10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVis distrus în 11 minute pentru fetele lui Tadici

Vis distrus în 11 minute pentru fetele lui Tadici

Reprezentativa feminină de handbal a României a ratat, duminică, într-o manieră incredibilă calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia, pierzând cu 31-29, în faţa Poloniei, după ce au condus la cinci goluri diferenţă în repriza secundă. După încheierea meciului, jucătoarele tricolore au fost la pământ şi nu şi-au găsit cuvintele. Luciana Marin, o jucătoare constantă până la acest meci, şi-a cerut scuze la conferinţa de presă.
„Îmi pare rău pentru această înfrângere, îmi asum responsabilitatea. Îmi cer scuze faţă de echipă şi faţă de antrenor pentru ratările din repriza a doua şi pentru ce am declarat cu o zi înainte, că vom trece lejer de Polonia. N-am putut ajuta echipa, din contră, le-am oferit mingi polonezelor să vină la egal, iar apoi să ne şi învingă“, a spus handbalista originară din Slatina, cu lacrimi în ochi, care de alfel este o fată mereu cu zâmbetul pe buze.

„Ne-au depăşit fizic“

Surprinzător, factorul de echilibru a fost antrenorul Gheorghe Tadici. „Vulcanicul“ tehnician nu a mai fost atât de virulent în declaraţii, cum ne obişnuise.
„Am avut probleme la capitolul fizic, în primul rând. După minutul 48 s-a văzut clar că polonezele ne-au depăşit fizic şi, atunci când ai atât de multe ratări de la şase metri şi primeşti aşa uşor gol în apărare, e normal că n-ai cum să rezişti. Îmi pare rău, e păcat de munca depusă, toţi regretăm, fetele şi noi cei din jurul lor. Am avertizat că Polonia e echipă care vine tare pe final. Din păcate, nu am putut gestiona cu toţii situaţia. Îmi asum şi eu răspunderea, toată lumea regretă, inclusiv jucătoarele. Au fost foarte afectate, sunt şi acum. Şi-au dorit, au avut şi ele visurile lor, dar le-au văzut năruite. Nici acum nu pot să-şi explice ce s-a întâmplat, încă nu le vine să creadă“, a punctat Tadici, conform prosport.ro. Totuşi, selecţionerul nu s-a ferit să „înţepe“ antrenorii de la echipele de club de unde provin jucătoarele: „partea fizică nu se rezolvă la echipa naţională. Eu am îmbunătăţit câte ceva, dar nu îndeajuns, nici nu era timp“.
La ediţia din acest an a Campionatului Mondial de handbal feminin, România a învins Ungaria, Cehia, Tunisia, Australia şi a pierdut cu Germania şi Polonia. Pentru că nu se mai joacă pentru locuri de clasament, tricolorele au revenit ieri acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS