11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii B de la CSS Craiova visează la turneul final

Juniorii B de la CSS Craiova visează la turneul final

Campionatele naţionale de juniori republicani s-au oprit pentru vacanţa de iarnă, iar una dintre surprizele plăcute a reprezentat-o CSS Craiova, mai exact grupa de juniori B, pentru că la republicani A lucrurile nu stau prea bine.

Juniorii B de la Clubul Sportiv Şcolar Craiova au încheiat anul 2013 pe primul loc în clasament, după cele 14 etape scurse (11 din tur, 3 din retur) având o „avere“ de 29 de puncte, fiind revelaţia campionatului. Acelaşi număr de puncte au acumulat CS Universitatea Craiova şi LPS Viitorul Piteşti. Pe poziţia a patra se clasează CS Mioveni, cu 28 de puncte, dar cu un joc mai puţin disputat.
Antrenorul echipei CSS Craiova, Alin Staicu, s-a arătat satisfăcut de modul în care jucătorii săi au evoluat în tur.
„A fost exact aşa cum ne aşteptam. O parte de campionat bună, datorită faptului că am beneficiat de un cantonament de zece zile în Serbia. Ne aşteptam la evoluţia asta, doar la Vâlcea am avut o sincopă neaşteptată. În rest, au fost rezultate mulţumitoare. A fost foarte important faptul că nu am pierdut cu primele şase clasate“, a declarat Alin Staicu, pentru GdS.
Tehnicianul nu a fost deranjat de faptul că anumiţi componenţi au plecat la începutul sezonului trecut la CS Universitatea Craiova. „Sunt mulţumit de grupul care s-a format, s-a şi omogenizat destul de repede. Aş sublinia caracterul extraordinar al băieţilor, care, cu posibilităţi financiare reduse, au reuşit să ducă echipa pe primul loc. Mă bucur că portarul Alexandru Burcea a plecat pentru că astfel Alexandru Puţoi a avut o şansă să apere şi a făcut-o foarte bine. Sunt convins că mulţi dintre jucătorii pe care îi pregătesc vor ajunge să evolueze la seniori, la CS Universitatea Craiova sau FC Universitatea Craiova, însă momentan este prea devreme. În această iarnă vom efectua un cantonament la Olăneşti. Avem promisiuni de la director (Dan Coşei – n.r.) că ne va susţine în proiectele pe care le vom avea“, a precizat Alin Staicu.
„Vreau să transmit mulţumiri celor două persoane care au fost alături de echipă. Este vorba de Rică Jugănaru şi Robert Catană. Ne aşteptăm la un retur de foc, însă sper să nu mai fie aceleaşi probleme ca în tur. Spre deosebire de alţii, noi am jucat toate partidele pe teren“, a completat tehnicianul.

Copiii nu mai vin la fotbal

Directorul CSS Craiova, Dan Coşei, a recunoscut că sunt tot mai puţini copii care se mai îndreaptă spre sport. În aceste condiţii, aria de selecţie este tot mai mică.
„Sunt mulţumit de evoluţia din turul campionatului. Avem un lot mai valoros la juniori B, însă, din păcate, tot mai greu găsim tineri talentaţi. Dacă la fotbal, pe vremuri, veneau copii cu duiumul, acum greu îi mai găseşti. Cauzele sunt multiple, dar principalele sunt că fie nu îi lasă părinţii pentru că vor să înveţe, fie sunt prea îndrăgostiţi de calculator. Vrem să mergem mai departe chiar şi de pe locul doi. Este o grupă grea, cu cinci echipe care se luptă pentru două locuri. Obiectivul nostru este să trimitem cât mai mulţi jucători la echipele de seniori, dar momentan este greu de spus câţi vom reuşi să promovăm“, a spus Coşei, pentru GdS.

Loturile echipelor A şi B de la CSS Craiova

Juniori B: Alexandru Puţoi – Cătălin Borneci, George Răscăcea, Dănuţ Colareza, Alexandru Iliescu, Andrei Bozgan, Ionuţ Sîrmon, Lucian Bolhot, Ionuţ Onică, Sorin Papa, Cosmin Badea, Tony Mitru, Răzvan Henţa, Mădălin Păuşescu, Radu Surdu, Alin Voinea, Adrian Mihai, Robert Iovan şi Daniel Botea. Antrenori: Alin Staicu şi Aurelian Jugănaru.
Juniori A: Claudiu Iovănescu – Mădălin Ionele, Mădălin Petrică, Alexandru Dumitrana, Cosmin Floricel, Ionuţ Gaiţă, Cristi Nicolae, Dragoş Câmpulungeanu, Alexandru Raicea, Iulian Dimieru, Cătălin Achim, Ştefan Ilie, Alexandru Popescu, Alexandru Dulea, Claudiu Corâci, Ciprian Vălu, Onuţ Tuţă, Dorin Paraschiv şi Nicuşor Răsteanu. Antrenor: Gheorghe Vlad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS