Acasă Sport Pătraşcu şi Neagoe zgâlţâie scaunul lui Silviu Bogdan

Pătraşcu şi Neagoe zgâlţâie scaunul lui Silviu Bogdan

\n

Preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, nu are parte de linişte în acest sfârşit de an, asta după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăriri penale, sub infracţiunea de uz de fals în formă continuată, în dosarul numărul 8895/P/2012, iniţiat de foştii conducători ai fotbalului „mic“, Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe. Procesul vizează procedura de desfăşurare a Adunării Generale din 25.2.2012 şi implicit corectitudinea alegerilor conducătorilor AJF Dolj, Silviu Bogdan nefiind singurul învinuit în acest dosar, existând alte şapte nume grele în vizorul oamenilor legii.
„Urmare a solicitării dumneavoastră (Pătraşcu Ion Sorinel – n.r.), vă comunicăm faptul că, prin rezoluţia nr. 8895/P/2012, din data de 13.09.2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus confirmarea începerii urmăririi penale împotriva învinuitului Bogdan Cornel Silviu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals în formă continuată prevăzută în articolul 291 Cod Penal, cu aplicarea articolului 41, alineatul 2 Cod Penal (două acte materiale) şi a altor şapte învinuiţi, anume: Creţu Viorel Nicuşor, Manda Marian Sorin, Fleară Gheorghe, Turea Alin Gheorghiţă, Voica Fănel, Barbu Aurel şi Pâncu Bogdan Mihai, sub aspectul infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură sau, după caz, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, persoane care în data de 25.02.2012 au participat la Adunarea Generală Extraordinară a AJF Dolj, în urma căreia învinuitul Bogdan Cornel Silviu a fost ales preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj. Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi învinuiţii sunt în legătură directă cu procedura de desfăşurare a Adunării Generale a AJF Dolj din 25.02.2012“, se arată în recipisa Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

AJF Dolj ar putea suporta noi modificări în privinţa organigramei

Bucurie mare în tabăra fostei conduceri a AJF Dolj, care se şi vede repusă în drepturi. Fostul vicepreşedinte, Sorin Pătraşcu, a anticipat şi urmările deciziei luate de Parchet, anunţând totodată că Silviu Bogdan va primi alte veşti proaste în curând, el având calitatea de pârât şi în alte dosare, unul dintre acestea fiind legat de modul cum s-a instalat la biroul AJF Dolj, de pe strada Gheorghe Doja. „Dosarul acesta va pleca la Judecătoria Craiova, pentru a fi analizat, urmând să se dea o pedeapsă conform legii. Pe parte civilă va fi un alt dosar, prin care vom solicita anularea Adunării Generale din 25.02.2012, pe baza documentelor false care se află acum la Parchet şi, bineînţeles, repunerea noastră în drepturi cât mai rapid. Reamintesc că noi aveam un mandat de patru ani, început în decembrie 2009 şi care ar fi trebuit să se termine în decembrie 2013“, a spus Pătraşcu, pentru GdS. „Apoi va fi dosarul privind intrarea abuzivă în sediul AJF Dolj, pe 7 şi 11 decembrie 2012. Acesta este pe rol la Parchet, cu dosarul numărul 299/P/2013, iar în momentul actual se fac cercetări. Cât de curând va fi soluţionat şi acest dosar penal şi sunt convins că justiţia va face dreptate. Această Adunare Generală a fost ilegală, deoarece în statutul AJF Dolj nu există cuvintele Comitet de Iniţiativă, care să organizeze alegeri, ci doar Comitetul Executiv“, a completat Sorin Pătraşcu.
În cea de-a doua plângere penală făcută de Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe este învinuit şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul AJF Dolj, Marian Ezaru.

„Nu mă consider vinovat“

În replică, preşedintele în exerciţiu al AJF Dolj, Silviu Bogdan, a afirmat că nu se consideră vinovat în nici unul dintre dosarele intentate de Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe. „Din punctul meu de vedere nu se va întâmpla nimic. Nu mă consider vinovat de nimic şi aştept pasiv cursul şi verdictul anchetei. Oamenii care au îngropat fotbalul doljean se ţin numai de prostii. Cea mai mare victorie în acest moment este că statutul AJF Dolj a fost aprobat de către Tribunalul Dolj, ceea ce înseamnă că forul nostru a intrat în normalitate. Vom continua ceea ce am început, pentru că vrem ca fotbalul din judeţ să redevină ce era odată, o forţă a fotbalului românesc“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version