14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGuvernul a declarat de interes naţional găzduirea CE din 2020

Guvernul a declarat de interes naţional găzduirea CE din 2020

Guvernul a decis, astăzi, prin hotărâre, să declare de interes naţional turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020, consilierul de stat Mirel Palada afirmând că evenimentul ar putea asigura României o expunere mediatică şi un profil internaţional, precum şi un flux de turişti, informează Mediafax. Întrebat ce prevede hotărârea de guvern, Mirel Palada a spus că „prevede alocarea titlului de interes naţional privind propunerea de oganizare a României a CE din 2020”.

Solicitat să clarifice dacă este vorba de organizarea doar de către România a evenimentului, Palada a admis că nu s-a discutat de organizarea în mod exclusiv de România şi actul normativ „nu exclude faptul că poate să organizeze şi o altă ţară în colaborare cu România”, dar a precizat că nu s-a discutat în mod particular despre alte ţări care ar putea participa la organizare.

FRF a depus, pe 20 mai, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al CE din 2020, ce va fi organizat în 13 oraşe europene. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

 

Sandu salută decizia Guvernului

 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că decia Guvernului de a declara de interes naţional turneul final al CE din 2020 reprezintă un lucru excepţional pentru fotbalul românesc. „Sunt bucuros că Guvernul a dat o hotărâre prin care Bucureştiul se înscrie la candidatura de organizare a CE-2020, unde sunt înscrise 32 de ţări. Prin această hotărâre, Guvernul şi-a dat acordul privind îndeplinirea condiţiilor de participare la această candidatură. Tot ceea ce ţine de infrastructură, autostrăzi şi aşa mai departe. E un lucru excepţional pentru fotbalul românesc. Acum urmează să facem o echipă interministerială. Domnul Gabriel Oprea este persoana însărcinată de primul ministru să facă această echipă, împreună cu FRF şi MTS”, a declarat Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS