21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUite golul, nu e golul la Târgu Jiu

Uite golul, nu e golul la Târgu Jiu

Vicecampiona României, Pandurii Târgu Jiu, a învins duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, pe Universitatea Cluj, într-un meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii I, încheind astfel turul campionatului pe locul patru. Golurile oltenilor au fost marcate de Shamsin (‘58) şi Alex Dos Santos (‘85, ‘90).
În minutul 69 al jocului s-a petrecut o fază care a născut multe controverse, Eric a marcat, însă golul a fost anulat după aproximativ două minute de arbitrul Cristian Balaj, pentru un presupus offside la Shamsin. Cu mult fair-play, oficialii gorjeni au recunoscut că brigada de arbitri a procedat corect. „Pe margine, asistentul Sebastian Gheorghe mi-a zis că a analizat faza, iar regulamentul îi permitea, şi mi-a zis că nu a fost ofsaid. Apoi am revăzut faza şi pot spune că jucătorul nostru joacă mingea din poziția de ofsaid, aşadar decizia arbitrilor a fost corectă. A fost o decizie bună, chiar dacă nouă ne-a scos un gol din poartă“, a declarat preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Pandurii: Stanca – Momcilovici, Mamele, Paraskevas, Unguruşan (‘56, Buleică) – Anton, Elton – Eric, Breeweld, Alex dos Santos – Adrovici (‘25, Shamsin; ‘77, Pleaşcă). Antrenor: Cristian Pustai.
Universitatea Cluj: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Takacs (‘67, Rilke) – Cristocea, Bucşă – Kovacs (‘62, Calcan), Tîrnăcop, Borza (‘54, Mendy) – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.
Cartonaşe galbene: Dos Santos, Shamsin / Ninu, Tîrnăcop.
Au arbitrat: Cristian Balaj – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică; Horaţiu Feşnic.
Observatori: Cornel Sorescu, Gheorghe Nedelescu.

Pustai: Noi n-am reușit să amânăm vreun meci

Pandurii au câştigat fără probleme ultimul joc din turul campionatului, dar Cristi Pustai a recunoscut că echipa sa nu traversează o perioadă tocmai fastă, invocând oboseala şi absenţa lui Matulevicius din atac. „Aş putea spune că au fost multe probleme. Am avut multe ocazii, până în minutul 8 am avut trei ocazii, Dos Santos singur cu portarul şi Adrovic singur cu poarta goală. L-am înlocuit (Adrovic – n.r.) şi înlocuitorul parcă a fost un pic mai bun. Dar e o problemă pe care trebuie s-o rezolvăm în această iarnă. L-am pierdut pe Matulevicius şi a scăzut foarte mult forţa echipei, chiar dacă am încercat acum să jucăm cu doi atacanţi. Am zis că nu ne-am mai bucurat de mult, am încercat să facem pressing şi să înscriem“, a declarat Cristi Pustai, la Digi Sport.
Despre faza controversată a golului anulat lui Eric, tehnicianul oltenilor nu a fost convins că decizia arbitrilor a fost cea corectă: „Pentru moralul nostru a fost un moment foarte greu. Te bucuri, ai 2-0, jocul e închis şi apoi rămân 20 de minute de joc… Nu ieşise din teren, dar eu eram în acelaşi moment cu arbitrul lângă jucător şi era Abrudan în zona centrală. Domnului arbitru i s-a părut că a fost ofsaid. E discutabil. Asta e, până la urmă e bine că nu o putem numi viciere de rezultat. A fost un moment psihologic foarte important“.
Cristi Pustai a făcut un apel către LPF, pentru întreruperea campionatului, din cauza condițiilor meteo foarte dificile: „Să vedem cât putem să mai jucăm, până acum avem 31 de meciuri oficiale. Eu mi-aş dori ca jocul de fotbal să se joace pentru spectatori. În alte locuri nu ştiu dacă s-ar fi putut juca în aceleași condiţii ca la noi, pe un teren bun. Am jucat cu Dinamo la ora 21.30, terenurile sunt înghețate. Problema e unde te antrenezi. Dacă nu ai unde, e foarte greu. Cred că ar fi trebuit o pauză mai lungă, dar am încercat. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni niciodată, n-am reuşit să ne amânăm nici un meci. Condiţiile nu sunt bune pentru fotbal“, a punctat Pustai.

Pîrvulescu: Vrem să jucăm iar în Europa

Preşedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pîrvulescu, a afirmat că formaţia gorjeană vrea să joace din nou în cupele europene în sezonul viitor și, de aceea, nu are voie să îşi piardă concentrarea, cu atât mai mult cu cât echipe precum Dinamo vin puternic din urmă. „Mă bucur că am câştigat, însă. Veneam după două rezultate negative, era ultima evoluţie a noastră în faţa fanilor şi trebuia să câştigăm. Ne bucurăm că suntem pe un loc european. Dinamo este o echipă puternică şi mereu va fi acolo, în luptă, pentru cupele europene, la campionat, ne vom bate cu ei şi în retur. Dar noi vrem să jucăm iar în Europa, pentru că am văzut anul ăsta cum este, este frumos, şi vrem să devină o tradiție pentru noi“, a mai spus Eugen Pârvulescu.
Pandurii urmează să întâlnească joi, de la ora 20.00 (Pro TV), în Liga Europa, pe Pacos de Ferreira, apoi luni, în prima etapă din Liga I, pe FC Braşov, jocul din Ardeal fiind programat tot de la ora 20.00 (Digi Sport).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS