14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele, debut de 10 la Mondiale!

Tricolorele, debut de 10 la Mondiale!

Reprezentativa feminină de handbal a României a avut un start perfect de Campionat Mondial. Scorul de 27-17 cu Tunisia dă mari speranţe în privinţa parcursului în turneul final din Serbia.

România a început bine jocul cu Tunisia şi avea un avans de cinci goluri încă din primele minute (6-1). Adversarele au echilibrat partida şi la pauză s-a intrat cu un avans liniştitor 15-7. În partea secundă, selecţionerul Gheorghe Tadici a introdus şi componente mai tinere, printre care şi pe Nicoleta Dincă, de la SCM Craiova. Aceasta nu a reuşit să marcheze, dar ar putea să o facă în partida următoare, când România va întâlni cea mai slabă echipă din grupă şi, probabil, Tadici va utiliza handbaliste care au evoluat mai puţin sau deloc în primul joc. Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Cristina Neagu şi Gabriela Perianu, cu câte şase reuşite. Portarii au fost şi ei la înălţime, Paula Ungureanu având opt intervenţii şi Talida Tolnai – şapte.
Echipa României: Ungureanu, Tolnai – Pîrvuţ (1), Dincă, Pintea, Nechita (4), Neagu (6), Brădeanu (3), Ţăcălie, Perianu (6), Marin, Ardean (3), Ciuciulete (1), Manea (2), Buceschi (1)

Tadici, mulţumit
de rezultat

După meci, selecţionerul Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei sale, mai ales că înaintea jocului fixase ca obiectiv să se impună la o diferenţă între opt şi zece goluri. „Am câştigat la zece goluri diferenţă, ar fi puţine de comentat. Fetele au intrat foarte bine mobilizate, au jucat tactic excelent ambele faze. Trebuie să evidenţiez că am avut superiorităţile numerice bine exploatate şi în atac, şi în apărare. A fost problema asupra căreia ne-am pronunţat după turneele de pregătire în Franţa şi Danemarca, dar bine că s-au reglat. Mai sunt lucruri care n-au funcţionat, în primul rând am avut ratări de la şase metri în situaţii de unu la unu, care trebuie eliminate. De asemenea, mai trebuie rezolvate finalurile de reprize“, a afirmat Tadici.

Echipă schimbată
cu Australia

Astăzi, România va întâlni Australia (ora 20.15, Dolce Sport), care a pierdut în primul joc cu 36-15, în faţa Germaniei. În acest meci vor fi folosite sportivele mai tinere. „Acum vine un meci mai uşor, cu echipa Australiei. Vom utiliza sigur jucătoarele care au evoluat mai puţin cu Tunisia“, a confirmat Gheorghe Tadici. Marţi va fi primul joc mai greu pentru România, când va întâlni reprezentativa Germaniei. În optimile de finală ale Campionatului Mondial se vor califica primele patru clasate, dar va conta pe ce loc va termina România. Dacă sportivele noastre vor fi pe primul loc vor întâlni locul patru din Grupa C. De asemenea, dacă vor termina pe treapta a doua vor evolua cu gruparea care va termina pe locul 3 în aceeaşi grupă.
Etapa viitoare (astăzi): Tunisia – Ungaria (ora 15.45), Cehia – Germania (ora 18.00), Australia – România (ora 20.15).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS