17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptaţi pentru victorie şi pentru fani!

Luptaţi pentru victorie şi pentru fani!

Voleibalistele şi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă astăzi în Polivalentă. De atitudinea şi prestaţia lor depinde dacă spectatorii craioveni vor umple, din nou, sala de 4.000 de locuri, aşa cum o făceau în urmă cu doar câteva luni.

Acum un an, Sala Polivalentă din Craiova se redeschidea pentru sport şi pentru locuitorii urbei, care aşteptaseră 18 ani să vadă un meci de volei, handbal ori baschet.
Fără echipă de fotbal în acea perioadă, craiovenii au (re)învăţat repede drumul spre Polivalentă, iar meciurile ehipelor de baschet, handbal şi volei de la SCM-U Craiova s-au bucurat de asistenţă record, încât îi făceau invidioşi şi pe fotbaliştii din Liga I.
Uşor-uşor s-a creat o „chimie“ între public şi sportivi, fiecare oferind câte ceva: spectatorii încurajări, sportivii dăruire, ambiţie şi victorii pe bandă rulantă.
Înainte de meciurile pe teren propriu, majoritatea în cuplaj, voleibalişti, baschetbalişti şi handbaliste mergeau fie la mall, fie la şcoli să invite pe cei mici şi pe cei mari la sală.
Situaţia de atunci poate fi redată prin declaraţia unui spectator care spunea: „Am ajuns să număr zilele până la următorul meci în Polivalentă.

De ce nu a mai venit publicul?

Sezonul competiţional a fost mult peste aşteptări pentru echipele masculine de volei şi baschet de la SCM-U Craiova. Voleibaliştii au devenit vicecampioni naţionali, iar baschetbaliştii au ocupat locul cinci. Ambele echipe s-au calificat în cupele europene.
Şi ce a urmat în pauza competiţională a fost dătător de speranţe pentru fani. A crescut bugetul, iar antrenorii celor două formaţii au putut păstra jucătorii de bază.
Erau toate premisele pentru un sezon poate la fel ca anteriorul, sau poate mult mai bun.
Numai că ceva s-a întâmplat, iar numărul spectatorilor a scăzut simţitor.
În situaţia echipei de baschet, ghinionul accidentărilor, mai ales indisponibilitatea prelungită a uriaşului Ionuţ Drăguşin, schimbările forţate din lot, nu au dus la rezultatele aşteptate. Nu puţine au fost meciurile la finalul cărora spectatorii au plecat de la sală cu dureri de cap.
La volei masculin, paradoxal, nu rezultatele au fost problema, pentru că elevii lui Pascu au un bilanţ bun până acum, atât în campionat, cât şi în Cupa CEV. Nu s-a mai făcut nici promovare, a reapărut fotbalul în oraş, chiar cu două echipe.

Au chemat craiovenii
la sală

Luna decembrie poate aduce revirimentul, pentru că dacă fotbalul a luat vacanţă, echipele de la SCM-U Craiova mai au destule meciuri de disputat.
Astăzi, la Polivalentă, va fi un cuplaj de volei feminin (ora 17.00) şi baschet masculin (ora 19.45), biletul costând şapte lei. Dornici să retrăiască atmosfera fantastică de acum un an, sau să o trăiască în premieră, cum este cazul sportivilor veniţi în vară în Bănie, baschetbaliştii şi voleibalistele şi-au făcut, din nou, puţin timp liber şi au mers la mall, vineri şi sâmbătă, să readucă oamenii la sală. Nu ştim ce le-au spus craiovenilor, dar dacă i-au convins vom vedea în această seară.
Echipa de volei feminin va întâlni, de la ora 17.00 (DigiSport), pe Volei Alba Blaj, un adversar puternic, în ultima etapă din turul Diviziei A1. Oltencele, care şi-au propus ca obiectiv evitarea retrogradării, ocupă locul şase, la 12 puncte în spatele echipei din Blaj.

Trei meciuri „de foc” pentru baschetbalişti

Baschebaliştii craioveni revin în Polivalentă după o pauză de trei săptămâni, atât cât a trecut de la victoria cu Timba Timişoara. Elevii lui Milan Nisic vor primi vizita formaţiei BCM-U Piteşti, de la ora 19.45 (DigiSport).
De la ultima întâlnire cu proprii spectatori, Bogdan Popescu şi colegii săi au mai disputat patru meciuri, unul în campionat, la Chiajna, unde au câştigat, apoi au urmat trei meciuri în Liga Balcanică. Au înregistrat două înfrângeri, cu Balkan (Bulgaria) şi Peja (Kosovo), dar joi s-au impus pe terenul echipei din Prishtina, după o prestaţie foarte bună, care dă speranţe. În afară de partida cu Piteşti, SCM-U Craiova (5 victori, 4 înfrângeri, locul 11) va mai disputa luna aceasta două meciuri la fel de grele, pe 14 decembrie, cu BC Timişoara (deplasare), apoi, pe 22 decembrie, acasă, în compania campioanei CSU Asesoft Ploieşti. Pentru unii jucători din lotul lui Nisic aceste partide sunt ultimele şanse de a demonstra că merită să continue în Bănie.
 
Voleibaliştii, învingători la Şimleu

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a câştigat, sâmbătă, meciul din deplasare, de la Şimleul Silvaniei, cu 3-1 (21-25, 25-17, 25-18, 25-17). A fost o partidă în care doi dintre jucătorii de bază din echipa craioveană, căpitanul Laurenţiu Vânătoru şi Mihai Dumitrache, s-au accidentat. Etapa viitoare, elevii lui Dan Pascu vor juca acasă, cu Ştiinţa Explorări Baia Mare. Şi baschetbalistele craiovene au jucat sâmbătă, tot în deplasare, cu Rapid Bucureşti, şi au fost învinse cu 65-53 (22-15, 18-11, 17-8, 8-19).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS