11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Universitatea, la ora bilanţului

FC Universitatea, la ora bilanţului

Antrenorii echipei FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli şi Dragoş Bon, au venit în studioul tv al Gazetei de Sud pentru a vorbi despre prima parte a campionatului. Aceştia s-au arătat mulţumiţi de prestaţia alb-albaştrilor şi au prezentat problemele cu care s-au confruntat la echipa din Bănie, vorbind, în schimb, foarte puţin despre viitor.
Alexandru Vîrtosu: Am ajuns la ora bilanţului. Care este părerea dumneavoastră după cele 14 etape disputate?
Nicolo Napoli: Sunt mulţumit de parcursul făcut de băieţi. Ştie toată lumea că am avut multe probleme sportive şi extrasportive. Au fost incertitudini cu privire la locul de desfăşurare a antrenamentelor şi a partidelor oficiale. Am evoluat la Roşiori, la Severin, în meciurile considerate pe teren propriu. Băieţii au făcut un tur de campionat foarte bun. Sunt mulţumit şi evoluţia noastră ne dă speranţe pentru retur.
A.V.: V-aţi aşteptat să deveniţi un fel de globetrotter când aţi revenit la Universitatea?
N.N.: Nu mă aşteptam. Credeam că vom juca pe stadionul „Ion Oblemenco“ de când a început campionatul, dar nu a fost aşa. A fost o primă decizie şi a trebuit să jucăm la Severin. După aceea, am evoluat la Roşiori şi din nou la Severin. Sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor.
A.V.: Dragoş, cât de greu a fost să îi explici lui Nicolo când poate echipa să revină acasă, pe „Ion Oblemenco“?
Dragoş Bon: Nu neapărat că a fost greu de explicat, dar a fost o perioadă dificilă cu problemele de antrenament şi de joc. Este foarte greu să-ţi atingi un obiectiv când nu ai la dispoziţie ceea ce este necesar: teren de antrenament, vestiare… Este foarte greu când nu ştii unde vei juca fiecare meci de acasă. De aceea, băieţii sunt de felicitat, Nicolo şi colegul nostru, antrenorul cu portarii – Gianluca Fobbia. Ei au venit din alt mediu şi au reuşit să se adapteze situaţiei de la noi, şi au dus la capăt această primă parte de campionat.

Napoli îl trage de urechi pe Bălaşa

A.V.: Aţi reuşit în cinci luni să formaţi o familie şi să-i ţineţi pe băieţi conectaţi la fotbal, ignorând problemele extrasportive. Cum aţi reuşit acest lucru?
N.N.: Da, normal. Fotbaliştii sunt profesionişti, au înţeles situaţia în care se află Mititelu. Am mers înainte la fiecare partidă din campionat.
A.V.:  Aţi început campionatul cu un lot. Dorel Stoica a fost la început, a dispărut, apoi a apărut din nou. V-a fost greu fără el?
N.N.: Sunt mulţumit de lotul pe care l-am avut la dispoziţie. Am avut şi multe probleme: Dorel Stoica a reapărut la finalul turului, Bălaşa a fost nemulţumit că nu a fost convocat la un meci şi a plecat.
A.V.:  Bălaşa a plecat acuzând că nu i-aţi dat o şansă…
N.N.: Şanse au avut toţi jucătorii, chiar şi Bălaşa, dar nu se poate să pleci acasă pentru că nu eşti convocat la un meci. Avem 11 fotbalişti care trebuie să joace titulari, iar ceilalţi sunt rezerve sau sunt lăsaţi în afara lotului. Este firesc.
A.V.:  Punctul forte al echipei a fost apărarea. Doar şapte goluri s-au încasat. Sunteţi mulţumit de defensivă?
N.N.: Nu pot să spun că doar fundaşii au fost punctul forte. Dacă nu s-au primit prea multe goluri înseamnă că echipa a stat bine în teren, s-a lucrat mult şi a făcut faza defensivă foarte bine. Avem, în schimb, probleme în ofensivă. Ajungem la 16 metri de poarta adversă, dar nu reuşim să finalizăm ocaziile create.
A.V.: Cu toate acestea, bilanţul este pozitiv: 12 goluri au marcat jucătorii.
N.N.: Puteam mai mult, am ratat multe ocazii de gol, dar sunt mulţumit de prima parte a campionatului.
A.V.:  Pentru că tot vorbeam de marcatori, avem şase jucători care au punctat până acum.
N.N.: Am jucat bine, am avut ocazii, iar în retur încercăm să înscriem mai mult decât am făcut-o până acum.

Datorită suporterilor au continuat

A.V.:  Dragoş, cum ai văzut evoluţia echipei ca şi grup?
D.B.: În primul rând, trebuie să spun că într-un timp scurt am reuşit să facem o echipă competitivă, care a primit doar şapte goluri. S-a muncit bine, pentru că această echipă a luat fiinţă în vară. Băieţii au dat dovadă de caracter şi numai aşa am reuşit să creem acest grup. Au rămas la echipă jucătorii cu caracter, care îşi doresc performanţă şi au înţeles spiritul alb-albastru. Numai aşa am putut să ducem la bun sfârşit această parte a sezonului, trecând peste toate problemele. Toţi am încercat să ducem echipa acolo unde îşi doresc suporterii. Acest factor, al suporterilor, a fost unul decisiv pentru ca noi să continuăm. În momentele dificile ne-am dat seama că suntem doriţi acasă şi am făcut tot posibilul să meargă lucrurile bine.
A.V.:  Unul dintre punctele forte a fost pregătirea fizică, şi aici te faci „vinovat“…
D.B.: Inclusiv „Mister“ a gândit foarte bine pregătirea fizică şi încă din primul meci, cel din Cupă, de la Piteşti, unde am evoluat 120 de minute, s-a văzut că suntem bine pregătiţi fizic. Încă de atunci s-a văzut că a fost o pregătire fizică facută bine, cu cap, de asta nu am suferit deloc la meciuri.

Târgu Mureş şi Vâlcea, principalele pericole

A.V.: Domnule Napoli, aţi avut o evoluţie bună şi în Cupa României. Credeţi că s-ar fi putut mai mult în această competiţie?
N.N.: Da, aşa este, a fost bine în Cupă. Tot timpul trebuie să ajungem cât mai sus, dar am jucat cu Petrolul Ploieşti, o echipă foarte bună. Am făcut un joc foarte bun, dar Petrolul a meritat să se califice mai departe şi nu trebuie să fim supăraţi.
A.V.:  La meciul cu Petrolul nu s-a văzut diferenţa între cele două eşaloane. Cum aţi reuşit să-i motivaţi pe jucători?
N.N.: Era o partidă în care nu aveam nimic de pierdut. Era o echipă mai bine clasată şi am făcut un meci foarte bun. Nu a fost greu să-i motivez.
A.V.:  Cum vi se pare Liga a II-a din România în comparaţie cu Liga I?
N.N.: Este un campionat dificil, echilibrat, cu multe echipe de tradiţie, care vor să promoveze. Orice se poate întâmpla în seria noastră.
A.V.:  Sunteţi muţumit de locul trei în play-off, cu nouă puncte?
N.N.: Este provizoriu. În fiecare etapă se pot schimba echipele din primele şase locuri, implicit şi punctajul din play-off.
A.V.:  Cu cine credeţi că vă veţi lupta pentru promovare?
N.N.: ASA Târgu Mureş şi CSM Vâlcea mi s-au părut cele mai puternice. Totuşi, este o serie foarte echilibrată şi se poate întâmpla orice în miniretur. Poate una dintre ele nu va ajunge în play-off.

„Vrem să promovăm
în Liga I“

A.V.:  A devenit Craiova a doua casă pentru dumneavoastră?
N.N.: Ţin la această echipă, pentru suporteri, pentru istorie, şi implicit la oraş. Cred că se vede. Sunt aici de cinci luni, am făcut un lucru foarte bun. Împreună cu staff-ul, cu echipa, cu Marcel Iancu am luptat cu toate problemele pe care le-am avut şi sperăm să ajungem în Liga I.
A.V.:  Care a fost principala problemă pentru dumneavoastră în afară de cele enunţate?
N.N.: Au fost multe probleme. Cu cantonamentul, cu cazarea fotbaliştilor, cinci luni fără familie, fără prieteni, fără copii. Am avut noroc cu domnul Gheorghe Frăţică pentru că a pus la dispoziţie stadionul CFR. Dacă nu era dânsul, nu ştiu unde ne-am fi antrenat.
A.V.: Dragoş, trebuia să te ocupi de Centrul de Copii şi Juniori, însă acesta s-a „mutat“ la Sibiu, şi tu ai devenit secundul lui Nicolo Napoli. Cum ţineţi legătura cu cei de acolo?
N.N.: Eram obligaţi să avem cele cinci grupe de copii şi juniori. Nu s-au creat pe grupe valorice, să fie jucători care pot face pasul spre prima echipă. Nu am urmărit evoluţiile lor pentru că ne-am confruntat cu mari probleme şi nu a fost o prioritate pentru noi. Sperăm ca în viitor să avem un centru de copii şi juniori bun, să putem să creştem. După cum ştiţi, „Mister“ a fost un antrenor care a promovat tineri, are disponibilitatea de a creşte şi a vedea noi copii.
A.V.: Aţi fost la CS Turnu Severin şi aţi întâmpinat aceleaşi probleme financiare. La Craiova au mai fost probleme şi cu stadionul. Ştiaţi dinainte situaţia existentă?
N.N.: Mititelu a spus de la început că are probleme financiare, atât nouă antrenorilor, cât şi jucătorilor. Au fost şi acele probleme cu primăriţa, cu stadionul. Sper, pentru binele acestui oraş, pentru suporteri, ca Mititelu să-şi rezolve problemele şi fotbaliştii să-şi primească banii.
A.V.: Când va avea loc reunirea echipei şi, bineînţeles, dacă veţi continua cu FC Universitatea Craiova?
N.N.: Încerc şi sper să continuu cu această echipă. Voi avea o discuţie cu domnul Mititelu şi voi face un program după reunire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS