11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU Craiova a tras linie

CSU Craiova a tras linie

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă, în care managerul Pavel Badea, antrenorul Ovidiu Stângă şi atacantul Andrei Sin au făcut o scurtă trecere în revistă a primei părţi a campionatului din Liga a II-a, seria 2, concluzia generală fiind pozitivă. De asemenea, tehnicianul craiovean a dezvăluit care va fi programul de pregătire pentru partea a doua a sezonului.
„Perioada petrecută la club până acum a fost fantastică, grea, dar pozitivă din punct de vedere profesional. Era uimitor dacă nu pierdeam nici un punct, iar concluzia mea este că ne-am prezentat foarte bine, dovadă că suntem pe primul loc. O să avem mâine (astăzi – n.r.) un antrenament, după care plecăm spre Capitală şi o să avem sâmbătă un joc, la ora 13.00, cu FC Clinceni, şi terminăm cu o masă festivă în Bucureşti, după care băieţii or să intre în vacanţă până pe data de 15 ianuarie. Obiectivul numărul unu în meciul cu Clinceniul este ca toţi jucătorii să iasă de pe teren sănătoşi, pentru că aceste perioade de tranziţie, de la efort la pauză sau de la pauză la efort, nu trec fără accidentări. Pot să vă spun în mare şi programul de pregătire. Vom începe cu câteva zile de alergări uşoare în Craiova şi terminăm cu o viză medicală, apoi vom pleca în Antalya. Menţionez că o să avem două stagii în Antalya până la începerea părţii a doua a campionatului, datele urmând să le stabilim pe parcurs“, a spus Ovidiu Stângă, care ieri a împlinit 41 de ani.
„Încheiem o perioadă frumoasă, cu evoluţii bune. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să terminăm pe primul loc în clasament şi pe locul doi în play-off. Urmează o perioadă de vacanţă, dar până atunci vom susţine un meci amical, în care, părerea mea, este foarte important să nu ne accidentăm, pentru a reveni din vacanţă din punct de vedere fizic şi psihic foarte bine. Ne aşteaptă un retur foarte important, în care trebuie să ne pregătim foarte bine şi să reuşim să promovăm, aşa cum ne-am propus“, a spus, la rândul său, Andrei Sin.

Vor fi multe schimbări în lot

Aşa cum se întâmplă în viaţa oricărei echipe, CS Universitatea Craiova se desparte de jucătorii care nu au dat satisfacţie până acum, urmând să fie aduşi alţii care să pună umărul la îndeplinirea obiectivului. Atât Ovidiu Stângă, cât şi Pavel Badea au vorbit de capitolul plecări-veniri doar la general, nedorind să ofere nume, punctând în schimb că în curtea CSU vor ajunge doar jucători de valoare şi nu contează pe ce „filieră“ vor veni. „Nu i-am scris Moşului, dar pot să spun că ne dorim cu toţii întăriri pe anumite posturi. Vom studia aceste posturi şi împreună cu conducerea ne dorim să facem alegerile cele mai bune. Am văzut numele unor jucători vehiculate prin presă, dar nu vorbesc nimic până nu se vor realiza transferurile. Este un lot destul de numeros în privinţa celor care vor pleca. Pregătirea a fost aceeaşi pentru toţi, şansele la fel, iar în zilele următoare vom avea discuţii şi pe tema aceasta, urmând să anunţăm oficial ce decizii vom lua. Eu îmi doresc să antrenez fotbalişti buni. Nu este important cine aduce jucătorii, important este ca ei să se adapteze şi să ne aducă rezultatele pe care ni le dorim. Nu pot să vorbesc eu despre bugetul de transferuri, ca şi cifră mă refer. Am înţeles că ni se va pune la dispoziţie un buget care să ne ajute să aducem jucători pe posturile care sunt descoperite în acest moment“, a spus Ovidiu Stângă, completat de Pavel Badea: „Noi ne dorim să aducem jucători valoroşi, pentru că ei pot să facă spectacol şi pot să aducă rezultatele dorite. Fără jucători valoroşi nu poţi să-ţi atingi obiectivele. Oricine propune jucători valoroşi proiectului nostru, noi îi vom lua în considerare“.
Întrebat despre locul de desfăşurare al jocurilor de pe teren propriu din 2014, luând în calcul posibila demolare a stadionului „Ion Oblemenco“, managerul Pavel Badea nu a putut oferi un răspuns concret. „Este o întrebare la care noi o să căutăm răspuns în următoarea perioadă. Ne dorim să jucăm în Craiova, să găsim o locaţie ce ne poate permite desfăşurarea activităţii în condiţii optime“, a spus Pavel Badea, care a anunţat şi o serie de acţiuni cu ocazia Sărbătorilor de iarnă: „Noi, cei de la CS Universitatea Craiova, avem dorinţa de a fi alături de cei care au nevoie de ajutorul nostru în această perioadă de Sărbători. Mâine (astăzi – n.r.) o să participăm la o acţiune la căminul de bătrâni, care este în subordinea consiliului local, la ora 10.30, unde vor fi prezenţi componenţi ai echipei cu mici atenţii. Pe 12 decembrie, centrul nostru de copii şi juniori îl va avea pe Moş Crăciun alături, iar pe 13 decembrie vom fi prezenţi la liceul cu profil sportiv „Petrache Trişcu“. În zona asta avem alergie la culoarea roşu din punct de vedere sportiv, dar Moşul trebuie să respecte culorile tradiţionale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS