6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni înfruntă vicecampioana Franţei

Voleibaliştii craioveni înfruntă vicecampioana Franţei

Elevii lui Dan Pascu joacă astăzi, de la ora 21.00, în compania formaţiei franceze Arago de Sete, în deplasare, în optimile de finală ale Cupei CEV. În turul inaugural, oltenii au eliminat echipa olandeză Orion Doetinchem, fără să piardă vreun set.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova vor avea o lună decembrie încărcată, urmând să susţină patru meciuri extrem de dificile şi, în acelaşi timp, importante.
Prima partidă este astăzi, în Cupa CEV, elevii lui Dan Pascu urmând să evolueze, în deplasare, în compania formaţiei franceze Arago de Sete, de la ora 21.00. Jocul contează pentru optimile de finală ale celei de-a doua competiţii valorice din Europa.
În turul inaugural al Cupei CEV, oltenii au eliminat formaţia olandeză Orion Doetinchem, după ce s-au impus cu scorul de 3-0 în ambele manşe.
Cu francezii, care sunt vicecampioni în ţara lor, va fi mult mai greu. De acest lucru este conştient şi antrenorul Dan Pascu, care speră că elevii săi nu se vor face de râs în această seară.
„Întâlnim o echipă foarte puternică, solidă. A fost vicecampioană anul trecut, iar acum doi ani a luat titlul în Franţa. Anul acesta a avut o evoluţie oscilantă. Am văzut multe meciuri ale lor. Au jucători tehnici, care joacă în viteză. Stau foarte bine tehnic şi fizic. Noi mergem să ne jucăm şansa, să ne luptăm cu adversarul. Arago de Sete evoluează într-un campionat care nu se compară cu cel din Olanda, este mult mai puternic. În echipă se regăsesc şi patru jucători străini. Întâlnim o echipă europeană de top şi este greu să spun dacă ne vom califica mai departe“, a spus Pascu înainte de plecare.
Înaintea meciului cu Arago de Sete, craiovenii au suferit primul eşec pe teren propriu în acest sezon al Diviziei A1, fiind învinşi de Unirea Dej. Adversarii lor de astăzi au evoluat în deplasare, la Paris, echipa aflată pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul Ajaccio, iar parizienii s-au impus cu 3-2. În prezent, echipa din Sete se află pe locul nouă, la un punct în spatele locului opt, calificant în play-off.
Componenţii lotului au pozat recent pentru un calendar sexy pe 2014, aşa cum au făcut-o şi anul trecut, pentru popularizare şi pentru rotunjirea veniturilor clubului. Oraşul Sete este situat în sudul Franţei, este port la Marea Mediterană şi se află la 32 de kilometri de Montpellier.
Meciul retur se va disputa miercurea viitoare, la Craiova, dar ora nu a fost încă stabilită.

Masorul echipei, lăsat acasă pentru a doua oară

Echipa SCM-U Craiova a început deplasările în Europa fără masorul Mihai Velişcu. Acesta nu a mers nici la deplasarea din Olanda şi nici în Franţa. În schimb, delegaţia care a zburat luna trecută în Olanda a fost condusă de cei doi directori ai clubului SCM, Bogdan Bălan şi Ion Popescu. De data aceasta, la Sete au ajuns organizatorul de competiţii al echipelor de volei de la SCM-U Craiova, Alin Dumitrescu, şi directorul adjunct Ion Popescu. Întrebat ieri dacă i se pare normal ca sportivii să nu beneficieze de un masor în aceste deplasări, mai ales că în Franţa s-a mers cu escală în Turcia, directorul Bogdan Bălan a explicat ieri că Mihai Velişcu a fost lăsat acasă din raţionamente financiare! „Când am achiziţionat biletele, care şi aşa au fost destul de scumpe, nu ştiam pe ce bani ne bazăm, pentru că rectificarea de buget s-a făcut abia săptămâna trecută. A trebuit să meargă organizatorul de competiţii, deoarece ştie limbi străine şi trebuie să se ocupe de treburi organizatorice înainte şi după meci, iar Ion Popescu a mers pentru că de la federaţie ni s-a recomandat ca unul dintre directori să fie şef de delegaţie. Normal era să meargă şi masorul, dar atunci când am făcut rezervările nu ştiam pe ce bani ne bazăm…“, a explicat directorul SCM Craiova, club finanţat de Consiliul Local Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS