11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Kosovo, fără Dzambic

În Kosovo, fără Dzambic

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au plecat ieri în Kosovo, acolo unde vor susţine două meciuri în trei zile în Liga Balcanică. Oltenii joacă astăzi cu KB Peja (ora 20.00, TVR2), iar joi în compania celeilalte echipe kosovare, Sigal Priştina. Nu a făcut deplasarea pentru cele două meciuri sârbul Rade Dzambic, care a acuzat o problemă medicală la ultimul antrenament din Bănie. În toate cele trei meciuri disputate în deplasare în acest sezon din Liga Balcanică oltenii, antrenaţi de Milan Nisic, au înregistrat înfrângeri în faţa unor echipe mai slabe. În cea mai recentă deplasare, săptămâna trecută, SCM-U a fost învinsă, la Botevgrad, de către formaţia locală Balkan, cu scorul de 89-62, şi au coborât pe locul şapte în clasament. Peja ocupă ultimul loc, fără să fi cunoscut gustul victoriei. În campionatul intern, alb-albaştrii au amânat meciul de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş, şi astfel au beneficiat de mai multe zile de odihnă.

Horia Păun, noul şef al baschetului românesc

Horia Păun a devenit, ieri, noul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet (FRB), după ce a câştigat alegerile care au avut loc la Arena de Baschet din Bucureşti. Cu 176 de sufragii, Păun, fost manager al FRB, i-a învins clar pe Anton Netolitzchi (16 voturi) şi pe Petre Brănişteanu (9 voturi).
Carmen Tocală s-a aflat la conducerea FR Baschet în două mandate, 2005-2009 şi din 2009 până acum. În 2012, Carmen Tocală a fost numită în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret şi s-a autosuspendat de la conducerea FR Baschet. Tocală a devenit ulterior secretar de stat în MTS. După autosuspendarea lui Tocală, FRB a fost condusă de Dan Berceanu, secretarul general. Virgil Stănescu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al FRB în cadrul aceleiaşi Adunări Generale. Managerul clubului Steaua CSM EximBank a câştigat al doilea tur de scrutin, cu 91 de voturi, avându-l contracandidat pe Mircea Cristescu, managerul celor de la „U“ Mobitelco Cluj, care a primit 88 de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS