21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să rămână neînvinşi acasă

Vor să rămână neînvinşi acasă

http://www.youtube.com/watch?v=dRHJ8yVoQzo

Voleibaliştii craioveni vor să continue şirul succeselor şi să obţină a nouă victorie consecutivă în această toamnă. Elevii lui Dan Pascu primesc mâine vizita unei echipe arţăgoase, Unirea Dej, de la ora 17.30, iar Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi aşteaptă mai mulţi oameni la meci.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, vicecampioana României sezonul trecut, a avut un parcurs aproape fără greşeală în prima parte a sezonului, cu nouă victorii consecutive (şapte în campionatul intern, două în Cupa CEV) şi un singur eşec, în runda inaugurală a Diviziei A1, la Zalău.  Oltenii vor să continue pe aceeaşi linie, deşi programul va fi încărcat, elevii lui Dan Pascu urmând să întâlnească echipe destul de puternice.
Prima confruntare dificilă pentru Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi va fi mâine, când SCM-U Craiova va juca acasă, în Polivalentă, cu Unirea Dej, în cadrul etapei a noua din Divizia A1. Meciul va începe la ora 17.30, iar gazdele sunt puţin nemulţumite, deoarece în acelaşi oraş, fotbaliştii de la FC Universitatea Craiova vor întâlni pe stadionul „Ion Oblemenco“ echipa Minerul Motru, iar spectatorii probabil se vor îndrepta spre partida de fotbal.
Despre adversarul de mâine, craiovenii au numai cuvinte de laudă. Nu de puţine ori, Unirea Dej a pus probleme oltenilor. „Dejul este o echipă care an de an şi-a propus să joace în cupele europene şi chiar a reuşit. Are jucători care pot face oricând diferenţa. Noi de ani buni ne luptăm cu ei şi ne-au cam bătut. Dar vom juca la victorie şi nu cred că au şanse mari să ne bată în Polivalentă“, a spus Pascu ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Surprinşi de lipsa publicului

Laurenţiu Vânătoru, căpitanul echipei SCM-U Craiova, a spus că programul va fi infernal, cu şase meciuri în trei săptămâni, dintre care două în Cupa CEV, în compania francezilor de la Arago de Sete: „Ne dorim să trecem cu bine peste această perioadă. Jucătorii din Dej sunt arţăgoşi, bătăioşi, iar meciul va fi foarte greu. Anul trecut, în meciul de pe terenul lor au fost probleme iscate de arbitraj, ceea ce a provocat o stare de tensiune în rândul echipei noastre. Ne surprinde că nu vine lumea la sală, pentru că am reuşit nişte partide foarte bune acasă“.
Unul dintre jucătorii sârbi din lotul craiovean, Vladan Aleksic, a mărturisit că se simte excelent la Craiova şi vrea să termine pe podium campionatul, cu echipa SCM-U: „Mă simt bine la Craiova. M-am acomodat cu oraşul, îmi place, iar cu colegii mă înţeleg minunat. Campionatul este puternic. Cu excepţia echipelor din Zalău şi Constanţa, în celelalte meciuri oricine poate câştiga. Dejul are nevoie de victorie pentru a păstra contactul cu echipele fruntaşe, dar noi nu le vom permite să câştige la noi acasă“.
Dan Pascu consideră că perioada următoare va fi cea mai dificilă din acest tur de campionat: „Am traversat o perioadă bună, dar trebuie să spun că ne aşteaptă un final de tur foarte greu. Dacă, până acum, doar meciurile cu Zalău şi Constanţa au fost mai dificile, de acum încolo vom întâlni echipe cu pretenţii. Aştept cu interes meciul cu Zalău, din prima etapă a returului. Avem o revanşă de luat“. SCM-U Craiova ocupă locul trei în Divizia A1, la un punct în spatele echipei din Constanţa, în timp ce primul loc este ocupat de echipa din Zalău (21 de puncte).

Fetele joacă astăzi
la Târgovişte

Echipa feminină de volei a clubului craiovean va juca astăzi, în deplasare, cu CSM Târgovişte, de la ora 17.00, într-o partidă contând pentru etapa a zecea din prima ligă. Fetele lui Berti Văsuică au demonstrat că se descurcă mult mai bine în deplasare şi speră la puncte. Cele două formaţii sunt vecine de clasament. SCM-U ocupă locul cinci, cu 15 puncte, iar nou-promovata CSM Târgovişte se află pe locul şase, cu 14 puncte.

Eşec pentru baschetbalişti

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au jucat aseară în Liga Balcanică, în Bulgaria, în compania formaţiei Balkan Botevgrad, şi au suferit o înfrângere aspră, fiind depăşiţi cu scorul de 89-62 (23-14, 21-18, 24-18, 21-12). Meciul a contat pentru etapa a cincea, iar acest eşec este al treilea suferit de olteni în această competiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS