10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi FCU Craiova aşteaptă vacanţa

CSU şi FCU Craiova aşteaptă vacanţa

\n

Iarna şi-a intrat în drepturi, iar acest lucru îngreunează activitatea fotbalistică. Aproape toţi preşedinţii de cluburi din Liga a II-a au depus cereri la FRF să se pună punct campionatului după această rundă, în acest fel putând fi protejaţi şi fotbaliştii, şi terenurile de joc şi antrenament. Rugămintea acestora a fost ascultată de federali, Comitetul de Urgenţă decizând ca etapele din 7 şi 14 decembrie să se dispute anul viitor. „Prin prezenta vă comunicăm că, urmare a demersurilor făcute către FRF, Comitetul de Urgenţă a hotărât ca etapele din 7 şi 14 decembrie să fie reprogramate în primăvara anului 2014. Meciurile se vor desfăşura în ordinea stabilită iniţial. Vă dorim o vacanţă fructuoasă“, se arată în înştiinţarea primită ieri de cluburile din eşalonul secund, semnată de reprezentanţii grupărilor din Liga a II-a, Gheorghe Constantin şi Auraş Braşoveanu.

Geolgău: O decizie normală

Printre cluburile care au aplaudat decizia FRF s-a numărat şi CS Universitatea Craiova, şi asta pentru că la şedinţa de pregătire de ieri, desfăşurată în incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, pe terenul „Zoltan Crişan“, jucătorii au avut probleme din cauza stratului de zăpadă aşternut. În timpul jocului-şcoală, elevii lui Ovidiu Stângă s-au văzut nevoiţi să apeleze la un „truc“ folosit în mod special la fotbalul pe plajă, mai exact să-şi ridice mingea pentru a putea şuta sau degaja balonul în direcţia dorită.
„A nins şi, după cum se şi vede, asta înseamnă probleme pentru noi şi mai ales pentru fotbalişti. Una este să te antrenezi pe un teren normal, uscat, şi alta pe zăpadă. La cum e de ud acum pământul, nici nu poţi să dai la o parte zăpada, că se distruge gazonul, se face nămol şi iar nu e bine. Oricum ai da-o, nu e bine. Pentru jucători e cel mai rău, pe lângă apariţia răcelilor, a gripei, mai există şi riscul accidentărilor din cauza suprafeţei de joc. Trebuia oprit campionatul. Dacă ar fi după mine, nu s-ar mai fi jucat nici etapa asta. Este o decizie normală“, a declarat Ion Geolgău, pentru GdS.
Şi antrenorul Ovidiu Stângă a salutat ideea întreruperii campionatului. „Aşa este, pregătirea a decurs în condiţii de iarnă şi băieţilor nu le-a fost uşor, dar nu avem ce face. Trebuie să ne adaptăm condiţiilor atmosferice. E bine că s-a luat această decizie, este în favoarea fotbalului. Până atunci, trebuie să ne vedem de treabă, că ne aşteaptă un meci foarte greu sâmbătă, cu Metalul Reşiţa. Ne avantajează faptul că luăm vacanţă mai devreme, tragem şi noi linie, vedem unde am greşit, unde am procedat corect, şi vom căuta soluţii pentru ca lucrurile să stea aşa cum ne dorim. Acum sper să nu apară accidentările. Lui Pleşan i-a recidivat problema medicală după accidentarea suferită la meciul cu CSM Vâlcea şi nu ştim cât va absenta. Oricum, nu se pune problema să joace la Reşiţa. Va fi apt sută la sută când ne vom relua pregătirea, în 2014. Şi în privinţa lui Ferfelea trebuie să fim atenţi, că el este mai sensibil acum, după pneumonia suferită“, a spus Stângă, pentru GdS.

Iancu: E foarte bine
că jucăm în primăvară

Şi pe FC Universitatea Craiova pare să o avantajeze venirea vacanţei, preşedintele Marcel Iancu punctând că FRF ar fi putut „fenta“ condiţiile meteo nefavorabile fotbalului dacă ar fi gândit mai bine competiţia. „Uitaţi-vă în ce condiţii ne antrenăm. Numai fotbal nu se poate numi. Trebuie să faci eforturi să te ţii pe picioare, apoi să fii atent la restul. Eu zic că ne avantajează decizia. Federaţia ar fi trebuit să se gândească la asta în vară, când a programat competiţia. Sezonul trecut de Liga a II-a s-a încheiat în luna mai, de ce am început campionatul în septembrie? De ce să stăm trei luni de vară în vacanţă? Noi nu aveam treabă cu Campionatul Mondial, cum era cazul Ligii I. Puteam începe mai devreme şi să nu jucăm de Crăciun“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.
Preşedintele FC Universitatea a mai spus că este sigur că partida de sâmbătă, cu Minerul Motru, se va juca pe „Ion Oblemenco“, de la ora 17.00, punctând că nu înţelege de ce nu apare consemnat locul de desfăşurare al meciului pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). „Noi am făcut adresă la FRF că jucăm sâmbătă, de la ora 17.00, pe «Ion Oblemenco», nu ştiu de ce nu apare aşa la delegări. O să dăm zăpada la o parte şi o să jucăm aici, nu la Severin sau în altă parte. Probabil că vor îndrepta pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor“, a punctat Marcel Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS