27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCezara şi colegele sale, spadasinele de aur

Cezara şi colegele sale, spadasinele de aur

Craiovenii au oprit acasă trei medalii la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor.

Aşa cum ne-au obişnuit, spadasinii craioveni urcă pe podium la toate concursurile interne la care participă. Aşa s-a întâmplat şi la Campionatul Naţional de spadă rezervat cadeţilor, încheiat duminică în sala de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova.
Reprezentanţii liceului craiovean au obţinut trei medalii, două de aur la feminin şi una de argint în întrecerea masculină pe echipe.
Băieţii din echipa LPS „Petrache Trişcu“ 1 au ajuns până în finala competiţiei, fiind învinşi de UNEFS Bucureşti cu scorul de 45-43. A fost un meci de mare luptă, dar cu puţin noroc bucureştenii şi-au adjudecat titlul naţional. Din echipa craioveană au făcut parte Cătălin Foamete, Mihai Oprea, Mihai Ciovică şi Cornel Ricuţă. De pregătirea sportivilor se ocupă tinerii antrenori Radu Podeanu şi Ştefan Puiu. Şi echipa a doua de la LPS „Petrache Trişcu“, alcătuită din sportivii Mihai Bigea, Liviu Pascu, Andrei Dogaru şi Claudiu Vasilescu, a fost aproape de podium, fiind eliminată în semifinale de viitoarea campioană, UNEFS Bucureşti. Bronzul a revenit echipei din Constanţa, CSS1.
La individual, campion a ieşit bucureşteanul Adrian Dabija, după ce l-a învins în finală pe colegul său de club Ioan Constantinescu, cu scorul de 15-13. Pe trei s-au clasat Szep Marton (Satu Mare) şi George Drobot (CSS 1 Constanţa). Cel mai bine clasat craiovean a fost Cătălin Foamete, ocupant al locului şase din 52 de participanţi.

Victorii categorice la feminin

În întrecerea feminină, reprezentantele LPS „Petrache Trişcu“ Craiova au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului atât la individual, cât şi la echipe. Cezara Constantin s-a impus fără probleme la individual, depăşind-o în ultimul asalt pe Sanda Pop (CS Satu Mare) cu un categoric 15-8. În primele opt s-au mai aflat alte două sportive de la LPS „Petrache Trişcu“, Ana Maria Vasile – locul cinci şi Andreea Vârban – locul opt.
Medaliate cu bronz au fost Ramona Calcan (Steaua) şi Teodora Coste (CS Satu Mare).
Nici în întrecerea pe echipe, LPS „Petrache Trişcu“ nu a avut probleme în a opri titlul naţional în Bănie. LPS 1 a trecut în finală de CS Satu Mare, cu scorul de 45-38, iar la acest rezultat meritoriu au contribuit Cezara Constantin, Alexandra Deciu, Andreea Vârban şi Ana Maria Vasile.
Echipa LPS „Petrache Trişcu“ 2 a fost învinsă în meciul pentru medalia de bronz de către CSM Oradea, cu 45-43. Din echipa craioveană, pregătită de antrenoarele Mădălina Mincu, Oana Puiu şi Gabriela Raicovescu, au făcut parte sportivele: Diana Vasile, Sabina Ecobici, Ramona Cojocaru şi Alina Văduva.

Craiovenii, nelipsiţi de pe podium

Dacă pentru unii cucerirea unei singure medalii reprezintă o performanţă, craiovenii sunt obişnuiţi să câştige un număr mare de medalii. Spre exemplu, anul trecut, la aceeaşi competiţie rezervată cadeţilor, găzduită tot de Craiova, LPS „Petrache Trişcu“ a obţinut nouă medalii (două de aur, patru de argint, trei de bronz). La aceeaşi categorie de vârstă, dar în 2011, liceul craiovean aducea de la Satu Mare cinci medalii (una de aur, două de argint, două de bronz).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS