14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria suporterilor

Victoria suporterilor

http://www.youtube.com/watch?v=YZj9xfEtCVAhttp://www.youtube.com/watch?v=8T1j221wQfI

\n

Formaţiile CS Universitatea Craiova şi FC Universitatea Craiova au terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“ (15.000 de spectatori), contând pentru etapa a 13-a din Liga a II-a, seria 2. Partida a fost animată doar în tribune şi, mai ales, în Peluza Sud, „leii“ făcându-se „vinovaţi“ de o coregrafie şi o atmosferă foarte frumoase. Practic, majoritatea celor care au fost prezenţi în templul fotbalului din Bănie au ţinut cu FCU, mult mai puţini fiind susţinătorii celor de la CSU, cu toate că au primit ajutoare din afara Craiovei, existând mai multe persoane, printre care şi fostul mare fotbalist Aurică Ţicleanu, care au afirmat că înainte de meci au sosit mai multe autobuze cu „suporteri“ din zonele limitrofe, „la ordinul primăriţei Olguţa“. Rezumându-se la cele petrecute în teren, prestaţia celor două grupări nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, jucătorii ambelor formaţii fiind preocupaţi mai mult să nu primească gol.
CS Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Fl. Pătrascu, Izvoranu, Velcovici – Precup, Ad. Ionescu, Dragalina (’77, Bardu), Cr. Ganea (’87, A. Voinea) – Curelea, Gorovei. Antrenor: Ovidiu Stângă.
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă, Buşu – Săceanu (’75, V. Gheorghe), D. Stoica, Mârzeanu – Baird, Stoianof (’63, Goge), Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Ljubinkovic, Voinea / Stoianof, Mitic, Acka.
Au arbitrat: Cristi Balaj – Mircea Orbuleţ, Eduard Ungureanu.

Bătaie înainte de primul fluier

Ca şi în tur, derbiul a fost presărat cu „episoade“ mai puţin plăcute, primul consumându-se cu mult înainte de primul fluier. Ajunşi la stadion, jucătorii şi staff-ul celor de la FC Universitatea Craiova au fost percheziţionaţi de forţele de ordine, fapt ce i-a iritat pe aceştia, iar ghinionul a făcut ca mai mulţi jucători ai CSU să apară în faţa acestora, schimburile de replici fiind inevitabile. Din nefericire, totul a degenerat în bătaie, portarul de rezervă al grupării antrenate de Nicolo Napoli, Andrei Preda, alias „Gogoaşă“, având o altercaţie în faţa vestiarelor cu mijlocaşul rivalilor, Mihăiţă Pleşan, şi team-managerul Silvian Cristescu.
„S-au lovit de mine, nu le-am făcut nimic… M-a înjurat Pleşan de morţi, de familie. A sărit la mine şi am sărit şi eu la el. Cristescu a început să mă înjure şi am ripostat. Am înţeles că i-a căzut şi un dinte. S-a lovit cu cotul, m-au filmat cei de la Jandarmerie. Mi-au furat şi telefonul, mi-au băgat mâna în buzunar. Urât din partea lor!“, a povestit Preda.
„Mi-e şi ruşine să spun, pentru că suntem fotbalişti, nu bătăuşi şi e foarte urât ce s-a întâmplat. Nu face onoare în primul rând Craiovei, pentru că sunt două echipe care joacă aici şi frumos e să ne duelăm pe teren, nu să ne batem la vestiare. Ce telefon? Hai, domn’e, să fim serioşi“, a spus la rândul său Mihăiţă Pleşan.
Alt moment tensionat s-a petrecut în timpul meciului la „stemă“, când fanii de la tribuna a doua au vrut să acopere sigla CSU cu un steag imens pe care trona leul celor de la FC Universitatea, acesta fiind deplasat pe braţe de suporteri dinspre Peluza Sud. Oamenii de ordine au ripostat imediat cu gaze lacrimogene, încercând totodată să distrugă steagul. Printre cei „parfumaţi“ s-a numărat şi finanţatorul FCU, Adrian Mititelu, care a refuzat invitaţiile primite, preferând să vadă meciul de la tribuna a doua, alături de câţiva apropiaţi. Tot în sânul fanilor a ales să vadă derbiul şi fostul mare fotbalist Ilie Balaci, „Marele Blond“ luând loc în dreptul tunelului.

Stângă şi Napoli, împăcaţi cu remiza

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut din această confruntare, apreciind totodată atmosfera frumoasă din tribunele stadionului „Ion Oblemenco“.
„A fost un meci care intră în istorie. Nu am controlat jocul în totalitate aşa cum ne-am fi dorit, adversarul a fost foarte motivat. Presiunea publicului a fost fantastică atât pentru noi, cât şi pentru ei. Lumea este încă undeva la mijloc, aşteaptă să vadă cum vor decurge proiectele ce au început în Bănie. Îmi doresc ca acest proiect să fie sănătos şi, uşor-uşor, toate forţele Craiovei să se canalizeze pe o echipă. Din punctul meu de vedere, rezultatul este echitabil. Puteam să şi pierdem, puteam să şi câştigăm acest meci. Era îmbucurător dacă reuşeam să câştigăm, ne-am fi detaşat clar în clasament. E bine şi un punct, deşi mi le doream pe toate trei. Presiunea şi-a spus cuvântul, dar în unele momente a fost şi lipsă de valoare. Mi-a plăcut atmosfera. Îmi doresc tot timpul să fie atâta lume pe stadion“, a spus Ovidiu Stângă, explicând şi absenţa lui Mihăiţă Pleşan din primul unsprezece: „Lui Pleşan i-a recidivat accidentarea la încălzire şi am preferat să nu riscăm“.
De partea cealaltă, tehnicianul Nicolo Napoli a admis că rezultatul a fost echitabil şi consideră că, odată cu acest joc, s-a demonstrat că publicul din Bănie iubeşte doar FC Universitatea Craiova.
„Felicit toţi suporterii care au fost astăzi (sâmbătă – n.r.) la meci, au fost minunaţi. S-a văzut care este adevărata echipă a Craiovei. Echipa a jucat bine în defensivă, am încercat să şi marcăm, iar în ultimele două minute am avut o ocazie clară, a lui Baird, dar nu am reuşit să o fructificăm. Sunt mulţumit de cum a jucat echipa. E un punct în clasament, un punct care va conta în play-off. E un campionat foarte echilibrat şi sunt multe echipe care pot ajunge în play-off, de aceea spun că e bun acest punct. Arbitrajul a fost aşa şi aşa. A fost puţin de partea lor, dar nu au fost probleme. Se putea mai mult, dar asta e“, a spus Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS