3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Zdrâncă, apreciat în Oman

Dan Zdrâncă, apreciat în Oman

Ajuns în vara trecută la Saham Sport Club, sub comanda lui Aristică Cioabă, Dan Zdrâncă s-a ocupat de pregătirea portarilor şi odată cu trecerea timpului a câştigat respectul suporterilor şi al şeicilor. Între timp, Aristică Cioabă a preluat echipa Al Oruba şi chiar dacă a plecat nu tocmai în condiţii amiabile, „secundul“ Dan Zdrâncă a rămas pe „baricade“ fără probleme. „Aristică nu s-a înţeles de prima dată cu conducerea şi recunosc că îmi făcusem griji, mai ales că la echipa unde mergea el nu aveau nevoie de antrenor cu portarii. Nu am avut nici un fel de problemă, în schimb l-au numit «principal» pe Ahmad Abed Alkader, un iordanian cu care mă înţeleg foarte bine şi sunt bine văzut. Îi sunt recunoscător lui Aristică pentru că mi-a oferit şansa să antrenez în această zonă, vorbim des la telefon şi sunt sigur că va scoate din impas echipa pe care o antrenează acum. El când a preluat-o pe Al Oruba, echipa era pe ultimul loc, iar acum a bifat două victorii şi a urcat două poziţii în clasament, e pe 12. Aristică este un antrenor priceput, ştie cum să-i motiveze pe jucători şi nu spun asta pentru că m-a ajutat şi că suntem prieteni, ci pentru că el chiar ştie meserie“, a spus Dan Zdrâncă, pentru GdS.

Opl Cup, primul trofeu pentru Saham

Saham Sport Club şi-a adjudecat, la sfârşitul săptămânii trecute, cupa federației, mai exact Opl Cup, o performanţă pentru micuţa grupare din Oman, care se află la al doilea sezon pe prima scenă. Echipa fostului portar al Extensivului a dispus în finală de o formaţie a unui alt român cunoscut în zona Olteniei, Petre Gigiu, fiind vorba de Al Seeb. „A fost 0-0 după 90 de minute, apoi s-a trecut direct la penaltiuri, aşa e la ei, şi ne-am impus cu 4-2. Portarul pregătit de mine, Suleyman Abdalla (27 ani), a apărat trei penaltiuri, lucru de care sunt foarte mândru, pentru că numai eu ştiu cât am lucrat cu el. A fost o surpriză pentru toată lumea, pentru că Suley era al doilea portar în mod normal şi conducerea nu-l privea cu ochi buni. Doar eu am crezut în el. La acest succes ştiu că am contribuit şi eu şi mă simt foarte bine şi un lucru important este că
le-am demonstrat şeicilor că nu s-au înşelat când mi-au oferit încrederea lor“, a spus Zdrâncă, explicând totodată cum meciul din finală s-a desfăşurat în două zile. „S-a petrecut o chestie ciudată la acest meci, de fapt lor nu li s-a părut aşa, dar mie da. Meciul l-am început vineri şi l-am încheiat sâmbătă, am jucat practic o repriză pe zi. Ce s-a întâmplat? La pauza meciului s-a pus o ploaie mai puternică, pentru noi nimic deosebit, cum sunt cele de vară în România, dar lor li s-a părut ceva serios şi nu au vrut să rişte sănătatea jucătorilor, chiar dacă fenomenul nu a durat mai mult de 30-35 de minute, iar terenurile au un drenaj foarte bun. Când le-am spus că în România se juca fără probleme pe o astfel de ploaie au zis că nu este normal, doar că nu m-au făcut nebun“, a explicat tânărul antrenor craiovean, care în vară sărbătorea eventul şi promovarea cu CS Podari din postura de jucător-antrenor.

„Vrem să ne clasăm
cât mai bine“

Întrebat de situaţia din campionat, Dan Zdrâncă a afirmat că obiectivul lui Saham Sport Club este o clasare cât mai bună: „S-au jucat opt etape, iar noi ocupăm locul cinci din 14, la egalitate de puncte (16-n.r.) cu Al Nahda, Sur şi Al Suwaiq, iar pe primul loc este Fanja cu 18 puncte. Este un campionat echilibrat din ce am văzut eu, iar obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai bine, ar fi de preferat pe podium, deşi nu este un lucru uşor de realizat. Acum campionatul este întrerupt, pentru că joacă naţionala lor, iar noi avem multă treabă, pentru că ne aşteaptă nişte jocuri dificile şi trebuie să continuăm ascensiunea“.
Dan Zdrâncă a vorbit şi de perioada de acomodare în Oman, punctând că abia aşteaptă să revină în ţară de Crăciun, pentru că îi este foarte dor de familie şi de prieteni. „Mi-a fost greu la început să mă adaptez, dar acum nu am nici o problemă. Mi-a fost greu, pentru că este prima dată când sunt plecat din ţară, ca jucător am evoluat în multe locuri, dar numai în România. A fost ceva nou pentru mine, dar uşor-uşor m-am învăţat şi cu căldura, şi cu mâncarea, acum sunt unul de-al lor. În schimb, abia aştept să vin acasă de sărbători, cred că pe 24 decembrie voi ajunge, pentru că mi-e dor de familie, de prieteni, iar sărbătorile de iarnă nu au nici un farmec departe de casă“, a punctat Dan Zdrâncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS