Acasă Sport Fotbal – Gorovei: Craiovenii îşi vor fotbalul înapoi şi pot să contribui...

Fotbal – Gorovei: Craiovenii îşi vor fotbalul înapoi şi pot să contribui şi eu la bucuria lor

Atacantul formaţiei CS Universitatea Craiova, Răzvan Gorovei, surpriza plăcută din lotul lui Ovidiu Stângă în ultimele etape, a declarat, pentru revista clubului, că speră să devină noul număr 10 şi să contribuie la relansarea fotbalului din Bănie. Adus în iulie la CS Universitatea, Gorovei a trebuit să rabde trei luni şi un pic pentru a intra într-un joc oficial. Din cauza unui litigiu cu vechiul său club, abia la finalul lui octombrie a putut fi inclus pe foaia de joc. „Au fost trei luni grele, în unele momente simţeam că sunt la un pas să clachez. Erau mulţi care îmi ziceau că nu se va câştiga procesul cu Poli Iaşi şi mă voi întoarce acolo. În plus, este foarte greu să te antrenezi zi de zi şi să şti că nu poţi intra. La mijlocul lui octombrie am aflat că procesul cu Iaşi s-a câştigat şi sunt bun de joc“, a povestit juniorul craiovenilor, pentru Maxima Sport.

A debutat în tricoul alb-albastru în deplasarea de la Motru, când l-a înlocuit pe Claudiu Dragu, la începutul reprizei secunde. De atunci au urmat patru jocuri în care a fost titular şi un gol: „Mi-am dorit foarte mult să joc aici. Primul gol cu CSM Râmnicu Vâlcea a fost foarte important pentru meci, am prins curaj. Când joci pe Oblemenco e o senzaţie deosebită, te trec fiorii când şti ce legende au jucat aici, iar toată lumea se aşteaptă de la noi să readucem acele momente. E greu, dar nu imposibil“.
La seria de 7 victorii la rând a Craiovei, Gorovei a fost co-autor în bună măsură: „În primul rând e meritul domnului Stângă, antrenamentele sunt mult mai axate pe tactică, ne-a dat încredere, ne-a făcut să conştientizăm că jucăm la o echipă mare“.

 

„Aş vrea să fiu urmaşul lui Costea aici”

 

În viziunea lui Gorovei, între Iaşi şi Craiova fotbalistică nu se poate face vreo comparaţie: „Este diferenţă uriaşă de tradiţie, de suporteri. Aici sunt fanatici. Îşi vor fotbalul înapoi şi pot să contribui şi eu la redarea bucuriei lor. Ştiu că îşi doresc să marchez mai mult, dar trebuie să îmi ştie situaţia, că am doar patru meciuri, dar îi voi mulţumi cât de curând. Încet sper să nu mă oprească nimeni. Aş vrea să fiu urmaşul lui Costea aici, în Oltenia, să dau goluri şi să aduc suporterii la meci. Vreau să fiu adevăratul număr 10 al Craiovei“.
Gorovei a început fotbalul la Iaşi, „nu din pasiune, ci să pierd timpul. Apoi antrenorii mi-au zis că am valoare“. La juniori a fost folosit fundaş central, mijlocaş de bandă ori închizător. Abia când a făcut pasul la echipa mare, Leo Grozavu l-a aşezat în avanposturi. Debutul la echipa de seniori a fost cu Dinamo II. După demiterea cuplului Marius Baciu – Leo Grozavu, Gorovei a mai fost folosit într-un singur meci de Ionuţ Popa, drept pentru care dorinţa de a părăsi Iaşiul a devenit din ce în ce mai mare. În iulie a semnat cu Universitatea Craiova. A debutat în alb-albastru pe 19 octombrie, pe terenul Minerului Motru. A marcat primul gol pentru Ştiinţa în minutul 7 al confruntării cu CSM Râmnicu Vâlcea. La acţiunile lotului naţional U 18 a avut mai multe convocării, evoluând şi într-un amical împotriva reprezentativei similare a Olandei.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version