27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Stelea: Absenţa lui Chiricheş este foarte mare

Fotbal – Stelea: Absenţa lui Chiricheş este foarte mare

Antrenorul selecţionatei de tineret a României, Bogdan Stelea, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că absenţa fundaşului Vlad Chiricheş din prima reprezentativă este importantă şi a precizat că în aceste condiţii i-ar fi plăcut să îl vadă la naţională pe Gabriel Tamaş. „Este o absenţă foarte mare (n.r. – cea a lui Chiricheş). Dacă are fractură de piramidă nazală va fi foarte greu să joace chiar şi în meciul retur. Când îţi dispare din lot un astfel de jucător e foarte dificil, normal, în primul rând din punct de vedere defensiv. Cel care o să joace în locul lui va avea o misiune foarte dificilă. Cu tot respectul o spun, mie unul acum mi-ar fi plăcut să fie Tamaş la echipa naţională. Şi pe Mutu mi l-aş fi dorit, dar aşa cum era acum şapte ani sau cinci ani”, a spus Stelea, conform Mediafax.

Bogdan Stelea a precizat că barajul cu Grecia este „o dublă de care pe care”. „Meciurile cu Grecia ne reprezintă pe toţi ca naţiune, ştim ce înseamnă o astfel de dublă. Ne pierduserăm speranţele după înfrângerea cu Turcia, de acasă, însă am reuşit să ne calificăm la baraj şi ca moral asta ne ajută foarte mult. E o dublă de care pe care, trebuie să fii inteligent, pragmatic şi foarte montat. O astfel de calificare se poate obţine în ultimul minut şi chiar la 11 metri. E un lucru extraoprdinar să participi la CM, pentru noi a fost o perioadă în care era ceva firesc. Dar când aceste calificări au dispărut, ne-am dat seama cât de important e să joci acolo”, a adăugat tehnicianul.

Stelea consideră că performanţele „generaţiei de aur” nu se pot repeta, deoarece aria de selecţie este acum foarte mică: „Teoretic nu se poate să se repete acele performanţe, pentru că acum aria de selecţie este foarte foarte mică. În plus, atunci jucătorii de la echipa naţională evoluau la cluburi mari din străinătate în proporţie de 90 la sută, ceea ce acum nu se mai întâmplă”.

Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, a suferit, duminică, o fractură de piramidă nazală, iar selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a decis să-l înlocuiască cu dinamovistul Dragoş Grigore în lotul pentru meciurile de baraj cu Grecia.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS