6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

N-au dezamăgit

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a fost învinsă, joi seară, pe „Cluj Arena“, cu scoul de 2-1 (1-0), de echipa italiană Fiorentina, în etapa a 4-a din grupa E a Ligii Europa şi nu mai are nici o şansă de a accede în faza următoare a competiţiei. În ciuda înfrângerii, gorjenii au avut o prestaţie bună şi un gol splendid reuşit de Eric, în minutul 32, cu o foarfecă de la aproximativ 15 metri, după o centrare a lui Buleică. Cum valoarea şi experienţa sunt doi dintre factorii determinanţi în fotbal, Fiorentina a egalat prin Matos, în minutul 86, după o centrare a lui Cuadrado, şi a obţinut victoria prin Borja Valero, în minutul 90+2.
Pandurii: Stanca (‘24, Mingote) – Unguruşan, Paraskevas, Erico (‘39, Mamele), Momcilovici – Breeveld, Anton – Buleică, Eric, Distefano (‘86, Sipo) – Dos Santos. Antrenor: Cristian Pustai.
Fiorentina: Munua – Roncaglia, G. Rodriguez, Compper, Alonso – Cuadrado, Aquilani, Fernandez (‘65, Ilicici) – Joaquin, Matos, Iakovenko (‘46, Borja Valero). Antrenor: Vincenzo Montella.
În celălalt meci al grupei, Dnepr Dnepropetrovsk a trecut cu 2-0 de Paços de Ferreira, iar clasamentul arată astfel: 1. Fiorentina 12 puncte (golaveraj 10-2), 2. Dnepr 9 (6-2), 3. Pandurii 1 (2-7), 4. Ferreira 1 (1-8). Etapa a cincea a grupei programează, pe 28 noiembrie, de la ora 22.05, meciurile Dnepr Dnepropetrovsk – Pandurii Târgu Jiu şi Pacos Ferreira – Fiorentina.

Pustai: Atât a putut echipa Pandurii

Tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai, a declarat că elevii săi au fost foarte aproape de un rezultat mare şi că atât au putut, adăugând că este necesară mai multă atenţie. „Trebuie să fim mult mai atenţi, suntem mai indisciplinaţi ca naţie, ca popor. Noi uităm că meciul are 90 de minute. Mai ales că am văzut ce s-a întâmplat cu Steaua. Nu ştiu cu cine mai jucăm peste două zile la Bucureşti, poate ne dă şi nouă cineva o etapă, nu ştiu ce jucători valizi mai avem. Era normal să apară o stare de oboseală şi accidentări. Din păcate, n-am reuşit să obţinem un rezultat mare, eram foarte aproape. Nu e relaxare, noi facem multe greşeli, am primit primul gol suspect de ofsaid, apoi am mai primit unul, n-am pus presiune, n-am ieşit la atac, astea sunt consecinţele. Trebuie să fii foarte puternic şi responsabil ca să faci performanţă. Atât am putut. Atât a putut echipa Pandurii“, a spus Pustai, la Sport.ro.

Eric: Vrem măcar
să nu terminăm ultimii
în grupă

Vedeta oltenilor, Eric de Oliveira, a declarat că el şi colegii săi vor să obţină o victorie şi să nu încheie pe ultimul loc în grupa E a Ligii Europa. „A fost aproape perfect. Am spus înainte de meci că venim cu bucuria de a juca, pentru că nu aveam nimic de pierdut. Aşa e fotbalul. Atacăm, avem ocazii, nu marcăm… Ei când au ocazii marchează… Am luat două goluri pe care nu trebuia să le luăm. Am pierdut. Orice jucător şi-ar dori să joace un astfel de meci, dar azi toată echipa a avut o cădere la sfârşit. Trebuie să ţinem capul sus şi să ne gândim la meciul din campionat, cu Viitorul. Am visat la locul doi, era prima noastră participare în Europa League. Vrem acum să menţinem măcar locul trei, să nu terminăm ultimii în grupă. Trebuie să muncim şi să vorbim mai puţin. Când o să avem prima victorie putem să fim şi mândri“, a spus brazilianul, pentru Digi Sport.
Pandurii Târgu Jiu trebuie să „mute frontul“ în acest sfârşit de săptămână, urmând să evolueze în campionat, cu Viitorul Constanţa, partida fiind programată duminică, la Chiajna, de la ora 19.30 (Digi Sport).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS