16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipă vicecampioană, caut spectatori

Echipă vicecampioană, caut spectatori

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova, vicecampionii României în sezonul trecut şi participanţi în Cupa CEV, şi-ar dori mai mulţi spectatori la meciurile din Sala Polivalentă. Echipa este solidă, are un joc plăcut şi obiective măreţe.

În urmă cu un an, Sala Polivalentă din Craiova reintra în circuitul sportiv, şi nu numai. Atunci, weekend de weekend, se înregistrau recorduri în ceea ce priveşte numărul de spectatori fie că era vorba de meciuri de baschet, handbal sau volei.
Acum, numărul oamenilor care populează arena de 4.200 de locuri a scăzut considerabil, excepţie făcând unele meciuri de baschet, iar cea mai văduvită este echipa masculină de volei. Culmea, vorbim despre performera clubului SCM-U Craiova din sezonul trecut. În luna aprilie, voleibaliştii antrenaţi de Dan Pascu ieşeau vicecampioni naţionali, spre surprinderea tuturor, fiind învinşi doar de puternica echipă din Constanţa, care are un buget colosal pentru nivelul primei divizii din România. La ultimul meci al finalei, disputat în Polivalentă, până în jurul orei 23.00, au asistat puţini spectatori. Partida era după un joc de baschet, dar ora înaintată de începere a meciului de volei sau poate lipsa de interes a făcut ca voleibaliştii craioveni să primească medaliile de argint sub privirile a câtorva sute de spectatori.

Puţini, dar inimoşi

A urmat o vară cu transferuri de marcă reuşite de Dan Pascu, un obiectiv fixat care să se ridice la nivelul performanţei de anul trecut, şi participarea în cupele europene a echipei după o pauză de mai bine de două decenii. Luna trecută, SCM-U a întâlnit acasă în meciul de debut, într-o miercuri, formaţia olandeză Orion Doetinchem, pe care a învins-o fără probleme, cu 3-0. La meci au venit doar 1.000  de oameni. Înaintea jocului retur din Olanda, căpitanul oltenilor, Laurenţiu Vânătoru, declara că, dacă el şi colegii săi vor obţine calificarea în Olanda, vor veni mai mulţi oameni la sală. Celălalt Laurenţiu din lotul SCM-U, Lică, atunci când a fost întrebat despre numărul mic de spectatori, a preferat să le mulţumească oamenilor care au venit la meci pentru căldura cu care i-au susţinut. Alb-albaştrii au câştigat cu 3-0 şi în Olanda şi s-au calificat în optimile de finală ale Cupei CEV, urmând să înfrunte în luna decembrie, în dublă manşă, echipa franceză Arago de Sete.
Mâine, de la ora 19.00, SCM-U primeşte vizita unui adversar tradiţional, Piatra Neamţ. Oltenii au un moral bun după calificarea în turul următor al Cupei CEV şi după victoria din campionat de pe terenul echipei Dinamo Bucureşti.
Vorbind despre public, antrenorul Dan Pascu speră că prin evoluţiile lor bune jucătorii vor atrage craiovenii în Polivalentă. „Scăderea numărului de spectatori nu este vizibilă doar la volei, ci şi la handbal şi baschet. Sper că, anul trecut, oamenii care umpleau până la refuz sala nu veneau doar din curiozitate ca să vadă o construcţie impunătoare. Noi ne pregătim serios şi cred că, printr-un joc bun, putem atrage şi oameni la sală. Am avut şi probleme cu orele aiurea de televizare a meciurilor, dar şi faptul că meciurile sunt televizate a făcut ca lumea să stea acasă. Sincer vorbind, am mai spus şi repet, unii consideră că voleiul, fiind un sport în care adversarii nu au contact direct, nu este aşa spectaculos ca handbalul şi baschetul. Sper că acum, când se va strica vremea, lumea va veni la meciuri“. Partida de mâine contează pentru etapa a cincea din Divizia A1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS