21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni s-au obişnuit să bată pe Dinamo

Voleibaliştii craioveni s-au obişnuit să bată pe Dinamo

Jucătorii de la SCM-U Craiova, vicecampionii României, au învins, în deplasare, pe Dinamo Bucureşti, după cinci seturi, cu 3-2, şi au încheiat o săptămână fastă, în care au obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei CEV.

După ce, în urmă cu aproape un an, voleibaliştii craioveni debutau în Sala Polivalentă cu o victorie în faţa echipei Dinamo Bucureşti, echipa masculină SCM-U Craiova, care între timp a devenit vicecampioana României, a învins şi în prima confruntare din acest sezon, scor 3-2 (25-21, 25-19, 18-25, 20-25, 15-7) formaţia bucureşteană, care an de an îşi propune obiective măreţe.
De data aceasta, meciul contând pentru etapa a patra din Divizia A1 s-a desfăşurat sâmbătă la Bucureşti. Nu în noua sală a clubului bucureştean, care a găzduit un meci de handbal masculin al naţionalei României, ci în sala „Extreme“, acolo unde Dinamo a jucat sezonul trecut. Partida trebuia să fie televizată, dar până la urmă nu s-a mai întâmplat acest lucru, motivul invocat fiind acela că proprietarul acestei săli, o persoană fizică, nu a fost de acord. Oltenii, care în urmă cu trei zile eliminaseră din Cupa CEV formaţia olandeză Orion Doetinchem, au câştigat primele două seturi cu Dinamo, după un joc precis, apoi, pe fondul relaxării, dar şi al unor mici probleme de arbitraj, Dinamo a revenit în joc şi a câştigat următoarele două seturi. În decisiv, deşi se spune că cine conduce cu 2-0 pierde meciul cu 3-2, craiovenii au reuşit să revină, au controlat setul şi s-au impus cu 15-7, obţinând a doua victorie din acest tur. Craiovenii învinseseră Dinamo şi în luna septembrie la memorialul „Radu Zanfirescu“, din Bănie.

Cu francezii joacă în decembrie

Antrenorul Dan Pascu a vorbit ieri, pentru GdS, despre prestaţia elevilor săi în meciul cu bucureştenii. „În primele două seturi am jucat bine, băieţii au avut atitudine, s-au mobilizat, iar Dinamo nu ne-a surprins. Apoi, pe un fond de relaxare al nostru, cu mari oscilaţii în joc, dar şi al unor mici probleme de arbitraj, gazdele au revenit în joc şi au câştigat următoarele două seturi, egalând situaţia. În decisiv, cu doi jucători de rezervă în teren, Ghionea şi Bratosin, ne-am impus fără emoţii“.
Alb-albaştrii au avut o perioadă încărcată, cu cinci meciuri în două săptămâni, în care a intrat şi o deplasare în Olanda. „A fost o uşoară oboseală. Am plecat luni noaptea spre Bucureşti, apoi în Olanda, apoi am revenit la Bucureşti, ne-am antrenat la Dobroieşti, apoi în sala «Extreme». Şi săptămânile ce vor veni ne aşteaptă meciuri dificile, avem şi o etapă intermediară. În luna decembrie vom disputa dubla din optimile de finală ale Cupei CEV, cu francezii de la Arago de Sete“, a completat Dan Pascu. Cel mai probabil, meciurile vor avea loc pe 4 şi 11 decembrie.
În meciul cu Dinamo, tehnicianul a trimis în teren toţi jucătorii pe care i-a avut la dispoziţie. Sâmbătă, vicecampionii vor juca acasă cu LPS Piatra Neamţ. Echipa feminină SCM-U Craiova a jucat aseară, după închiderea ediţiei, în deplasare, la Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS