12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, învinşi de Vaslui cu ajutorul arbitrului Kovacs

Pandurii, învinşi de Vaslui cu ajutorul arbitrului Kovacs

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a fost învinsă, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa FC Vaslui, într-un meci din etapa a 13-a din Liga I, în care maniera de arbitraj a „centralului“ Istvan Kovacs. Oltenii au deschis scorul prin Momcilovici (‘29), iar moldovenii au punctat prin Antal (‘66, ‘90+2).
Un moment-cheie al jocului s-a consumat în minutul 41, când arbitrul central Istvan Kovacs i-a arătat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu lui Christou Paraskevas, pentru un presupus henţ în marginea careului de 16 metri, contestat vehement de gazde.
Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Unguruşan, Christou, Erico, Momcilovici – Anton, Breeveld – Buleică (‘58, Ciucur), Eric (‘45, Mamele), Distefano – Dos Santos (‘84, Nicoară). Antrenor: Cristian Pustai.
FC Vaslui: Cerniauskas – Celeban, Cordoş (‘46, Wilk), Prahic, Muşat – Caue (‘54, Pătulea), Madson – Viveiros, Antal, Sânmărtean – Temwanjera. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Paraskevas (2), Eric, Erico / Prahic, Sânmărtean, Viveiros, Madson.
Cartonaş roşu: Paraskevas ‘41.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Marius Nicoară, Alexandru Cerei; Marian Balaci.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Aurel Beldeanu.

Pustai: Nu avea cum să vadă un eventual henţ

Antrenorul pandurilor, Cristi Pustai, a criticat prestaţia brigăzii de arbitri, punctând că un rezultat de egalitate era echitabil, ţinând cont de cursul jocului. „Era poate cel mai greu meci pentru noi din acest final de an, dar n-am reuşit să scoatem nimic. Am controlat jocul, iar apoi a venit eliminarea. Istvan Kovacs nu avea cum să vadă un eventual henţ. În minutul 3, el i-a dat primul galben lui Christou. E jenant, nu a fost un fault grosolan. Te gândeşti atunci şi la alte lucruri. Kovacs a aşteptat să se irite jucătorii, dar mai sunt şi lucruri pe care trebuie să le trecem cu vederea. Jucătorii au şi ei tensiunea lor. Christou mi-a zis că nu a fost vorba de nici un henţ. Nu arbitrul Kovacs a pierdut însă meciul, noi l-am pierdut, pentru că am avut 1-0 la pauză“, a spus Pustai, la Digi Sport.
„Un egal era echitabil, pentru că am avut ocazii şi în zece oameni. Ne-am descoperit însă la primul gol, apoi am luat gol în prelungiri. L-am schimbat pe Eric, era previzibil, pentru că putea să fie şi el eliminat. Trebuia să introduc un fundaş central, după ce l-am pierdut pe Christou. Am pierdut trei jocuri pe teren propriu, încercăm să recuperăm acum în deplasare. Ne vom motiva şi pentru meciul cu Fiorentina, un joc important. Nu ne va afecta foarte mult această înfrângere, pentru că în sport câştigi sau pierzi“, a completat Pustai.

Condescu:
Nu am jucat fotbal

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, şi-a criticat echipa după înfrângerea cu moldovenii. „Au crezut că joacă tot cu Ripensia. Nu din cauza eliminării am luat bătaie. Acolo s-a schimbat jocul, dar a arunca vina pe arbitraj mi se pare incorect. Dacă ne vedeam de joc, cred că reuşeam mai mult. Nu am jucat fotbal. Am vrut să câştigăm fără ambiţia necesară şi s-a adunat şi oboseală. Repet, au crezut că joacă tot cu Ripensia, cu tot respectul pentru cei de acolo. A căzut coloana vertebrală în repriza secundă, Christou fiind eliminat şi Eric schimbat“, a declarat Marin Condescu.
Pentru Pandurii urmează meciul cu Fiorentina, din a patra etapă a Grupei E din UEFA Ligii Europa, meciul urmând să se desfăşoare joi, de la ora 20.00, pe „Cluj Arena“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS