21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, noul lider din B2

CSU, noul lider din B2

CS Universitatea Craiova a câştigat la limită, scor 1-0, partida disputată sâmbătă dimineaţă la Oradea, în compania lui FC Bihor, şi a devenit noul lider al Ligii a II-a, seria 2, după etapa a 9-a. Succesul alb-albaştrilor a venit în urma reuşitei lui Andrei Sin din minutul 71, atacantul de 21 de ani finalizând cu un şut la vinclu de la aproximativ 20 de metri, după ce a driblat mai mulţi adversari. De menţionat că echipa gazdă a evoluat cu un om mai puţin din minutul 81, Mihuţ fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.
FC Bihor: Smaranda – Mihuţ, Leţan, Lazăr, Lupu – Sfârlea, Has, Ov. Bic – Ianc, R. Lukacs (’61, Hadar), Achim. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, Stancu – Ganea, Pleşan, Ionescu (’74, Precup) – Opriţa (’54, Sin), Curelea, Gorovei (’84, Dragu). Antrenor: Ovidiu Stângă.
Au arbitrat: Sergiu Popa – Gabriel Bârjac, Marius Marica.

Sin, bucuros
de reuşita sa

La finalul partidei de la Oradea, atacantul Andrei Sin a afirmat că este fericit că a înscris şi astfel a contribuit decisiv la succesul echipei sale, propulsând-o totodată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. „A fost un gol frumos. Mă bucur foarte mult că am reuşit să marchez, mai ales golul victoriei. Era foarte important pentru noi să câştigăm, pentru că veneam după o serie bună de meciuri şi ne doream foarte mult să o continuăm. Prima oară am vrut să dau centrare. A venit Stancu la învăluire, am luat mingea în centru, am văzut că e culoar de şut şi m-am gândit să trag. N-a fost nimic premeditat. E foarte important pentru moralul meu că am dat un gol de trei puncte, care a urcat echipa pe primul loc, dar victoria este a întregii echipe. Toţi ne-am bătut pentru aceste puncte. Mă bucur că am reuşit să trecem pe primul loc, după începutul mai slab de campionat, e bine că ne-am revenit şi sper să continuăm pe aceeaşi linie“, a declarat Andrei Sin, pentru csuc.ro.

Stângă: E vorba de concentrare, atitudine şi valoare

Antrenorul grupării CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a bifat la Oradea a cincea victorie consecutivă din tot atâtea meciuri de când a preluat echipa şi a explicat ce a stat la baza revigorării. „E a cincea victorie la rând, dar nu e vorba de vreo baghetă magică. Este o chestie de concentrare, atitudine şi, să fiu cinstit, valoare pe anumite posturi şi în anumite perioade ale meciului. Când am văzut adversarul în ce condiţii e, mă aşteptam la un rezultat pozitiv, pentru că, tot respectul pentru Bihor, dar nu are o echipă foarte bună. Am devenit lideri, dar greul abia acum începe. Nu este la îndemâna oricui să ajungă pe primul loc, dar şi mai greu este să te menţii în vârf. Urmează o perioadă dificilă, în care avem două meciuri în săptămână următoare. Sperăm să facem o recuperare bună până la ora următorului joc şi să mergem pe aceeaşi linie. Noi ne dorim să rămânem pe primul loc, dar nu avem garanţia că vom sta aici. Doar dacă vom avea aceeaşi atitudine în joc“, a declarat Ovidiu Stângă.
Pentru CS Universitatea Craiova urmează un joc foarte dificil, miercuri, de la ora 17.00 (TVR 3), urmând să o întâlnească pe stadionul „Ion Oblemenco“ pe CSM Vâlcea, una dintre aspirantele la promovare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS