10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - The Telegraph: Pantilimon a făcut destul pentru ca Pellegrini să îl folosească şi în campionat

Fotbal – The Telegraph: Pantilimon a făcut destul pentru ca Pellegrini să îl folosească şi în campionat

Portarul Costel Pantilimon „a făcut destul pentru Manchester City” pentru ca antrenorul Manuel Pellegrini să îl folosească şi la meciul cu Norwich, de sâmbătă, a notat jurnalistul Luke Edwards, de la The Telegraph, făcând o analiză a prestaţiei românului la partida cu Newcastle, scor 2-0, în Cupa Ligii Angliei, informează Mediafax. „În timp ce Joe Hart îşi rodea unghiile pe bancă, arătând ca un om care îşi ştie locul la City, dar şi cu statutul său de portarul numărul 1 al Angliei cu şapte luni înaintea Cupei Mondiale şi agăţându-se de un fir subţire, Pantilimon a făcut destul pentru ca antrenorul Manuel Pellegrini să îl folosească şi la meciul din campionat cu Norwich şi astfel tehnicianul să pedepsească forma slabă a lui Hart. În cele din urmă, totuşi Hart rămâne portarul mai bun, cu toate că unul care se luptă pentru a reveni în formă şi încredere. Ar putea fi bine ca el să fie scos din lumina reflectoarelor pentru o perioadă. De asemenea, ar arăta că Pellegrini nu crede că cineva are locul asigurat în prima echipă, ceea ce i-ar permite lui Hart să ia o gură de aer, să se reconcentreze şi să revină după câteva săptămâni departe de luminile presei”, menţionează Edwards, la rubrica „Evaluarea generală”.

Jurnalistul mai notează că Pantilimon a avut momente de slăbiciune la începutul meciului, însă în repriza a doua a intervenit convingător. „Ca şi cel mai înalt jucător din Premier League, românul nu ar trebui să aibă probleme în a-şi face simţită prezenţa în suprafaţa de pedeapsă şi a ieşit repede la o centrare. Asta ar fi trebuit să-i calmeze emoţiile de la începutul meciului, dar în ciuda înălţimii, Costel Pantilimon nu s-a aflat în controlul situaţiilor. Cel mai bun exemplu este când lovitura de cap a lui Papiss Demba Cisse a lovit un fundaş advers în minutul 30, iar portarul lui Manchester City a îngheţat, nefiind sigur dacă să iasă şi să reţină mingea. Asta i-a permis lui Cisse să centreze, însă Shola Ameobi a fost prins în ofsaid. În a doua parte, Pantilimon a avut mai puţine de făcut, dar a intervenit convingător şi a interceptat o pasă către Cisse, care i-ar fi oferit internaţionalului senegalez o finalizare uşoară”, se arată în The Telegraph.
Luke Edwards a adăugat că Pantilimon a avut mai multe intervenţii reuşite. „Pantilimon a fost suprins în «no-man’s land» centrarea lui Cisse către Ameobi, dar lovitura de cap a trecut peste poarta sa. Pentru un moment oribil trebuie să fi avut senzaţia că mingea va cădea în poartă, însă a trecut peste. Newcastle a mai avut nevoie de 20 de minute pentru a-l testa din nou, iar când a făcut-o, portarul de rezervă al lui City, a făcut-o genial, întinzându-se în stânga sa pentru a respinge şutul bine plasat al lui Ameobi. A apărat şutul lui Moussa Sissoko de la distanţă după pauză şi un şut slab al lui Cisse, dar nu a mai avut ocazii mari la care să intervină. Dar în primul minut al prelungirilor, i-a refuzat superb lui Cisse posibilitatea de a marca într-o situaţie de unu la unu”, a precizat Edwards.
El a mai scris că românul a avut noroc la centrări şi a adoptat „o poziţie de siguranţă”: „Nu a ştiut dacă să iasă şi să reţină centrarea lui Vurnon Anita din minutul 10 şi a rămas unde era, permiţându-i lui Mike Williamson să trimită o lovitură periculoasă de cap peste poartă. Toată seara el a adoptat o poziţie de siguranţă înainte de orice. Hart a făcut unele erori mari ieşind pe centrări, cea mai importantă în meciul cu Polonia, de la Varşovia, dar înlocuitorul său nu a fost convingător. A fost foarte norocos că Ameobi nu l-a pedepsit chiar înainte de pauză, când a reluat slab”.
În schimb, Pantilimon a stat foarte bine în privinţa comunicării cu colegii săi. „Pantilimon se află pe Etihad Stadium de când a fost împrumutat de la Politehnica Timişoara, în 2011, şi cunoaşte bine limba engleză. Nu s-a sfiit să dea indicaţii fundaşilor, iar vocea sa putea fi des auzită pe un stadion pe jumătate plin. La loviturile libere şi-a organizat bine apărarea şi şi-a încurajat coechipierii pe tot parcursul meciului. Nimic greşit în această parte a jocului său, cea mai uşoară treabă a unui portar”, notează Edwards.
Echipa Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon titular, s-a calificat, miercuri, după prelungiri, în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei, după ce a învins, în deplasare, scor 2-0 (0-0, 0-0), formaţia Newcastle United. Golurile partidei au fost marcate de Alvaro Negredo ’99 şi Edin Dzeko ‘105.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS