14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU mută frontul la Arad

FCU mută frontul la Arad

http://www.youtube.com/watch?v=lnqOYzu_Z5A

Chiar dacă lucrurile sunt departe de a se linişti în Craiova – faptul că FC Universitatea nu a reuşit să intre şi să se antreneze în complexul sportiv „Ion Oblemenco“ soldându-se şi ieri cu un protest al suporterilor în faţa primăriei – oficialii, staff-ul tehnic şi jucătorii trebuie să pregătească altă bătălie. De data aceasta este vorba de o luptă fotbalistică, alb-albaştrii urmând să întâlnească mâine, de la ora 17.00, în deplasare, pe UTA Arad, eveniment pentru care preşedintele Marcel Iancu, antrenorii Nicolo Napoli şi Dragoş Bon şi căpitanii echipei, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, au susţinut ieri o conferinţă de presă. În cadrul evenimentului s-a discutat, inevitabil, şi despre problema revenirii echipei pe stadionul „Ion Oblemenco“, preşedintele Marcel Iancu dezvăluind că a cerut ajutorul unor firme care să prezinte situaţia de la Craiova comisiilor europene.
„Regretăm că nu avem motive de bucurie deşi echipa se află pe primul loc în clasament, dar, după cum ştiţi, primăria, prin Lia Olguţa Vasilescu, ne pune în continuare piedici în a ne desfăşura activitatea pe stadionul «Ion Oblemenco». La punerea în executare a ordonanţei preşedinţiale dispuse de Tribunalul Dolj, executorul Titi Balaci a mai tras de timp în modul specific nouă, oltenesc, în sensul că a invocat aspecte care nu au nimic în comun cu legea. A spus că au apărut mai mulţi proprietari, că dispozitivul hotărârii judecătoreşti nu a fost destul de lămuritor pentru dânsul… Acolo era vorba despre reintegrarea în stadion şi terenurile de antrenament în vederea desfăşurării activităţii, nu se transmitea un drept de proprietate. Prima partidă, cea cu ASA Târgu Mureş, pentru că eu sper şi cred că FRF nu va avea cum să pună în aplicare suspendarea cu patru etape a terenului propriu, am putea să o susţinem acasă, pe «Ion Oblemenco». Dacă doamna Olguţa Vasilescu are ceva personal cu Adrian Mititelu, poate să-i intenteze alte procese personale, dar să nu-şi bată joc de echipa de fotbal Universitatea Craiova, cum a făcut de curând, când a declarat că ea îi consideră nişte eroi pe jucătorii noştri pentru că joacă neplătiţi. Eu am văzut cimitire pline de eroi şi îi amintesc doamnei primar că revoluţia din 1989 a fost făcută pentru a câştiga nişte drepturi şi în nici un caz ca să ajungem ca în ţara noastră să fim înrobiţi de astfel de politicieni, pe care nici comuniştii nu au reuşit să-i depăşească (…). De ce atâta răutate, nu înţeleg! Eu am discutat cu toţi revoluţionarii din Craiova, cu cei cu care am participat la revoluţia din 1989, şi după întoarcerea de la Arad ne vom întâlni cu liderii acestora şi vrem să facem o opoziţie serioasă, pentru că nu se mai poate trăi din cauza acestor abuzuri. Am contactat şi câteva societăţi ca să facem nişte plângeri la comisiile europene, pentru că implicarea politicului în fotbal este interzisă chiar şi de FIFA şi UEFA“, a spus Marcel Iancu.

„Ne aşteaptă un meci greu“

Chiar dacă au amintit de problema revenirii pe stadionul „Ion Oblemenco“, antrenorii Nicolo Napoli şi jucătorii Ciucă şi Săceanu au vorbit mai mult de disputa cu „Bătrâna Doamnă“.
„Eu sunt antrenor de fotbal, nu înţeleg politica, dar am o singură întrebare: echipa noastră, a oraşului, când se întoarce acasă? Avem nevoie de terenul nostru de antrenament, avem nevoie de «Ion Oblemenco». Războiul lui Mititelu cu primăriţa nu mă interesează. De trei luni stăm pe drumuri, nu ştim unde jucăm, unde facem antrenament… Nu se poate aşa ceva! Jucătorii noştri sunt profesionişti, joacă într-un tricou cu tradiţie şi asta e destul, asta spun băieţii. La Arad va fi un meci greu, pentru că UTA vine după două victorii consecutive şi e în creştere de formă. Acest campionat este foarte echilibrat, la play-off, pentru primele şase locuri din clasament se bat zece echipe din 12. Băieţii sunt pregătiţi să facă un meci foarte bun. Nu ştiu pe cine voi folosi în locul lui Ciucă (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene – n.r.), dar nu numai pe el nu putem conta. Nu-l avem în formaţie nici pe Stoianof, pe Ripoli, Bălaşa, dar sunt sigur că aceia care vor intra în primul unsprezece vor face un joc foarte bun“, a spus Napoli.
„O să fie un meci greu, ca toate celelalte. UTA este o echipă de tradiţie, dar noi vrem să facem un meci foarte bun şi să venim cu cele trei puncte“, a punctat Săceanu.
„Să-i împac eu pe domnul Mititelu şi doamna Olguţa? Sunt lucruri mult prea profunde, nu cred că pot rezolva eu ceva, dar ar fi important ca lucrurile să se calmeze şi să ne putem întoarce acasă cât mai curând. Până la urmă o să ne întoarcem, am câştigat acest drept în instanţă şi nu ştiu cât mai pot trage de timp. Sperăm ca meciul cu ASA Târgu Mureş să-l jucăm acasă. În ceea ce priveşte jocul cu UTA, îmi doresc din tot sufletul ca echipa să câştige şi regret că nu sunt acolo şi eu ca să ajut“, a declarat Mădălin Ciucă.
La rândul său, „secundul“ Dragoş Bon s-a declarat bucuros de faptul că la protestul de ieri, de la primărie, a participat un „noul val de tineri“. „Am înţeles că au fost numai suporteri tineri la protestul de la primărie şi mă surprinde acest lucru, pentru că mă gândeam că această absenţă a noastră din fotbal o să-i determine să ţină cu echipele din Bucureşti, pentru că sunt echipele generaţiei lor. Îmi era teamă că spiritul alb-albastru putea să dispară. Mă bucur că aceşti copii au fost să protesteze, pentru că înseamnă că iubesc Universitatea Craiova, care nu este o simplă echipă de fotbal, ci este un spirit. Aceste lucruri ne întăresc pe noi şi ne fac să nu renunţăm. Nu înţeleg de ce se vrea să dispară acest spirit“, a punctat Bon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS