FCU mută frontul la AradChiar dacă lucrurile sunt departe de a se linişti în Craiova – faptul că FC Universitatea nu a reuşit să intre şi să se antreneze în complexul sportiv „Ion Oblemenco“ soldându-se şi ieri cu un protest al suporterilor în faţa primăriei – oficialii, staff-ul tehnic şi jucătorii trebuie să pregătească altă bătălie. De data aceasta este vorba de o luptă fotbalistică, alb-albaştrii urmând să întâlnească mâine, de la ora 17.00, în deplasare, pe UTA Arad, eveniment pentru care preşedintele Marcel Iancu, antrenorii Nicolo Napoli şi Dragoş Bon şi căpitanii echipei, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, au susţinut ieri o conferinţă de presă. În cadrul evenimentului s-a discutat, inevitabil, şi despre problema revenirii echipei pe stadionul „Ion Oblemenco“, preşedintele Marcel Iancu dezvăluind că a cerut ajutorul unor firme care să prezinte situaţia de la Craiova comisiilor europene.

„Regretăm că nu avem motive de bucurie deşi echipa se află pe primul loc în clasament, dar, după cum ştiţi, primăria, prin Lia Olguţa Vasilescu, ne pune în continuare piedici în a ne desfăşura activitatea pe stadionul «Ion Oblemenco». La punerea în executare a ordonanţei preşedinţiale dispuse de Tribunalul Dolj, executorul Titi Balaci a mai tras de timp în modul specific nouă, oltenesc, în sensul că a invocat aspecte care nu au nimic în comun cu legea. A spus că au apărut mai mulţi proprietari, că dispozitivul hotărârii judecătoreşti nu a fost destul de lămuritor pentru dânsul… Acolo era vorba despre reintegrarea în stadion şi terenurile de antrenament în vederea desfăşurării activităţii, nu se transmitea un drept de proprietate. Prima partidă, cea cu ASA Târgu Mureş, pentru că eu sper şi cred că FRF nu va avea cum să pună în aplicare suspendarea cu patru etape a terenului propriu, am putea să o susţinem acasă, pe «Ion Oblemenco». Dacă doamna Olguţa Vasilescu are ceva personal cu Adrian Mititelu, poate să-i intenteze alte procese personale, dar să nu-şi bată joc de echipa de fotbal Universitatea Craiova, cum a făcut de curând, când a declarat că ea îi consideră nişte eroi pe jucătorii noştri pentru că joacă neplătiţi. Eu am văzut cimitire pline de eroi şi îi amintesc doamnei primar că revoluţia din 1989 a fost făcută pentru a câştiga nişte drepturi şi în nici un caz ca să ajungem ca în ţara noastră să fim înrobiţi de astfel de politicieni, pe care nici comuniştii nu au reuşit să-i depăşească (…). De ce atâta răutate, nu înţeleg! Eu am discutat cu toţi revoluţionarii din Craiova, cu cei cu care am participat la revoluţia din 1989, şi după întoarcerea de la Arad ne vom întâlni cu liderii acestora şi vrem să facem o opoziţie serioasă, pentru că nu se mai poate trăi din cauza acestor abuzuri. Am contactat şi câteva societăţi ca să facem nişte plângeri la comisiile europene, pentru că implicarea politicului în fotbal este interzisă chiar şi de FIFA şi UEFA“, a spus Marcel Iancu.

„Ne aşteaptă un meci greu“

Chiar dacă au amintit de problema revenirii pe stadionul „Ion Oblemenco“, antrenorii Nicolo Napoli şi jucătorii Ciucă şi Săceanu au vorbit mai mult de disputa cu „Bătrâna Doamnă“.

„Eu sunt antrenor de fotbal, nu înţeleg politica, dar am o singură întrebare: echipa noastră, a oraşului, când se întoarce acasă? Avem nevoie de terenul nostru de antrenament, avem nevoie de «Ion Oblemenco». Războiul lui Mititelu cu primăriţa nu mă interesează. De trei luni stăm pe drumuri, nu ştim unde jucăm, unde facem antrenament… Nu se poate aşa ceva! Jucătorii noştri sunt profesionişti, joacă într-un tricou cu tradiţie şi asta e destul, asta spun băieţii. La Arad va fi un meci greu, pentru că UTA vine după două victorii consecutive şi e în creştere de formă. Acest campionat este foarte echilibrat, la play-off, pentru primele şase locuri din clasament se bat zece echipe din 12. Băieţii sunt pregătiţi să facă un meci foarte bun. Nu ştiu pe cine voi folosi în locul lui Ciucă (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene – n.r.), dar nu numai pe el nu putem conta. Nu-l avem în formaţie nici pe Stoianof, pe Ripoli, Bălaşa, dar sunt sigur că aceia care vor intra în primul unsprezece vor face un joc foarte bun“, a spus Napoli.


„O să fie un meci greu, ca toate celelalte. UTA este o echipă de tradiţie, dar noi vrem să facem un meci foarte bun şi să venim cu cele trei puncte“, a punctat Săceanu.

„Să-i împac eu pe domnul Mititelu şi doamna Olguţa? Sunt lucruri mult prea profunde, nu cred că pot rezolva eu ceva, dar ar fi important ca lucrurile să se calmeze şi să ne putem întoarce acasă cât mai curând. Până la urmă o să ne întoarcem, am câştigat acest drept în instanţă şi nu ştiu cât mai pot trage de timp. Sperăm ca meciul cu ASA Târgu Mureş să-l jucăm acasă. În ceea ce priveşte jocul cu UTA, îmi doresc din tot sufletul ca echipa să câştige şi regret că nu sunt acolo şi eu ca să ajut“, a declarat Mădălin Ciucă.

La rândul său, „secundul“ Dragoş Bon s-a declarat bucuros de faptul că la protestul de ieri, de la primărie, a participat un „noul val de tineri“. „Am înţeles că au fost numai suporteri tineri la protestul de la primărie şi mă surprinde acest lucru, pentru că mă gândeam că această absenţă a noastră din fotbal o să-i determine să ţină cu echipele din Bucureşti, pentru că sunt echipele generaţiei lor. Îmi era teamă că spiritul alb-albastru putea să dispară. Mă bucur că aceşti copii au fost să protesteze, pentru că înseamnă că iubesc Universitatea Craiova, care nu este o simplă echipă de fotbal, ci este un spirit. Aceste lucruri ne întăresc pe noi şi ne fac să nu renunţăm. Nu înţeleg de ce se vrea să dispară acest spirit“, a punctat Bon.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 31 octombrie 2013

Actualitate

» Ponta acuză CC că sprijină evaziunea fiscală
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Ritmuri rock şi clasice la „Mozart Rocks“
» Bancul zilei
» Nicoleta Manu, în cărţi pentru şefia Spitalului Judeţean Târgu Jiu
» Sechestru pe sediul Primăriei Dârvari
» Băcănia deţinută de Condescu şi Berbecel, închisă de Poliţia Locală
» 14 capace dintr-o lovitură
» Craiova este un oraş frumos, ca şi femeile de aici!
» Arendaşul, stăpân pe pământurile oamenilor din Giubega
» Valeriu Zgonea: Posturile publice de radio şi televiziune trebuie să se adapteze cerinţelor publicului tânăr
» Conferinţă pe tema medierii
» Populaţia de romi din Marea Britanie este una dintre cele mai mari din Europa Occidentală
» Edward Snowden s-a angajat la o companie online din Rusia
» Cutremur puternic în estul Taiwanului
» Documentarul de promovare a României “Wild Carpathia 3” a avut avanpremiera
» Expiră termenul de care dispuneau susținătorii primelor inițiative cetățenești europene
» Liviu Dragnea: „Descentralizarea, modalitate de aplicare a principiilor Cartei Europene a Autonomiei Locale”
» Comisia propune cotele de pescuit în Oceanul Atlantic și în Marea Nordului pentru 2014

Local

» Olguţa, înfrântă din nou la Judecătorie
» Primarul Craiovei îşi pune în cap suporterii FCU
» Club de o sută de locuri pentru vârstnici
» Jocuri video pentru copiii cu deficienţe de auz din România
» Campania „Olteni pentru olteni“ a ajuns la inimile craiovenilor
» Craiova, puntea de legătură a Olteniei cu Europa
» Cufărul cu nestemate
» DNA a pus sechestru pe conturile a 40 de societăţi şi pe 50 de imobile
» Carne de cal, în conserve româneşti etichetate “vită” şi vândute în M. Britanie
» Fiul unui primar din Mehedinţi, ridicat de DNA
» Tel Drum SA asfaltează Râului şi Caracal
» Vâlcea: Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală
» Seminar pe tema alimentaţiei, la Asociaţia Vasiliada Târgu Jiu
» Români, arestaţi în Franţa în timp ce furau din cimitir

Gorj

» Cu sabia într-o mână, cu halba într-alta
» Caragea, din nou în verificări
» Încă se caută candidaţi pentru Şcoala Populară de Artă

Sport

» Selecţionata Doljului, cu gândul la semifinale
» CSU, victorioasă cu Sporting Piteşti
» FCU mută frontul la Arad
» Ora de sport – Invitaţi Dorel Toma, antrenorul selecţionatei Doljului, şi Eugen Rioşanu, mijlocaşul echipei FC Universitatea Craiova
» Voleibaliştii craioveni continuă în Cupa CEV
» „Turbo“ Rade şi-a dus legiunea spre victorie
» Fotbal – The Telegraph: Pantilimon a făcut destul pentru ca Pellegrini să îl folosească şi în campionat

Sanatate

» Programul naţional de transplant de cornee pe anul 2013, derulat la nivelul Spitalului Militar Central

Educatie

» 195 de ani de Învăţământ Tehnic Superior în România

Magazin

» Horoscop
» Plata cu cardul la vânzătorii ambulanţi din Suedia
» Sânge artificial made in România
» Transportul cu metroul se scumpeşte

Opinii

» Premierul Ponta şi evaziunea fiscală

Top