21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLa Zwolle cu un singur gând - calificarea

La Zwolle cu un singur gând – calificarea

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au nevoie să câştige două seturi în meciul retur cu olandezii de la Orion Doetinchem pentru a se califica în optimile de finală ale Cupei CEV. Partida se dispută astăzi la Zwolle. În tur, elevii lui Dan Pascu s-au impus cu 3-0.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, vicecampioana României, este la un pas de calificarea în optimile de finală ale Cupei CEV. Mai precis, la două seturi distanţă. Jucătorii antrenaţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru au învins săptămâna trecută, la Craiova, cu scorul de 3-0, formaţia olandeză Orion Doetinchem iar astăzi, în meciul retur, au nevoie să câştige două seturi pentru a trece în turul următor. Partida cu Orion se va disputa în alt oraş, la Zwolle, deoarece sala din Doetinchem nu este omologată pentru competiţii internaţionale oficiale.
Analizând prestaţia echipei batave în meciul tur, oltenii pornesc cu prima şansă şi în partida de astăzi, care începe la ora 17.00, ora României. Laurenţiu Lică şi colegii săi au arătat un joc mai bun decât al adversarilor, dar, cum nici o partidă nu seamănă cu alta, alb-albaştrii au de muncit pentru calificare.

Aseară s-au acomodat cu sala

Delegaţia craioveană, din care au făcut parte şi cei doi conducători ai clubului SCM, directorul Bogdan Bălan şi directorul adjunct Ion Popescu, a ajuns ieri la prânz la Zwolle. Voleibaliştii s-au odihnit puţin, apoi a avut loc şedinţa tehnică, urmată de antrenamentul oficial, unul foarte important pentru ca jucătorii să se familiarizeze cu reperele din sală.
Întrebat dacă merge în Olanda pentru a câştiga meciul sau numai două seturi, antrenorul Dan Pascu a răspuns sec: „mergem să ne calificăm. Acum, cu noul sistem de punctaj avem nevoie să luăm două seturi acolo, adică un punct în clasament. Înainte şi dacă pierdeam cu 3-1 mergeam în turul următor“.
După meciul tur, câştigat de SCM-U destul de repede, cu 25-17, 25-19, 25-20, jucătorii craioveni şi antrenorul Pascu au spus că această victorie a rezolvat pe jumătate calificarea. „Olandezii au şi ei potenţial şi păstrează şanse de calificare. Se vor pregăti şi vor face tot posibilul să se califice. Asta ne pune în gardă şi ne face să fim mai atenţi. Jucăm la ei acasă, au o galerie zgomotoasă şi vor juca mai cu ambiţie“, a spus Pascu.
Teodor Milotin crede că şansele de calificare sunt egale: „Suntem calificaţi 50 la sută. Calificarea se va juca la ei, unde ne aşteaptă un meci mult mai greu“. Căpitanul Laurenţiu Vânătoru speră într-un joc bun în Olanda, care să aducă o calificare fără emoţii.
Dacă se califică în sferturile de finală, oltenii vor întâlni câştigătoarea meciului dintre Mursa Osijek (Croaţia) şi Arago Sete (Franţa). În tur, francezii s-au impus cu 3-0. Dacă vor rata calificarea, jucătorii din Bănie vor evolua în Cupa Challenge.

Regulamentul

Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda trei puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, un punct pentru înfrângere cu 2-3, zero puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1, iar cealaltă cu 3-2, prima echipă merge mai departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS