10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, pe urmele liderului

CSU, pe urmele liderului

CS Universitatea Craiova a câștigat, scor 2-1, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei FC Olt Slatina, contând pentru etapa a 8-a din Liga a II-a, seria 2, rezultat în urma căruia a trecut pe locul doi în clasament, doar golaverajul diferenţiind-o de liderul FCU.
Oaspeții au deschis scorul în minutul 4, prin Alin Ignea, care a transformat fără emoții o lovitură de la 11 metri, obținută de Bancu, în urma unui fault comis de Silviu Izvoranu, care a văzut şi cartonaşul roșu. Craiovenii au egalat prin Costin Curelea (‘7), care a reluat cu capul, de la aproximativ 10 metri, o centrare venită de la Pleșan, dintr-o lovitură liberă. Gazdele au beneficiat şi ele de un penalti, Gorovei a fost faultat de Siminic, dar juniorul Ganea a nimerit bara de la punctul cu var. Craiovenii au reușit să intre în avantaj în minutul 72, când Pleșan a reluat de la 6 metri o centrare venită de la Ganea, pecetluind scorul final.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Izvoranu, I. Stancu – Gorovei, Pleşan, Ad. Ionescu (‘73, Ljubinkovic), Ganea – Curelea (‘79, Precup), Sin (‘75, Oprița). Antrenor: Ovidiu Stângă.
FC Olt: Mogoşanu – Anghelina, Crușoveanu, Gligor, Siminic (‘81, Drăghici) – Huțanu, Quist (‘77, Agbleta), Ignea, Bancu – N’kongue, Vâlcică (‘70, Ene). Antrenor: Dan Oprescu.
Cartonaşe galbene: Quist, Siminic, Huțanu, Bancu.
Cartonaș roşu: Izvoranu ‘4.
Au arbitrat: Florin Miron – Marius Marchidanu, Bogdan Gheorghioiu.
Observatori: Zaharia Ciev, Dorel Cura.

Stângă: Băieţii merită felicitaţi

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a declarat că Pleşan şi compania sunt de felicitat pentru modul cum au revenit de la 0-1 şi în inferioritate numerică. „O victorie foarte grea, când începi de la 1-0 pentru adversar şi în zece oameni nu mai contează împotriva cui joci. Evoluând acasă, într-un meci important pentru noi, eu cred că băieţii merită felicitaţi. Au meritat victoria şi cu puţină şansă puteam să ne desprindem mai repede, la o diferenţă mare de scor. Nu sunt supărat pe Izvoranu. La Târgu Mureş a luat «roşu» pe o greşeală de atitudine, iar pe acesta din postură de ultim apărător. Se vede la el că nu a jucat în ultima perioadă. Nu regret că l-am folosit, a fost decizia mea. Băieţii se dăruiesc, încearcă să fie olteni şi sunt prea răi. Dacă am fi echipa federaţiei nu ar trebui să avem cele mai multe cartonaşe roşii şi galbene din Liga a II-a”, a declarat Ovidiu Stângă.
„Cred că pentru spectatori a fost un meci plăcut. Din păcate pentru noi, am demonstrat o naivitate fără margini, pentru că am pierdut un joc în care am avut o situaţie favorabilă timp de 90 de minute. Nu am ştiut să gestionăm avantajul, deşi am controlat în totalitate prima repriză şi ne-am creat foarte multe situaţii de gol. Păcat că s-a terminat aşa, însă se vede că jucăm un fotbal destul de bun“, a spus la rândul său antrenorul lui FC Olt, Dan Oprescu.

Pleşan: Am demonstrat că merităm să purtăm tricoul Craiovei

Căpitanul CSU, Mihăiţă Pleşan, consideră că jocul cu FC Olt a fost un veritabil test de maturitate, trecut cu brio ţinând cont că victoria a fost obţinută în inferioritate numerică. „Am avut un eliminat în minutul 4, apoi la Curelea a fost penalti în prima repriză. Cum să fim echipa federaţiei? Suntem echipa oraşului Craiova, am demonstrat că merităm să îmbrăcăm aceste tricouri. A fost un test greu, pe care nu ştiu câţi îl puteau trece. Să joci din minutul patru în zece oameni şi să începi de la 0-1, să ratezi şi un penalti şi să câştigi, înseamnă că eşti o echipă mare. Dedic victoria tuturor oltenilor. Sincer, îmi doresc să promovăm şi noi, şi FCU, să fie cât mai mult fotbal în Craiova, pentru că au fost ani în care oraşul a fost privat de fotbal de calitate“.
Prin golul marcat, Pleşan a salvat echipa, şi implicit onoarea finului său, care a fost eliminat: „Finul Izvoranu va trebui să dea berea, să dea masa, are mult de plată. Nu ştiu dacă era eliminare, a fost penalti, dar nu era de roşu pentru că nu a fost în postură de ultim apărător. Mai era Cârjă în zonă“.

Curelea: Suntem un grup unit şi se vede pe teren

Costin Curelea, autorul golului egalizator, a punctat faptul că succesul obţinut cu FC Olt s-a datorat unităţii grupului de jucători. „A fost un meci foarte greu, ţinând cont că am jucat în zece oameni aproape 90 de minute. Am alergat dublu, dar am reuşit să câştigăm, asta e cel mai important. Am reuşit să formăm un grup puternic, şi asta se vede în teren. Mă bucur că ambele echipe din Craiova sunt pe primele două locuri. Nu-mi place să comentez, dar deciziile arbitrilor ne-au dezavantajat tot timpul. La Motru penalti, clar nu s-a acordat, astăzi, cu Oltul, la fel, la Târgu Mureş măcel, mai mult de-atât nici că se poate“, a spus Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS