22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU vrea să fie repusă în drepturi

FCU vrea să fie repusă în drepturi

http://www.youtube.com/watch?v=s-YPobPyPqs

Preşedintele executiv al formaţiei FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, însoţit de antrenorul Nicolo Napoli şi liderii din teren ai grupării alb-albastre, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au vorbit despre problemele echipei. Pe lângă faptul că a acuzat membrii FRF de rea credinţă la adresa FCU, conducătorul clubului a dezvăluit că stadionul „Ion Oblemenco“ nu este suspendat şi că meciul cu ASA Târgu Mureş, din etapa a 11-a, se va juca la Craiova. De asemenea, Iancu a mai precizat că mâine se încearcă revenirea în incita complexului sportiv „Ion Obelemenco“.
„Conferinţa are scopul de a informa suporterii FC Universitatea Craiova despre faptul că instanţa Tribunalului Dolj a stabilit că echipa de fotbal trebuie să fie reintegrată pe stadionul «Ion Oblemenco» în mod obligatoriu. Sperăm ca până miercuri să nu ne mai fie îngrădit accesul, să fim puşi în drepturile legale, pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în condiţii de normalitate şi egale cu cealaltă echipă, CSU. Vreau să vă informez că această decizie a Tribunalului are un caracter definitiv şi executoriu, fără somaţie şi fără alte clauze. În situaţia în care ne vom relua activitatea pe «Ion Oblemenco» vreau să vă anunţ că acest stadion nu este suspendat, iar partida cu ASA Târgu Mureş o să se dispute în Craiova. Ceea ce s-a întâmplat la Roşiori nu poate fi pus în practică şi nu vizează stadionul «Ion Oblemenco». Vreau să anunţ suporterii noştri că partida de sâmbătă, cu Gloria Bistriţa, se va desfăşura la Roşiori, începând cu ora 13.30, şi aşteptăm susţinerea lor într-un număr cât mai mare“, a spus preşedintele FCU.
„Legat de ceea ce s-a întâmplat la Piteşti, cu Mioveni, vă spun că este foarte greu să joci în zece oameni din minutul 30 şi este foarte greu să accepţi că nu ţi se acordă un penalti clar, la un fault comis asupra lui Mitic, şi că primeşti un gol după expirarea timpului de joc cu un minut. Am câştigat şi noi cu alte dăţi în prelungiri, dar în timpul regulamentar, nu după ce meciul s-a sfârşit. Şi presa locală trebuie să înceteze cu chestia «băieţii şi-au depus memoriu» sau să trunchieze declaraţiile lui Adrian Mititelu, în sensul că «fotbaliştii sunt nişte numere» sau că vine Fane Nanu antrenor şi că pleacă Napoli. La rândul lui, Napoli a spus la acea conferinţă de după meciul de la Piteşti că s-a săturat de fotbalul din România, de fărădelegile care se întâmplă acestui club. Nu a fost vorba despre vreo problemă internă. În ceea ce priveşte jucătorii, ei îşi vor face datoria, iar la finele turului o să purtăm o discuţie, pentru că noi am venit aici ca să facem o treabă şi o vom duce la bun sfârşit. Indiferent de ce probleme vor fi la club, vă asigur că ne vom juca şansele, pe plan sportiv mă refer, până la capăt şi solicităm să fim lăsaţi pe «Ion Oblemenco», ca să avem parte de susţinerea suporterilor noştri. Dacă noi vom juca la Craiova, sută la sută «Oblemenco» va fi plin, pentru că mulţi ştiu că adevărata Universitatea Craiova suntem noi, nu alţii“, a mai spus Marcel Iancu, recunoscând că situaţia financiară a clubului nu este prea bună: „Şi America e datoare. Sunt cluburi în prima ligă care nu au dat de şase luni salariile“.

Napoli: Am avut mereu arbitraje proaste

Antrenorul alb-albaştrilor, Nicolo Napoli, a punctat că la Mioveni echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj şi că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, că nu are de gând să părăsească România. „La conferinţa de presă de sâmbătă vorbeam despre FRF şi despre faptul că am rămas fără un om în meci şi s-a interpretat că vreau să plec. Noi jucăm mereu în deplasare, avem mereu arbitraje proaste, în tribune s-au bătut patru suporteri şi ni se suspendă terenul de joc patru etape. Să mergem înainte aşa, părerea mea e că nu e bine. Asta am spus sâmbătă după meci. Văd că se vorbeşte de demisie, dar eu sunt aici, împreună cu echipa, mergem înainte şi încercăm să facem lucrurile cât mai bine. În ceea ce priveşte stadionul «Ion Oblemenco» s-a dovedit că am avut dreptate şi toată lumea aşteaptă să revenim pe arena noastră. Sunt mulţumit de ce am făcut până acum la echipă. Mă aşteptam să fim pe podium, băieţii s-au comportat bine până acum şi trebuie să vedem clasamentul final. Urmează un meci foarte important şi tot ce vrem este să beneficiem şi noi de condiţii ca şi cealaltă echipă. Noi facem antrenament pe stadionul CFR, băieţii fac eforturi să ajungă acolo, sunt zile când lucrăm cu copiii de la CFR, dar asta e. De asta vrem să ne întoarcem acasă la noi, pe «Oblemenco»“, a spus Nicolo Napoli.
La rândul lor, căpitanii Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu le-au mulţumit suporterilor pentru susţinerea de până acum. „Trebuie să felicităm suporterii care au venit peste tot după noi, pentru că noi am jucat numai în deplasare până acum şi probabil o să mai jucăm câteva etape pe teren străin. Eu am aflat după meci că ar fi fost ceva incidente, dar în timpul partidei de la Roşiori chiar nu am văzut nimic. E păcat că la Piteşti am pierdut în minutul 94 şi am pierdut un punct meritat. E şi greşeala noastră, pentru că aveam o experienţă şi nu trebuia să luăm gol în ultima fază, dar se mai întâmplă“, a spus Ciucă. „Ne-au suspendat, dar jucăm tot acolo, la Roşiori. Nu prea mai ştim nici noi ce să credem. Treaba noastră este să jucăm pe teren şi ne dorim să câştigăm fiecare meci. De restul se ocupă alţii“, a punctat Săceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS