16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei din trei cu Stângă la timonă

Trei din trei cu Stângă la timonă

CS Universitatea Craiova a bifat sâmbătă, în deplasare, cea de-a treia victorie consecutivă sub comanda lui Ovidiu Stângă, gruparea din Bănie impunându-se cu scorul de 1-0 în faţa oltenilor de la Minerul Motru, într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din Liga a II-a, seria 2. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Zoran Ljubinkovic, care a marcat cu capul, de la aproximativ zece metri, la o centrare venită de pe partea stângă (‘70). A fost un joc de luptă, terenul fiind foarte greu, controlat în mare parte de craioveni, care au mai irosit alte patru mari ocazii de gol, prin Curelea (‘10, ‘67), Ganea (‘69) şi Precup (‘85). CSU a avut şi un penalti clar, Pleşan a fost faultat clar, în careu, de Şoo, în minutul 26, dar „centralul“ Dorin Voina a lăsat jocul să continue. La rândul lor, gazdele s-au apropiat periculos de câteva ori de poarta lui Brac, dar Speroni şi Răduca nu au fost inspiraţi la finalizare.
Minerul Motru: D. Popescu – Traşcă, Duci, David, Neacşu (‘79, C. Laurentiu) – Stancu, Şoo, Hanu (‘72, Ştefan), Unguru (‘81, Stoenac) – Speroni, Răduca. Antrenor: Ştefan Stoenac.
CS Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Scarlat, Pătraşcu (‘10, Vişan), I. Stancu – Ionescu, Pleşan (‘79, Precup), Dragu (‘52, Gorovei) – Curelea, Dragalina. Antrenor: Ovidiu Stângă.
Cartonaşe galbene: Speroni, Dicu / Ljubinkovic, Scarlat, Ganea.
Au arbitrat: Dorin Voina – Alexandru Vodă, Răzvan Nistoran.
Observatori: Aurelian Simion, Aurel Ionescu.

Stângă: Absenţa lui Ferfelea a fost importantă

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova a apreciat dăruirea elevilor săi din jocul de la Motru, recunoscând că îşi luase gândul la un moment dat de la victorie. „Este îmbucurător faptul că legăm victoriile împotriva unor echipe care joacă, se dăruiesc. Nu mă interesează că rezultatele din etapă ne-au fost favorabile, contează să câştigăm noi. Sincer, după cum a început meciul m-am aşteptat la un rezultat negativ pentru noi, dar cu puţină şansă, cu luciditate în momentele-cheie ale jocului am reuşit să înscriem din fază fixă şi să obţinem cele trei puncte. Absenţa lui Ferfelea a fost importantă pentru noi. Ne pregătim pentru cea de-a patra victorie, de asta suntem aici. Drumul e lung, nu putem vorbi încă de promovare, pe noi ne intresează acum meciul cu FC Olt“, a spus tehnicianul Stângă, comentând şi pe tema terenului foarte greu: „Acestea sunt condiţiile în Liga a II-a. Gazdele au făcut tot ce a depins de ele pentru a fi condiţii optime, dar cu natura nu te poţi pune. Trebuie să te adaptezi pe orice teren“.
În ceea ce-l priveşte pe Viorel Ferfelea, jucătorul a absentat din cauza unei puternice răceli. Mijlocaşul CSU a fost internat sâmbătă dimineaţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, urmând să rămână sub strictă supraveghere medicală şi în zilele următoare. Viorel Ferfelea va fi menajat de Ovidiu Stângă şi în partida viitoare, cu FC Olt.

Pleşan, neinteresat de parcursul rivalelor

La finalul partidei de la Motru, Mihăiţă Pleşan, care a fost, în premieră, şi căpitan, şi lider de galerie, s-a bucurat de succesul obţinut în faţa „minerilor“, punctând că nu-l interesează rezultatele obţinute de contracandidatele la promovare. „Suntem pe drumul cel bun şi asta e cel mai important. A fost un teren foarte greu, dar este bine că ne-am îndeplinit obiectivul. Ne acomodăm din mers cu terenurile din Liga a II-a. Nu mă interesează celelalte rezultate atâta timp cât Craiova câştigă mereu. Rivalele pot să facă ce vor. Ne aşteptam la un meci mai uşor, dar având în vedere cum a fost terenul pe noi ne-a dezavantajat, pentru că nu am putut să ne facem jocul de pase, a trebuit să jucăm mult pe vârf“, a declarat Mihăiţă Pleşan.
În urma victoriei de la Motru, CS Universitatea Craiova a urcat pe locul patru în clasament, la două puncte de liderul Gloria Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS