7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU a suferit prima înfrângere

FCU a suferit prima înfrângere

FC Universitatea Craiova a înregistrat sâmbătă prima înfrângere din campionat, după ce a pierdut cu 2-1, la Piteşti, meciul cu CS Mioveni, din etapa a 7-a a Ligii a 2-a, seria a II-a. Alb-albaştrii au deschis scorul în minutul 10, prin Claudiu Bălan, iar argeşenii au egalat prin Florin Stan (‘75), iar în minutul 90+4 au marcat golul victoriei prin Olteanu.
Din minutul 34, FCU a evoluat în inferioritate numerică, Michael Baird fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.
CS Mioveni: F. Croitoru – Cotigă, Olteanu, B. Stoica, C. Stan – Mazilu (‘68, Stan), Negoiţă, Răuţă, Al. Popa – Ayza, Năstase (‘76, Boboc). Antrenor: Ion Moldovan
FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă, Buşu (‘70, Bălaşa) – V. Gheorghe (‘57, Cruceru), Mârzeanu – Goge, Săceanu (‘86, Frăsineanu), Baird – Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Ayza / Baird (2).
Au arbitrat: Lucian Rusandu – Daniel Ioan Ciocănea, Andrei Simonis.
În urma acestui insucces, FCU Craiova a rămas pe locul trei în clasament, iar în runda viitoare va juca, pe teren „propriu“, cu lidera clasamentului, Gloria Bistriţa.

Napoli şi Iancu, nemulţumiţi de arbitraj

La finalul jocului de la Piteşti, antrenorul craiovenilor, Nicolo Napoli, şi preşedintele Marcel Iancu au acuzat maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu. „Arbitraj slab. Eliminarea lui Baird a contat foarte mult, am jucat 60 de minute în inferioritate. Primul cartonaş l-a luat pentru că a căzut în careu, fiind talonat de un jucător advers. Poate că nu a fost penalti, dar nu a fost nici simulare. Fundaşul meu, Mitic, a fost ţinut evident de tricou în careu şi nu s-a acordat nimic. Dacă era atacul celor de la Mioveni, se dădea unsprezece metri. Sâmbăta trecută am jucat la Roşiori, s-au bătut cinci suporteri în tribune am luat patru etape de suspendare. Poate sâmbăta următoare, cu Bistriţa, dacă se bat doi, vin comisiile şi ne mai luăm şase etape de suspendare. E normal? Acesta e fotbalul din România!“, a spus Napoli, conform stiridesport.ro. „Am avut un arbitraj potrivnic, cu o eliminare uşoară. S-au anunţat trei minute de prelungire şi am luat gol în minutul 94. Aşa au venit ordinele. În tribunele de la Roşiori nu s-a întâmplat nimic şi am luat patru etape de suspendare. Sperăm ca cineva să oprească abuzurile asupra acestei echipe“, a declarat Marcel Iancu, la Sport Total FM.

Mititelu, atac la jucătorii săi

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a adoptat o poziţie tare ciudată la finalul jocului de la Piteşti, în momentul în care a fost întrebat despre „zvonurile“ conform cărora mai mulţi jucători intenţionează să-şi depună memorii pentru a deveni liberi, fiind neplătiţi. Mititelu a declarat că orice jucător poate să plece dacă nu e mulţumit, fiindcă oricum doar Săceanu şi Ciucă reprezintă ceva, restul fiind doar „numere pe tricouri, care pot fi schimbate“, iar din iarnă este posibilă o remaniere totală a lotului.
„Nici unul dintre jucători nu e în situaţia de a depune memoriu. Chiar dacă ar pleca, avem capacitatea să facem o echipă de la zero. Putem lua alţi 30 de jucători, la fel de buni sau chiar mai buni. Brandul este mai important decât orice jucător. Deja negociem cu anumiţi fotbalişti, de 28-30 de ani, pe care vrem să-i aducem. Oamenii mă cunosc, ştiu că sunt serios şi le dau banii, chiar dacă mai târziu. Dacă sunt unii care vor să plece, atunci să se ducă unde vor, inclusiv la acea echipă din Craiova. În afară de Ciucă, Săceanu şi alţi câţiva, ceilalţi sunt nişte numere pe tricou, care pot fi înlocuite“, a declarat Adrian Mititelu, pentru Digi 24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS