16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSe anunţă lupte grele la Motru şi Piteşti

Se anunţă lupte grele la Motru şi Piteşti

Etapa a 7-a din Liga a II-a, seria 2, programată sâmbătă, de la ora 11.00, se anunţă dificilă pentru formaţiile oltene, unele dintre acestea urmând să lupte una împotriva alteia pentru cele trei puncte puse în joc. Este cazul disputei de la Motru, dintre Minerul şi CS Universitatea Craiova, ambele combatante având nevoie de o victorie pentru a urca în clasament şi a-şi asigura liniştea cel puţin pentru moment. „Minerii“, coordonaţi de pe margine tot de „interimarul“ Ştefan Stoenac, au obţinut un punct mare în runda trecută la Satu Mare şi vizează un nou succes, care să-i aproprie de plutonul echipelor de la mijlocul clasamentului. „E clar că ne va fi greu cu CSU. Ei pornesc cu prima şansă în acest meci, au investit mult în echipă, au jucători valoroşi în lot, iar în ultimul timp au avut şi rezultate pe măsura aşteptărilor, dar noi ne vom juca şansele. O victorie ar însemna mult pentru noi, sper să o şi reuşim. Revin în lot Rada şi Şoo, care şi-au ispăşit perioada de suspendare, doar pe Patrian Trifu nu putem conta, el fiind în recuperare. În ceea ce priveşte noul antrenor, în urma şedinţei pe care am avut-o cu membrii Consiliului de Administraţie am decis să încheiem turul de campionat cu Fane Stoenac la timonă. După vom trage din nou linie şi vom vedea ce va fi“, a declarat directorul sportiv al „minerilor“, Mihai Cernica, pentru GdS.
La rândul lor, craiovenii ştiu că doar victoriile asigură liniştea în Bănie, iar obiectivul pe care îl au îi obligă să contabilizeze cât mai multe puncte în deplasare pentru a-şi asigura în primă fază prezenţa în play-off. „Ne dorim să avem o evoluţie foarte bună şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Nu este un meci uşor, ci unul de rutină, specific Ligii a II-a. La ora jocului îmi doresc ca echipa să fie concentrată pe ceea ce are de făcut. Numai prin organizare bună şi prin atitudine se pot câştiga cele trei puncte de la Motru“, a spus Ovidiu Stângă.
În tabăra craioveană vor reveni Mihăiţă Pleşan şi Dragoş Dragalina, care şi-au ispăşit cele două etape de suspendare. Indisponibili vor fi Izvoranu şi Cârjă, suspendaţi, Dragicevic şi Velcovici, accidentaţi.

„Leii“ joacă în Trivale

Cam aceeaşi caracterizare ar primi-o şi disputa de la Piteşti, dintre CS Mioveni, antepenultima clasată, şi FC Universitatea Craiova, locul doi.
„Ne-am pregătit bine şi sperăm să continuăm şirul victoriilor şi la Mioveni şi apoi cu Gloria Bistriţa şi să trecem pe primul loc. Nu va fi un meci uşor, pentru că ei nu stau prea bine în clasament, deşi au un lot bun. Dacă voi intra pe teren voi încerca să marchez şi să-i fac fericiţi pe suporterii noştri, care cu siguranţă vor veni după noi la Piteşti“, a declarat Claudiu Bălan, pentru GdS.
Singurul absent din tabăra alb-albastră este Ovidiu Stoianof, care a primit trei etape de suspendare în urma meleului creat la sfârşitul jocului de la Roşiori de Vede, cu CSM Vâlcea.

Vâlcenii îşi întâlnesc „fraţii vitregi“

În Zăvoi se anunţă un meci crâncen, CSM Vâlcea urmând să întâlnească pe Metalul Reşiţa, fosta gazdă de pe „Municipal“, iar orgoliile dintre cele două tabere sunt foarte mari, chiar dacă oficialii fostei Damila nu recunosc asta. „Va fi un meci greu, venim după o înfrângere şi ne lipsesc jucători importanţi: Melcea este accidentat, Bărbulescu, Matache şi Samson sunt suspendaţi, însă sunt convins că cei care vor intra vor face totul ca să câştigăm cele trei puncte. Mi-aş dori să rămân neînvins în jocurile de pe teren propriu“, a declarat antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu, pentru site-ul oficial. „Sigur că apar nişte orgolii suplimentare în acest joc, ţinând cont că echipa noastră vine de acolo, dar asta nu înseamnă că va fi o tensiune sau o presiune în plus. Cu siguranţă, ei îşi vor dori foarte mult să câştige, la fel ne dorim şi noi“, a declarat antrenorul reşiţenilor, Marian Pană, pentru sport9.ro.

FC Olt are oaspeţi dificili

Slătinenii de la FC Olt vor primi vizita celor de la Olimpia Satu Mare, o echipă care şi-a câştigat respectul prin jocurile bune din acest sezon. „E meci acasă, în faţa publicului, sperăm să-l mulţumim. Cred că în orice meci şansele sunt egale, nu ne gândim că suntem favoriţi sau dimpotrivă, noi trebuie să ne facem jocul nostru, iar la final să ne bucurăm de cele trei puncte. Întâlnim o echipă destul de bună, care şi-a vândut scump pielea, s-a văzut asta la CS U Craiova, a pierdut la limită, tratăm meciul cu multă seriozitate, în nici un caz nu o să-i luăm de sus“, a declarat, pentru Gazeta Nouă, portarul slătinenilor, Răducu Mogoşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS