16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au simţit gustul victoriei în Liga Balcanică

Craiovenii au simţit gustul victoriei în Liga Balcanică

http://www.youtube.com/watch?v=7UByf9niLbQ

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut victoria la debutul în Liga Balcanică. Într-o atmosferă electrizantă, alb-albaştrii au trecut
de Levski Sofia, scor 73-71, coşul victoriei fiind marcat de „Turbo“ Rade Dzambic, cu şase secunde înainte de finalul partidei.

La debutul absolut într-o competiţie europeană, Liga Balcanică, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a fost încurajată, joi, în Sala Polivalentă, de aproximativ 3.000 de spectatori, care au avut parte de emoţii, spectacol, iar la final s-au bucurat de victoria favoriţilor, care au învins finalista din sezonul trecut, Levski Sofia, cu scorul de 73-71 (23-15, 21-18, 17-15, 12-23). Finalul de coşmar din meciul cu Steaua, din campionat, când elevii lui Mandic au condus mereu şi au pierdut pe final, era să se repete şi în partida cu bulgarii. SCM-U a condus în permanenţă, iar în sfertul patru vecinii de la sud de Dunăre au „năvălit“ cu câteva coşuri de trei puncte, apropiindu-se periculos pe tabelă. Levski, care are în lot doi americani care au jucat în NBA, a egalat de două ori, la 69-69, apoi 71-71, dar Rade Dzambic a închis tabela cu un coş de două puncte, coşul victoriei, realizat cu şase secunde înainte de final. Spectatorii şi jucătorii de rezervă ai craiovenilor au stat cu sufletul la gură la ultimul atac al oaspeţilor, dar Jones a ratat aruncarea de trei puncte, care ar fi putut aduce victoria echipei sale.

Popescu: Trebuie să remediem căderile de pe final

La fel ca în partida de tristă amintire cu Steaua Bucureşti, jucătorii craioveni au evoluat bine trei sferturi de meci, dar pe final au cedat teren. De data aceasta au câştigat meciul, iar Bogdan Popescu crede că aceste probleme trebuie rezolvate cât mai curând: „Jucăm bine 35 de minute, apoi vin căderile acestea pe final. Până la un punct putem să le înţelegem, dar dacă vrem să ajungem acolo unde ne-am propus trebuie să tăiem din ele. Am muncit foarte mult şi am pierdut un avantaj pe care ni-l făcusem. Echipele mari când au un avantaj încearcă să-l păstreze nu să-l piardă“.
Şi managerul Marius Toma a spus că minutele de final au fost nerecomandate cardiacilor: „Pentru public a fost un meci plăcut, dar unul de infarct pentru noi. Am picat inexplicabil pe final, dar în cele din urmă contează victoria, mai ales că a fost primul meci“.
Bogdan Popescu a dedicat victoria fanilor, care la acest meci au plătit un preţ dublu pe bilet faţă de meciurile din campionat: „Am jucat cu inima, am luptat şi este extraordinar pentru toată lumea că am debutat cu o victorie, pentru oraş, pentru fani, pe care sper că i-am mulţumit astăzi. Bulgarii au o echipă mai puternică decât a noastră. Au un buget mai mare, jucători din NBA, dar la Craiova este greu să câştigi. Dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. S-a schimbat puţin formatul competiţiei, mai sunt multe meciuri de jucat, multe deplasări“.

Dzambic, omul meciului

Dacă la primul său meci oficial după perioada de suspendare, cel cu Steaua, a avut o evoluţie mai ştearsă, la meciul cu Levski Sofia Rade Dzambic a fost vioara întâi. Sufletul echipei craiovene, „Turbo“ Rade, a stat pe teren 23 de minute, a marcat 15 puncte, a dat şapte pase decisive, având cel mai mare coeficient la eficienţă, 16, din echipa olteană. Joi seară s-a văzut cum inimosul jucător se „hrăneşte“ de la public, iar coechipierii săi se „hrănesc“ din energia lui.
La ieşirea din sală, spectatorii s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au văzut. Au apreciat devotamentul, lupta pentru minge, realizări spectaculoase, au trecut peste greşelile copilăreşti şi mulţi au apreciat spectacolul, pe care îl consideră important, dincolo de rezultat.
În acest meci, jucătorii craioveni au demonstrat că pot realiza lucruri frumoase şi în Liga Balcanică.
La meciul de debut, Mirko Kovac a avut o evoluţie bună.
Pentru Craiova au jucat: Bureau (8 puncte), Căpuşan (8), Seals (13), Maric, Topchov (6), Sokk (1), Kovac (7), Mocanu, Dzambic (16), B. Popescu (14). Pentru echipa din Sofia, principalii marcatori au fost: Zahariev (17), Chalmers (13), Jones (12) şi Micic (11).

Duminică jucăm cu Oradea

Pentru craioveni urmează o perioadă extrem de încărcată. Duminică, de la ora 20.00, în Polivalenta din Bănie vine CSM Oradea, pentru meciul din etapa a patra a Ligii Naţionale, apoi, după încheierea partidei, jucătorii şi staff-ul craiovean vor pleca în Macedonia, acolo unde marţi vor întâlni echipa KK Kumanovo.
Echipa feminină a clubului SCM-U Craiova va juca sâmbătă, în deplasare, cu CSM Târgovişte, de la ora 16.00. Formaţia dâmboviţeană a fost vicecampioană sezonul trecut.

Programul oltenilor în sezonul regulat al ligii balcanice

Conform calendarului competiţional prezentat de oficialii Eurohold Balkan League, SCM-U Craiova va susţine jocurile din sezonul regulat după următorul program:
22.10.2013 KK Kumanovo (Macedonia) – SCM U Craiova
30.10.2013 SCM U Craiova – KK Teodo (Muntenegru)
13.11.2013 KK Kozuv (Mecedonia) – SCM U Craiova
28.11.2013 BC Balkan Botevgrad (Bulgaria) – SCM U Craiova
03.12.2013 KB Peja (Kosovo) – SCM U Craiova
05.12.2013 KB Sigal Pristina (Kosovo) – SCM U Craiova
08.01.2014 SCM U Craiova – Galil Gilboa (Israel)
14.01.2014 SCM U Craiova – KK Kumanovo
22.01.2013 BC Levski Sofia – SCM U Craiova
04.02.2014 KK Teodo – SCM U Craiova
12.02.2014 SCM U Craiova – KK Kozuv
18.02.2014 Galil Gilboa – SCM U Craiova
26.02.2014 SCM U Craiova – KB Peja
05.03.2014 SCM U Craiova – BC Balkan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS