8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoljenii caută victoria la Braşov

Doljenii caută victoria la Braşov

Selecţionata de amatori a Doljului se află în faţa celui de-al doilea meci din Cupa Regiunilor 2013, urmând să întâlnească astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul „Forex“, selecţionata Braşovului, partida contând pentru grupa a treia a competiţiei organizate sub patronajul UEFA. Pentru acest derbi al grupei, staff-ul tehnic al selecţionatei Doljului, compus din Marian Bondrea – director tehnic, Dorel Toma – antrenor principal, Bogdan Budescu – antrenor secund şi Gică Barbu – antrenor cu portarii, are la dispoziţie următorul lot de jucători: portari: Cătălin Tătaru (Amaradia Melineşti), Victor Lascu (CSO Filiaşi); fundaşi: Emanuel Alexu (Viitorul Cârcea), Alexandru Tomiţă (Progresul Segarcea), Ionuţ Cârstea (Dunărea Calafat), Liviu Luncan (Dunărea Bistreţ), Florin Nica (CS Işalniţa); mijlocaşi: Tomi Rus (Victoria Pleniţa), Daniel Dumbra (Prometeu Craiova), George Hrelea (CSO Filiaşi), Eduard Balaban (Danubius Bechet), Aurel Creţu (Avântul Pieleşti), Ion Creţu (CSO Filiaşi), Darius Drăguşin (Dunărea Calafat), Daniel Ianîcu (CSO Filiaşi); atacanţi: Viorel Dragomir (Victoria Celaru), Marius Coca (Dunărea Calafat), Răzvan Răducanu (CSO Filiaşi).
Selecţionata Doljului a plecat spre Braşov încă de ieri-dimineaţă, pentru ca oboseala să nu-şi pună amprenta asupra evoluţiei, de buna organizare a deplasării ocupându-se Silviu Bogdan, preşedintele AJF Dolj. „Mergem la Braşov cu mari speranţe de victorie. AJF Dolj a asigurat toate condiţiile necesare calificării în faza superioară a competiţiei. Avem o echipă foarte bună, un staff tehnic pe măsură, deci trebuie să avem o evoluţie foarte bună şi să demonstrăm că fotbalul doljean este în progres“, a declarat preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Se tem că ardelenii vor folosi jucători pe fals

Selecţionerul Doljului, Dorel Toma, s-a arătat încrezător în privinţa disputei de astăzi, de la Braşov, punctând că va fi foarte atent la jucătorii pe care îi vor folosi tehnicienii adverşi, existând informaţii că la jocul acestora cu selecţionata Argeşului, câştigat cu 2-0, ar fi folosit fotbalişti care nu sunt amatori, contrar regulamentului. „În urma antrenamentului de luni, de pe stadionul «Termo», am definitivat lotul pentru acest joc foarte important şi pot spune că avem patru nume noi în comparaţie cu acţiunea trecută, fiind vorba despre doi jucători de la Dunărea Calafat, Cârstea şi Drăguşin, şi doi de la CSO Filiaşi, Ion Creţu, respectiv Lascu. Mergem încrezători la Braşov, vrem să câştigăm derbiul şi să mai facem un pas către semifinale. Sper ca adversarii noştri să respecte regulile şi să folosească doar jucători amatori, pentru că am înţeles de la prietenii noştri din Argeş că la meciul cu ei ar fi existat dubii asupra unor fotbalişti. Aşa cum nouă ni s-a impus de către AJF Dolj să folosim jucători din campionatul judeţean şi ei ar trebui procedeze la fel, pentru că aşa este fair-play. Să nu ne creadă aşa de fraieri, pentru că ne dăm seama imediat cine joacă la profesionişti şi cine nu. În staff-ul nostru sunt numai oameni cu mare experienţă şi nu cred că e cazul să ne prostească în faţă“, a declarat Dorel Toma, pentru GdS.
La rândul său, directorul tehnic Marian Bondrea a afirmat că lotul este bun şi că are aşteptări mari de la jucătorii săi, dar a punctat că FRF ar fi trebuit să oblige AJF-urile din ţară să participe la această acţiune şi să le ajute totodată pentru buna desfăşurare a întrecerii. „Avem un lot bun, cu mulţi jucători tineri, de perspectivă. Unii dintre ei au încercat de mai multe ori să facă pasul în eşaloanele superioare, dar probabil că au avut ghinion. Noi i-am văzut pentru o scurtă perioadă la antrenamente, i-am aşezat în teren şi am încercat să-i facem să joace în echipă şi într-o oarecare măsură am şi reuşit. E păcat că nu am avut mai mult timp la dispoziţie să-i pregătim şi e păcat că această competiţie europeană până la urmă nu a strâns la start decât nouă echipe. Ar fi trebuit ca FRF să oblige toate AJF-urile să participe, pentru că este o iniţiativă frumoasă, din care fotbalul avea de câştigat. În fine, revenind la meciul nostru, noi ne dorim să facem o partidă bună la Braşov şi să câştigăm, dar cum fotbalul este imprevizibil şi ţinând cont că şi adversarii au o echipă puternică din câte am înţeles, rămâne de văzut dacă o vom şi obţine“, a declarat Marian Bondrea, pentru GdS.
În primul meci din grupa trei a Cupei Regiunilor, selecţionata Doljului a câştigat la „Hanul Doctorului“ cu 1-0 (Marius Coca ‘15) în faţa echipei similare a Argeşului, care se afla la a doua confruntare din competiţie, la prima cunoscând eşecul, pe teren propriu, în faţa Braşovului, cu scorul de 2-0. Echipa noastră mai are de jucat meciurile retur cu cele două echipe din grupa a treia, cu Argeşul, în deplasare, pe 30 octombrie, de la ora 15.00, şi cu Braşovul, la Calafat, pe 7 noiembrie, de la ora 14.00. În semifinale se vor califica învingătoarele celor trei grupe şi ocupanta locului doi cu cele mai multe puncte obţinute, jocurile urmând să se desfăşoare pe teren neutru, acestea stabilindu-se în funcţie de echipele calificate în această fază. Semifinalele se vor desfăşura pe 14 noiembrie, de la ora 14.00. În finală vor accede câştigătoarele celor două semifinale, ultimul act urmând să se dispute pe 23 noiembrie, de la ora 14.00, la Centrul Naţional de la Buftea sau Mogoşoaia. Celelalte două grupe sunt compuse din următoarele selecţionate: Alba, Harghita, Maramureş – grupa 1, respectiv Prahova, Tulcea şi Vrancea – grupa 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS