5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, obligaţi să câştige

Tricolorii, obligaţi să câştige

Naţionala României va întâlni astăzi, de la ora 21.30 (TVR 1), pe „Estadi Comunal“ din Andorra La Vella, reprezentativa Andorrei, aceasta fiind penultima partidă din grupa D a preliminariilor CM 2014, în care tricolorii nu au voie să piardă. „În jocul cu Andorra avem nevoie de cât mai multe goluri, sper să putem să înscriem. Am văzut ultimele meciuri ale Andorrei de acasă şi am văzut că au făcut şi ei un salt calitativ bun. Sunt foarte greu de învins, Olanda a reuşit să înscrie abia în minutul 50. Deci nu ne va fi uşor nici în Andorra. Eu aş vrea să înscriem şapte – opt goluri, dacă este posibil. Vom încerca să facem acest lucru, asta e şansa noastră, pentru că e vorba de golaveraj, mai ales între noi şi Turcia, pentru că Ungaria dacă pierde sau face egal iese din cursă. În acest moment ocupăm locul patru în grupă, dar, spun eu, avem şanse reale să terminăm pe locul doi. Bineînţeles, cu amendamentul că trebuie să câştigăm cele două partide cu Andorra şi Estonia, iar adversarii noştri, Ungaria şi Turcia, să nu câştige toate punctele puse în joc. Şi este posibil pentru că ei joacă împotriva Olandei. După calculele noastre, avem şanse mari, pentru că ei nu au jucat cu cea mai puternică echipă din grupă“, a spus selecţionerul Victor Piţurcă.
Partida Andorra – România va fi arbitrată de o brigadă din Elveţia, avându-l la centru pe Stephan Klossner. Acesta va fi ajutat de asistenţii Johannes Vogel şi Remigius Zgraggen, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Nikolaj Haenni.

Tot astăzi, de la ora 19.30, pe stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ, reprezentativa de tineret a României va întâlni echipa similară a Irlandei de Nord, confruntarea contând pentru grupa a 6-a de calificare la CE Under 21, ediţia 2013-2015. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS