11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnfrângere cu gust amar

Înfrângere cu gust amar

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au pierdut primul meci în acest campionat, acasă, cu Steaua CSM Bucureşti. În faţa a aproape 4.000 de spectatori, dar fără LeVar Seals, oltenii s-au aflat în avantaj în primele trei sferturi, conducând la un moment dat la 14 puncte diferenţă.

Aproape 4.000 de craioveni au mers miercuri-seară la Sala Polivalentă, dornici să vadă un spectacol baschetbalistic încununat cu o victorie a echipei favorite, SCM-U Craiova în disputa cu rivala de o viaţă, Steaua CSM Eximbank Bucureşti, contând pentru etapa a doua din Liga Naţională. Fanii au făcut o atmosferă de zile mari, dar, din păcate, la finalul meciului au plecat acasă trişti, deoarece echipa bucureşteană a câştigat meciul, cu scorul de 70-66 (14-26, 17-16, 16-14, 23-10). Supărarea era cu atât mai mare cu cât Bogdan Popescu şi colegii săi au condus trei sferturi din meci şi au scăpat victoria printre degete. Craiova a condus şi la 14 puncte diferenţă, în timp ce oaspeţii nu au avut niciodată un avans mai mare de patru puncte.
Fără LeVar Seals, accidentat, jucătorii craioveni, purtaţi de val de atmosfera din tribune, au fost în avantaj în primele trei sferturi. Steliştii, conduşi de pe margine de celebrul antrenor bosniac Mladen Jojic, de numele căruia se leagă marile performanţe ale campioanei CSU Asesoft Ploieşti, au dat semne de revenire în joc încă din sfertul al doilea, dar elevii lui Andelko Mandic au reuşit să menţină diferenţa, iar la intrarea în ultimul sfert aveau un avans de nouă puncte.
Ultimele zece minute au fost de coşmar pentru alb-albaştri. Chiar şi fără Virgil Stănescu, eliminat pentru cinci greşeli, steliştii s-au apropiat pe tabelă şi datorită unei bune coordonări în defensivă. Bozo Djurasovic, care pe final de meci s-a accidentat destul de serios după un contact cu Bogdan Popescu, a deschis seria reuşitelor de la distanţă, apoi americanul Gibbs a marcat un coş de trei puncte cu un minut înainte de final. A fost momentul în care Steaua CSM Eximbank a preluat conducerea şi nu a mai cedat până la final.
Revenit în teren după etapele de suspendare, lui Rade Dzambic nu i-au ieşit prea multe în confruntarea cu Steaua. „Turbo“ Rade a stat pe teren 17 minute şi a marcat trei puncte, din lovituri libere.
Pentru Craiova au jucat: Bureau (17 puncte), Maric (11), Sokk (11), Mocanu, Popescu (10), Topchov (6), Căpuşan (8), Dzambic (3). La Steaua au evoluat: Ad. Tudor (13), Bosnjak (3), Santa, B. Djurasovic (9), Nyakundi (13), Stănescu (3), Gallimore (6), Gibbs (21) şi Petkovic (2).

Mandic: Îmi asum răspunderea pentru eşec

După meci, antrenorul principal al oltenilor, Andelko Mandic, şi-a asumat răspunderea pentru eşec. „În primul sfert am jucat foarte bine, am controlat recuperările. Abordarea noastră a fost foarte rea în partea a doua a meciului. Nu am luat cele mai bune decizii. Îmi voi asuma întreaga responsabilitate pentru acest eşec, iar, dacă vom învăţa ceva din asta va fi bine, dar dacă nu, va fi destul de rău. Nu vreau să facem înmormântare pentru că este doar etapa a doua. Vom juca la Constanţa, apoi debutăm acasă în Liga Balcanică. Nu avem prea mult timp de antrenamente, dar trebuie să remediem greşelile. Felicit Steaua, a meritat victoria“, a spus tehnicianul sârb la conferinţa de presă.
De partea cealaltă, antrenorul Stelei, Jojic, a punctat că echipa sa a crezut până la final în victorie: „Ştiu bine ce jucători am în echipă şi de aceea sunt impresionat de reacţia lor. E doar începutul. Eu sunt antrenor nou, am jucători noi. Am câştigat pentru că am crezut tot timpul că putem reveni în joc. Chiar şi în primul sfert când Craiova a jucat bine, iar noi am greşit destul. Craiova are jucători cu experienţă care ne-au pedepsit. Marea noastră problemă a fost că nu am jucat mereu la intensitate maximă, ceea ce în baschet este important. Adversarii au profitat de acele momente ale noastre de cădere. În sfertul al doilea le-am zis să se apere bine, apoi au început să recupereze. Sezonul trecut, Craiova a fost o surpriză frumoasă, are antrenor foarte bun, jucători buni. Apărarea noastră a fost bună în jumătatea a doua, au fost foarte bune ultimele zece minute pentru noi“. Rezultatele etapei a doua: CSU Asesoft Ploieşti – BCMU Piteşti 81-59, CSU Sibiu – CSM Oradea 74-91, „U“ BT Mobitelco – Energia Rovinari 99-85, BC Timișoara – Concordia Chiajna 98-78, BC Timba Timișoara – Farul Constanţa, BC Mureş – Gaz Metan Mediaş 89-80, SCM-U Craiova – Steaua CSM Eximbank 66-70. Trei echipe sunt neînvinse după primele două runde: CSM Oradea, Steaua CSM Eximbank şi BC Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS