10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, pregătiţi de UTA

Alb-albaştrii, pregătiţi de UTA

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, însoţit de jucătorii Marian Cârjă şi Cristi Ganea, au susţinut ieri o conferinţă de presă, la stadionul „Ion Oblemenco“, în care au prefaţat partida de mâine, de la ora 18.00 (TVR 3), cu UTA Arad, din cadrul etapei a 6-a din Liga a II-a, seria 2. Tehnicianul craiovean a povestit şi despre experienţa sa din vară, de la UTA, şi despre obiectivele pe care şi le-a propus la gruparea din Bănie.
„Este un meci foarte important cu UTA. Îmi doresc ca echipa mea să fie într-o condiţie fizică foarte bună la ora jocului, pentru că este importantă victoria. În privinţa adversarului, la ce am văzut, este un adversar incomod, care şi-a creat foarte multe ocazii în primele partide, iar punctele pierdute au fost pe sfârşit de meci. Ceea ce s-a văzut în jocul echipei adverse este că nu a avut o pregătire de vară foarte bună din punctul meu de vedere. Sunt jucători interesanţi la UTA. Problema este că, de când am plecat eu, şi-au mai rezolvat unele transferuri, care au dus la îmbunătăţirea calitativă a jocului. Trebuie să-i tratăm foarte serios, pentru că sunt şi jucători care au fost aici, la Craiova, care au dorinţa de revanşă, iar eu cunosc foarte bine mentalitatea olteanului care, jucând pentru o altă echipă, vine în Craiova şi se autodepăşeşte. Este vorba de un nucleu de vreo patru-cinci jucători cu calităţi deosebite şi trebuie să ne concentrăm şi să-i blocăm, altfel putem avea probleme“, a spus Stângă. „Sincer, nu regret că nu am rămas la UTA. Marţian plânge după mine pentru că am colaborat foarte bine cu el timp de trei zile. Cred că a învăţat foarte multe lucruri de la mine. Văzând cum stă treaba la fotbal, nu neapărat ca suporter, ci şi ca investitor, a rămas să-şi organizeze cât mai bine treaba acolo. Eu îi rămân prieten şi i-am spus că-l aştept cu plăcere la Craiova tot timpul. Nu din cauza jucătorilor am plecat de la Arad. Marţian mi-a cerut promovarea încă din primul an, dar eu i-am spus că nu pot să o realizez, văzând ce este acolo, apoi mi-a zis să rămân şi pentru sezonul doi, că atacăm promovarea atunci. I-am zis că nu vin să stau un an degeaba pe aici, ca să formez o echipă, pentru că e presiune mare şi sunt un tip căruia nu-i place să termine pe locul doi. De asta am şi venit la Craiova, însă nu înseamnă că e o garanţie că vom promova. Dar la cum decurg lucrurile vizavi de activitate, eu cred că avem şanse mai mari decât aş fi avut la UTA“, a completat Ovidiu Stângă, vorbind şi despre declaraţiile făcute în ultimul timp de doi dintre craiovenii de la UTA, antrenorul Eugen Trică şi mijlocaşul Dragoş Firţulescu. „Trică şi Firţulescu spun că nu aceasta este adevărata echipă? Este opinia lor. Într-adevăr, ei au jucat aici după 1995, la Craiova. Nici nu ştiu când a debutat Eugen, iar Firţulescu a jucat mult după anul 2000. Eu am jucat în 1990, când erau altele datele problemei şi le ştiţi şi voi foarte bine“.

„Nu vom tăia în carne vie în iarnă“

Ovidiu Stângă nu a dorit să comenteze posibilitatea de a împărţi stadionul cu FC Universitatea, iar în privinţa lotului său a mărturisit că pentru mulţi jucători meciurile rămase de disputat vor fi hotărâtoare în privinţa rămânerii în Bănie. „Nu mă priveşte pe mine problema asta cu stadionul, dacă pot juca ambele echipe ale Craiovei pe «Ion Oblemenco» sau nu. Este o chestiune administrativă. Pe mine mă interesează ca la ora jocului nostru stadionul să arate condiţii foarte bune şi să avem cât mai mulţi spectatori. În privinţa jucătorilor, nu pot să mă pronunţ acum. Vom vedea ce va fi până în iarnă. Asta nu înseamnă că atunci vom tăia în carne vie. În iarnă se vor lua decizii în interesul echipei, pentru că acest club îşi doreşte un standard ridicat şi trebuie să-şi atingă obiectivele. Din punct de vedere fizic, nu pot să spun că suntem foarte bine pregătiţi, dar nici nepregătiţi. Suntem în grafic“, a spus tehnicianul CSU.
Întrebat de ce echipa de baschet masculin a oraşului stârneşte un interes mai mare decât cea de fotbal în momentul de faţă, Ovidiu Stângă a spus: „Echipa de baschet a început activitatea mai de mult, au fost aduşi jucători reprezentativi, care au făcut spectacol şi, să fim sinceri, odată cu redeschiderea Sălii Polivalente, promovarea şi dorinţa spectatorului de sală a fost imensă. De asta sportul de sală este atât de iubit în prezent. Cu construirea noii arene de fotbal se va «redeschide» plăcerea de a veni la stadion ca la spectacol. Noi, dacă avem trei meciuri consecutive cu victorii şi evoluţii bune, în al patrulea joc aducem spectatori cât aduce Sala Polivalentă în tot sezonul. Până acum nu ne-au ajutat rezultatele şi jocul colectiv, nu am făcut spectacol, dar pentru perioada următoare acesta va fi obiectivul nostru“.

Ganea şi Cârjă, optimişti

La rândul lor, cei doi jucători prezenţi în sala de conferinţă „Sebastian Domozină“, Cristi Ganea şi Marian Cârjă, s-au arătat optimişti în privinţa disputei cu UTA Arad. „Este un joc foarte important pentru noi, pentru echipă. Am câştigat meciul cu Satu Mare şi avem un moral mult mai bun, iar asta o să se vadă sâmbătă în teren, pentru că avem mai multă încredere în noi şi ne dorim victoria. Va fi un meci foarte greu, ca toate celelalte, dar trebuie să luăm cele trei puncte, pentru că ne-am antrenat foarte bine. Cu noul staff tehnic, totul merge bine în acest moment şi sperăm să progresăm în continuare, iar rezultatele o să vină, cu siguranţă“, a spus Cristi Ganea. „Venim după o victorie acasă şi ar fi păcat să nu legăm încă o victorie şi să căpătăm un moral mult mai bun pentru partidele ce urmează. E normal să fie presiune la Craiova, pentru că oamenii sunt obişnuiţi cu fotbal de calitate, cu rezultate bune. Din păcate, noi nu am reuşit, am început mai greu, aşteptările erau mult mai mari şi de asta nu au mai fost atât de mulţi spectatori. Presiunea a venit din cauza nereuşitelor. Dacă noi câştigam primul meci cu Bistriţa, apoi cu FCU, era alt moral şi o cu totul altă poveste. Eu, unul, nu regret că am venit la Craiova. Victoria cu Olimpia a contat pentru moralul echipei, dar încă o victorie ar însemna şi mai mult“, a punctat Marian Cârjă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS