16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTopchov: Am ales Craiova pentru Mandic şi Maric

Topchov: Am ales Craiova pentru Mandic şi Maric

Pivotul venit zilele trecute la SCM-U Craiova a spus că a acceptat oferta echipei oltene deoarece în Bănie sunt doi dintre foştii săi coechipieri de la CSM Oradea, Nemanja Maric şi actualul antrenor al alb-albaştrilor, Andelko Mandic.

Ultimul jucător transferat de echipa masculină de baschet SCM-U Craiova, pivotul Sasha Topchov (2,02 metri), a fost prezentat ieri oficial.
Jucătorul cu dublă cetăţenie, sârbă şi bulgară, a fost adus în urmă cu câteva zile pentru a suplini golul lăsat sub panou după accidentarea lui Ionuţ Drăguşin, care va sta câteva luni departe de teren după ce s-a operat. Topchov, de 33 de ani, are contract pe perioadă determinată, de trei luni, şi este al optulea jucător străin din lotul craiovean. Baschetbalistul de origine sârbă îşi doreşte să ajute echipa craioveană: „Am venit la SCM-U să ajut, chiar dacă am un contract pe o perioadă scurtă. Vreau să mă integrez în lot şi să mulţumesc suporterii. Am avut şi alte oferte, dar am ales Craiova deoarece aici este antrenor Andelko Mandic, fostul meu coechipier de la CSM Oradea, dar şi Nemanja Maric, jucător care până vara trecută a fost, de asemenea, la Oradea, chiar căpitanul echipei. Îi cunosc pe cei doi, sunt serioşi, şi am încredere că vom face treabă bună“.

Străinii mulţi nu sunt o problemă în Liga Balcanică

Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova, a spus ieri că, chiar dacă numărul străinilor din lot a ajuns la opt, se impunea aducerea lui Topchov: „Avem opt stăini, dar am apelat la Căpuşan şi Topchov până în iarnă. Este o obişnuinţă chiar şi în Euroligă să se facă astfel de transferuri. Am militat în Adunarea Generală a Federaţiei scăderea taxei de transfer de la 3.000 de euro, a scăzut şi noi am beneficiat de ea. Sasha este un jucător experimentat, care va aduce un plus pentru colegi. În plus în Liga Balcanică nu vom avea probleme cu numărul străinilor“.
Unul dintre jucătorii operaţi luna trecută, la deget, Mirko Kovac, şi-a reluat zilele trecute antrenamentele, se bazează doar pe o mână, iar cu cealaltă poate lucra deocamdată la 20 la sută din potenţial. Antrenorii cred că sârbul are şanse să fie recuperat până pe 17 octombrie la debutul Ligii Balcanice.

Bogdan Popescu, titularul postului
de pivot

Antrenorul Andelko Mandic a punctat că titularul postului de pivot va fi Bogdan Popescu, jucător care a făcut jocuri foarte bune până acum.
Sâmbătă, SCM-U Craiova va debuta în campionat, acasă, cu BC Mureş, de la ora 19.00, urmând ca în runda a doua oltenii să joace tot în Polivalentă, cu Steaua CSM Eximbank Bucureşti. „Spuneam înaintea primului meci de cupă că orice debut oficial este dificil. Referindu-mă la debutul campionatului, pot spune că presiunea va fi şi mai mare. Şansele de victorie sunt egale, cred că echipa care va sta mai bine în apărare va câştiga. Mureşul este o formaţie cu jucători experimentaţi, maturi. Şi motivaţia va conta, dar şi susţinerea spectatorilor“. La acest prim meci oficial va lipsi Rade Dzambic, care mai are de ispăşit o etapă din suspendarea primită sezonul trecut.

Luna aceasta dau drumul la fan-shop

Luna aceasta, oficialii celei mai iubite echipe de la SCM-U Craiova le pregătesc fanilor o surpriză. Preocupaţi permanent de relaţia cu suporterii Marius Toma şi colaboratorii săi vor să le pună la dispoziţie spectatorilor materiale promoţionale cu însemnele echipei (pixuri, fulare, eşarfe, tricouri etc.). În primă fază, acestea vor fi comercializate prin intermediul internetului. „Încă nu avem posibilitatea expunerii acestor produse într-un spaţiu amenajat, de aceea la jumătatea lunii vom da drumul acelui fan-shop, pentru început, pe internet, pe site-ul oficial al echipei“, a explicat Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS