17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii au vărsat o lacrimă pentru Paul Stuparu

Handbaliştii au vărsat o lacrimă pentru Paul Stuparu

Lumea handbalului, antrenori, sportivi, arbitri, a mai pierdut un om de valoare. Antrenorul craiovean Paul Stuparu, sub comanda căruia echipa masculină CS Universitatea Craiova devenea campioană naţională în 1992 şi 1993, a fost înmormântat vineri, după ce cu două zile în urmă se stinsese din viaţă, la doar 67 de ani.
În jurul prânzului, la capela Bisericii „Madona Dudu“ din Bănie, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al regretatului antrenor, şi-au făcut apariţia foşti elevi, colegi de echipă, de generaţie şi colegi de club de la CSS şi CS Universitatea Craiova. Parcă nu le venea să creadă că un om atât de energic şi blând nu mai este. Când handbaliştii de la CS Universitatea Craiova, însoţiţi de antrenorii Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, au venit să depună coroană şi să aprindă o lumânare, soţia lui Paul Stuparu a oftat, spunând: „Treningul cu CS Universitatea Craiova… Paul nu voia niciodată să renunţe la el. Îi ziceam să mai ia şi alte bluze, dar îi plăcea acela. A iubit handbalul şi jucătorii mult. Pe mine mă chema lângă el la televizor în cameră să comentăm meciurile de handbal“.
Câţiva dintre actualii componenţi ai echipei craiovene au fost printre ultimii elevi ai profesorului Stuparu, înainte ca acesta să iasă la pensie, în urmă cu doar doi ani. Chiar dacă cei mai tineri din lot nu l-au cunoscut personal, tot au vărsat o lacrimă. Şi Sevastian Dobeanu, antrenorul care i-a fost alături lui Paul Stuparu în anii în care echipa ieşea campioană, apoi cucerea bronzul, era marcat. Însă, uşor-uşor atmosfera s-a mai destins, cei prezenţi amintindu-şi de momentele frumoase petrecute împreună. Pe ultimul drum, cortegiul funerar a făcut un popas la Sala „Ion Constantinescu“, locul unde profesorul Stuparu a antrenat ultima dată băieţii de la CS Universitatea Craiova. Acolo, fostul său coleg, Cătălin Popescu, dar şi actualul antrenor principal Costin Dumitrescu au ieşit să-i ofere un ultim salut celui dispărut. Paul Stuparu a fost înmormântat la Cimitirul „Nord“.
Născut în 1946 la Drobeta Turnu Severin, Paul Stuparu a absolvit IEFS (1969). A fost profesor la CSS Craiova şi CS Universitatea Craiova. A jucat handbal la Universitatea Craiova şi a făcut parte din echipa României medaliată cu aur la CMU 1973, alături de marile valori ale handbalului românesc: C. Pena, R. Voina, Gh. Licu, Şt. Birtalan, C. Tudosie, S. Schobel şi alţii. Alături de Otto Hell a fost antrenor al reprezentativei României la CMU (1992) – locul IV. Ca antrenor la Universitatea Craiova a obţinut cu aceasta două titluri de campioană naţională la seniori (1992 şi 1993) şi două locuri trei (1993 şi 1994).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS