17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltraşii i-au stricat bugetul lui Mititelu

Ultraşii i-au stricat bugetul lui Mititelu

Formaţia FC Universitatea Craiova a fost eliminată din 16-imile Cupei României, fiind învinsă miercuri seară, pe stadionul „Municipal“, scor 0-1, de Petrolul Ploieşti, ocupanta locul trei în Liga I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Soni Mustivar, care a profitat de marcajul „larg“ al lui Bălaşa şi a şutat imparabil, din centrul careului mare, lângă bara din dreapta, Hotoboc fiind un simplu „spectator“ (’18).
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Săceanu – Cruceru, N. Nicolae (’60, Goge), Bălaşa, V. Gheorghe (’80, Frăsineanu) – Stoianof (’57, Ripoli), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Petrolul Ploieşti: Bornescu – Alcenat, Benga, Geraldo, Beţa – De Lucas, Mustivar (’72, Romario) – Boudjemaa, Albin (’85, Teixeira), Fernandes (’58, Priso) – Camara. Antrenor: Cosmin Contra.
„Am jucat cu o echipă foare bună, care se luptă la câştigarea campionatului. Sunt mulţumit de jucătorii mei. Am avut trei-patru ocazii de a egala, dar ăsta e fotbalul. Ne pregătim acum pentru meciul de sâmbătă, care va fi foarte greu“, a spus Nicolo Napoli, la Sport.ro.

Jandarmii
au reclamat-o
pe FCU la FRF

Înainte de startul partidei, în împrejurimile stadionului „Municipal“ din Turnu Severin a avut loc şi o ciocnire între suporterii celor două formaţii, autocarul prahovenilor fiind destul de avariat. Conform unui comunicat al Jandarmeriei Mehedinţi, au fost verificate şi legitimate 62 de persoane şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 de lei, pentru scandare de injurii şi aruncarea cu obiecte contondente. Împotriva unui suporter ploieştean au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în arena sportivă de obiecte pirotehnice. De asemenea, clubul organizator a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru „permiterea accesului persoanelor care au asupra lor făclii, torţe, petarde, materiale explozive…“.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a înaintat, totodată, către FRF propunerea de aplicare a sancţiunii complementare de a interzice clubului FC Universitatea Craiova organizarea de competiţii, pe o perioadă de şase luni, pe arena sportivă din Drobeta Turnu Severin.
„De la bun început spun că nu clubul nostru a organizat deplasarea galeriei la Severin, iar în incinta stadionului nu au avut loc acte de violenţă, aşa cum a scris şi observatorul de joc în raportul său. Jocul a fost, într-adevăr, oprit pentru acele torţe aruncate în teren, dar nu s-a petrecut nimic spectaculos. Noi avem un contract cu o firmă de pază, iar dacă au fost introduse materiale pirotehnice nu este treaba noastră. De asemenea, nu ne facem răspunzători de evenimentele petrecute în afara stadionului, atât de mediatizate de fanii Petrolului şi de Jandarmerie. În plus, dacă s-a dat o amendă clubului nostru, atunci nu se poate aplica şi a doua sancţiune, cea de interzicere de organizare de evenimente sportive, pentru aceeaşi faptă. Jandarmeria nu are competenţa de a solicita FRF-ului să ne suspende terenul, aşa că acţiunea este sortită eşecului, cu atât mai mult cu cât am contestat şi amenda primită“, a declarat preşedintele FCU, Marcel Iancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS