20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Stuparu a plecat lângă căpitanul Gică Dumitru

Paul Stuparu a plecat lângă căpitanul Gică Dumitru

După ce în luna decembrie a anului trecut Gică Dumitru, căpitanul echipei masculine de handbal CS Universitatea Craiova, dublă campioană naţională în 1992 şi 1993, a trecut în nefiinţă, la doar 56 de ani, lumea handbalului a primit miercuri seară o nouă veste proastă.
Paul Stuparu, antrenorul campioanei din 1992 şi 1993, s-a stins din viaţă, la vârsta de 67 de ani, după o grea suferinţă.
„Sunt bulversat, mi-e greu să realizez că este adevărat. Era un handbalist, apoi un antrenor care ştia să adune colegii şi sportivii în jurul lui. Un om deosebit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a spus, pentru GdS, antrenorul Sevastian Dobeanu, cel care i-a fost alături, pe banca tehnică, lui Paul Stuparu în anii de glorie ai handbalului craiovean, dar şi mai târziu, după anul 2000. Trupul neînsufleţit al fostului antrenor a fost depus ieri la capela Bisericii „Madona Dudu“, iar înmormântarea are loc astăzi. Slujba religioasă, la care sunt aşteptaţi foştii elevi ai profesorului şi nu numai, va avea loc la ora 13.00, apoi Paul Stuparu va fi înhumat la Cimitirul „Nord“.
La aflarea veştii că profesorul lor s-a stins din viaţă, câţiva dintre foştii elevi au simţit nevoia să posteze comentarii la articolul apărut miercuri seară în GdS. „După părinţii mei, a fost următorul om care s-a ocupat de educaţia mea. El m-a învăţat să iubesc şi să apreciez handbalul şi în acelaşi timp colegii de echipă. Pot spune că mi-e dor de «castanele» ocazionale pe care le primeam la fiecare boacănă. De acum, Dom’ Profesor, o să antrenezi în ceruri şi sunt sigur că tot o să mai arunci un ochi şi peste noi“, menţionează Alex Gaftin. „Este omul care m-a iniţiat şi m-a învăţat să iubesc acest sport, pe care îl practic şi acum cu aceeaşi plăcere ca în prima zi în care tata m-a dus la dânsul. Un om cu un suflet imens“, a scris Alexandru Tudosie.  
Şi profesorul Gheorghe Sbora, unul dintre marii antrenori de handbal ai Craiovei, a postat un mesaj emoţionant: „Cuvintele mari prin care să elogiem pe omul Paul trebuia spuse atunci când el ar fi putut să le perceapă ca atare. Am copilărit, am jucat în aceeaşi echipă, am împărţit terenul de antrenament şi suferinţele sau bucuriile jocurilor echipelor noastre. Nu am fost împreună cât mi-aş fi dorit, dar mi-a fost un bun prieten, la care am ţinut foarte mult. Accept durerea. El a scăpat de această lume nebună, pe care nu ştiu până când o mai acceptăm, dar sufletele soţiei şi ale băieţilor lui trebuie sprijinite cu gândurile bune şi dragostea noastră“.
Paul Stuparu s-a născut în 1946 la Drobeta Turnu Severin. Este absolvent IEFS (1969). A fost profesor la CSS Craiova şi CS Universitatea Craiova. A jucat handbal la Universitatea Craiova şi a făcut parte din echipa României medaliată cu aur la CMU 1973, alături de marile valori ale handbalului românesc: C. Pena, R. Voina, Gh. Licu, Şt. Birtalan, C. Tudosie, S. Schobel şi alţii. Alături de Otto Hell a fost antrenor al reprezentantivei României la CMU (1992) – locul IV. Ca antrenor la Universitatea Craiova a obţinut cu aceasta două titluri de campioană naţională la seniori (1992 şi 1993) şi două locuri trei (1993 şi 1994).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS