6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSancţiuni aspre pentru SCM! Cine plăteşte?

Sancţiuni aspre pentru SCM! Cine plăteşte?

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va rămâne fără nici un punct în clasament, deoarece a folosit în meciul cu Zalău o jucătoare legitimată incorect, Anca Amariei. Clubul a primit şi o amendă de 2.000 de lei şi rămâne să vedem cine va plăti pentru aceste greşeli copilăreşti.

Ori Federaţia Română de Handbal (FRH) are ceva cu clubul SCM Craiova, ori clubul finanţat de municipalitatea craioveană face greşeli pe bandă rulantă, care atrag sancţiuni din partea comisiilor abilitate ale forului de la Bucureşti.
Încă de la înfiinţarea secţiei de handbal feminin de la SCM Craiova, oficialii olteni au avut multe drumuri la comisiile federale.
Ultima vizită a craiovenilor la Bucureşti a avut loc marţi după-amiază, când conducerea administrativă şi tehnică a echipei SCM s-a prezentat la Comisia de Disciplină care urma să analizeze situaţia apărută după partida cu HC Zalău din prima etapă. Era vorba despre faptul că jucătoarea Anca Amariei a evoluat fără drept de joc, pe motiv că legitimarea ei la echipa din Bănie nu s-a făcut regulamentar.
Comisia de Disciplină a FRH a dat verdictul, iar sancţiunile sunt destul de dure. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al FRH. Comisia de Disciplină a decis ca SCM Craiova să piardă cu 10-0 jocul din prima etapă cu HC Zalău, încheiat la egalitate în teren (23-23) şi scăderea unui punct în clasament. Clubul a fost penalizat şi cu 2.000 de lei, cu termen de achitare 4 octombrie 2013. În plus, au fost anulate transferurile jucătoarelor Amariei şi Haşegan, conform articolului 22 din Regulamentul Disciplinar la FRH. Mai mult, cele două jucătoare sunt penalizate cu câte 1.000 de lei, cu termen de plată 4 octombrie 2013, conform Articolului 56 coroborat cu Articolul 38.1 din Regulamentul Disciplinar al FRH.
În ceea ce o priveşte pe Alexandra Haşegan şi ea este suspendată, dar, din 4 septembrie, pentru acelaşi motiv ca şi Amariei, transfer incorect. Chiar dacă au făcut o conferinţă săptămâna trecută legată de acest subiect, reprezentanţii clubului SCM nu au vrut să detalieze care este problema Alexandrei Haşegan.

Erau optimişti

Penalizată cu două puncte, SCM Craiova rămâne pe zero în clasament, după trei etape disputate. Conducerea clubului nu a prezentat încă un punct de vedere după decizia Comisiei de Disciplină, deşi înainte de şedinţă directorul Bogdan Bălan se arăta optimist în ceea ce priveşte verdictul celor care au analizat cazul. Bălan zicea săptămâna trecută că „este imposibil ca echipa să piardă cu 10-0 meciul cu Zalău deoarece Anca Amariei a primit suspendarea după ce s-a desfăşurat partida“. Antrenoarea Carmen Amariei a recunoscut greşeala clubului: „Am greşit şi noi, şi alţii, dar cred că jucătoarele ar merita să joace. E jobul lor, munca lor şi vor să-şi continue activitatea. Pentru o eroare, nu ar trebui să fim aşa aspru pedepsiţi“.

Au pierdut aproape toate cazurile
cu Federaţia

Revenind la relaţia SCM-FRH, mai întâi a fost problema cu sala din Valea Vlăicii, handbalistele fiind nevoite să joace în diferite oraşe din Oltenia pentru că Federaţia nu a vrut să omologheze sala „Ion Constantinescu“ pentru Liga Naţională, apoi, nu mai târziu de anul trecut, echipa SCM a fost aproape să piardă meciul cu Galaţi, pentru că nu-i plătiseră datoriile unei jucătoare, Mihaela Pătuleanu. Anul acesta, portarul Ionica Munteanu a depus memoriu să primească salariul întreg, după ce clubul îi micşorare salariu. Sportiva şi-a câştigat drepturile salariale, reprezentanţii clubului motivând atunci că juristul a fost chemat la Federaţie la o zi după judecarea cazului.
Revenind la situaţia recentă, nu ştim cine ar trebui să plătească, moral, pentru punctele câştigate pe teren de fete, în meciurile cu Zalău şi Deva, şi financiar, amenda de 2.000 de lei, dar aşteptăm cu interes un comunicat din partea SCM legat de acest caz, dar şi de situaţia celor două jucătoare, Amariei şi Haşegan, care în prezent au transferurile anulate.
Echipa pregătită de Carmen Amariei şi Gabriel Bîrcină va juca sâmbătă, acasă, cu „U“ Jolidon Cluj, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS