11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMario Persu, campion la spadă

Mario Persu, campion la spadă

Campionatul Naţional de spadă masculin, juniori, a debutat ieri la Craiova, cu un moment de reculegere în memoria lui Leonard Mateiţă, spadasin de la CS Universitatea Craiova, care a decedat duminică, la doar 19 ani, în urma unui accident de motocicletă. Cu lacrimi în ochi, colegii de club şi foştii colegi de şcoală de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ s-au rugat pentru sufletul celui plecat prea devreme dintre noi.
În plus, participanţii la concurs au purtat banderole negre pe mână. Campion naţional a devenit un craiovean, Mario Persu, de la LPS „Petrache Trişcu“, care l-a învins în finală pe un alt craiovean, Lucian Ciovică, dar care reprezintă clubul CSM Oradea. Una dintre medaliile de bronz a fost cucerită tot de un craiovean, Ovidiu Pârvuleasa, de la LPS „Petrache Trişcu“, iar în primii opt s-a mai clasat un craiovean, Tatian Bolboceanu (LPS „Petrache Trişcu“). Sportivii de la LPS Craiova sunt antrenaţi de Radu Podeanu, fiul cunoscutului antrenor Dan Podeanu, şi de Ştefan Puiu. Trebuie menţionat că jumătate din sportivii prezenţi în concurs au fost din Craiova, marea majoritate de la LPS „Petrache Trişcu“ şi restul de la CS Universitatea Craiova. Astăzi, la ora 9.00, debutează întrecerea pe echipe, unde, de asemenea, sportivii din Bănie sunt favoriţi la medalii.
Tot astăzi, foştii colegi şi antrenori îl vor conduce pe ultimul drum pe Leonard Mateiţă, medaliat la spadă. Convoiul funerar va pleca la ora 11.00 de la casa fostului sportiv, mai precis din Bariera Vâlcii, de pe strada Parâng, numărul 32.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS