12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: Toţi jucătorii merită să joace

Dan Pascu: Toţi jucătorii merită să joace

Antrenorul vicecampioanei României la volei masculin SCM-U Craiova, Dan Pascu, caută o formulă de bază pentru noul sezon. Tehnicianul se află într-o situaţie fericită, dar totodată delicată – toţi jucătorii săi sunt valoroşi. În aceste condiţii, eficienţa în teren va face diferenţa.

În mai puţin de o lună va debuta campionatul la volei masculin, atunci când voleibaliştii de la SCM-U Craiova, vicecampioni naţionali sezonul trecut, vor înfrunta, în deplasare, multipla campioană Remat Zalău.
Până atunci, formaţia olteană susţine mai multe amicale. Săptămâna trecută, jucătorii antrenaţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru au jucat la două turnee, în Serbia, apoi la Cluj, iar de mâine până sâmbătă, Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi vor evolua pe teren propriu, în cadrul turneului „Radu Zamfirescu“. La competiţia din Sala Polivalentă vor mai participa alte trei echipe, „U“ Cluj, Dinamo Bucureşti şi Kladovo (Serbia).
După primele şase meciuri amicale, antrenorul Dan Pascu este mulţumit de echipa sa. Ba mai mult, evoluţia bună a tuturor jucătorilor îl face pe antrenor să aibă o misiune dificilă în a alcătui formula de bază.
„Încet-încet, ne apropiem de startul competiţiei. În mai puţin de o lună vom avea primul meci oficial, la Zalău. Până acum, am făcut trei meciuri în Serbia, de mare folos, trei la Cluj, cu Şimleu, Zalău şi Cluj, acum facem acest turneu acasă, cu Kladovo, Dinamo şi «U» Cluj. Este unul dintre ultimele ocazii pentru mine să găsesc formula de bază. Sunt într-o situaţie fericită, dar delicată, pentru că am jucători valoroşi pe fiecare post. E greu să alegi o formaţie de bază pentru că toţi jucătorii se pregătesc foarte bine, vor să joace şi chiar merită. E un lucru bun, dar trebuie să fiu foarte atent la relaţiile de joc. Pentru mine, eficienţa este de bază. Cel care va fi mai eficient va sta în teren“, a explicat ieri managerul-antrenor al oltenilor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vor trei victorii
la turneul din Bănie

Pascu a venit însoţit de doi experimentaţi voleibalişti din echipă la întâlnirea cu mass-media, ambii născuţi la Craiova, căpitanul Laurenţiu Vânătoru şi nou-venitul din Franţa, Laurenţiu Lică. Cu toţii au declarat că îşi doresc trei victorii la Cupa „Radu Zamfirescu“.
„Vor fi meciuri disputate, cu echipe bune, iar obiectivul nostru e să câştigăm toate cele trei meciuri“, a spus Pascu. Va fi un turneu util pentru noi, cu echipe valoroase: Dinamo care are jucători de certă valoare şi va lupta pentru primele locuri în acest sezon, o echipă din Serbia şi cea din Cluj. Ne prinde bine acest turneu şi vom mai avea şi alte jocuri după acest turneu“, a completat Laurenţiu Vânătoru.
„Jucăm acasă, ne dorim trei victorii. Cel mai important lucru este să ne omogenizăm şi mai bine ca până acum. Se simt relaţiile de joc, le punem în practică şi reuşim să facem faze frumoase. Echipele de la acest turneu pot să ne pună probleme, dar în acelaşi timp cred că vom reuşi trei victorii. Se simte o atmosferă foarte bună în echipă şi cred că cel mai important este să fim prieteni“, este de părere Laurenţiu Lică.
Om de bază ani buni la naţională, Lică a revenit în campionatul României după ce mai mulţi ani a jucat în Franţa. Prevede o competiţie internă disputată: „Nivelul este foarte bun, s-au făcut transferuri ca lumea. Am observat tineri jucători români valoroşi pe care nu-i ştiam. Am fost surprins pozitiv. Nu se mai investeşte foarte mult în volei, sportivii ştiu că e criză şi vin jucători de calitate şi pe bani mai puţini“.
Până la debutul campionatului, pe 16 octombrie, antrenorul de la SCM-U Craiova ar mai vrea să dispute două amicale.
Primul joc oficial pentru olteni în Polivalenta din Bănie va fi pe 23 octombrie, chiar în Cupele Europene, Cupa CEV, în compania formaţiei olandeze Firm X Groningen.

Dan Pascu, despre adversarele
din campionat

Zalău: „Este mult mai puternică decât anul trecut. Şi-au adus un ridicător din Brazilia, Lamb, care acum trei ani, când a jucat la ei, a fost cel mai bun ridicător din România, au adus un brazilian cu o tehnică foarte bună pe postul de extremă, şi-a revenit Nagy, plus un sârb, şi chiar au devenit o echipă redutabilă şi valoroasă“.
Dinamo: „Şi-a adus doi sârbi şi un secund, Drăghici, de la CSM, un jucător foarte bun“.
Constanţa: „Şi-a adus jucători valoroşi, în frunte cu Rodriguez, care acum cinci ani a câştigat Campionatul European cu naţionala Spaniei“.
Baia Mare: „S-a întărit“.
Dej: „S-a întărit“.

Programul Turneului
„Radu Zamfirescu“

Mâine: ora 16.00: Dinamo Bucureşti – Kladovo, 18.30: SCM-U Craiova -„U“  Cluj
Vineri: 11.00: „U“ Cluj – Kladovo, 13.30: SCM-U Craiova – Dinamo Bucureşti
Sâmbătă: 11.00: Dinamo Bucureşti – „U“ Cluj, 13.30: SCM-U Craiova – Kladovo.
Partidele se vor disputa în Sala Polivalentă, iar intrarea va fi liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS