22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au etapă grea

Oltenii au etapă grea

Formaţiile oltene din Liga a II-a, seria a 2-a, vor avea parte de adversari dificili în runda a treia, programată sâmbătă, de la ora 11.00. În această etapă va fi şi un derbi regional, Minerul Motru urmând să primească vizita echipei FC Universitatea Craiova, meci în care simpatiile şi prieteniile nu au nici o valoare în cele 90 de minute. Antrenorul gazdelor, Ştefan Nanu, a afirmat că respectă trupa lui Nicolo Napoli, dar anunţă că elevii săi vor da totul pe teren ca să contabilizeze toate cele trei puncte. „E un meci cu brandul numărul unu al Olteniei, o echipă pe care o respect foarte mult, dar pe care îmi doresc să o înving, pentru că este vorba de o competiţie. În afara terenului suntem prieteni, dar în joc mie îmi place să câştig tot timpul. Am jucat două amicale în vară cu ei, dar aceste jocuri au cu totul alt rol. Acum va fi pe puncte şi cu siguranţă vom face tot ce-i posibil să le câştigăm“, a declarat Ştefan Nanu, pentru GdS. „Mergem să câştigăm la Motru“, a anunţat Robert Căle, unul dintre mijlocaşii FCU.

Duel Niculescu – Trică în Zăvoi

Tot de la ora 11.00, CSM Vâlcea va întâlni, în Zăvoi, pe UTA Arad, disputa anunţându-se interesantă atât prin prisma obiectivelor celor două combatante în campionat, cât şi prin duelul tinerilor antrenori Claudiu Niculescu, respectiv Eugen Trică, doi dintre foştii jucători ai Universităţii Craiova.
„Trebuie să câştigăm, sper ca jucătorii să fi înţeles ce le-am explicat în această săptămână, că trebuie să rămână la fel de concentraţi toate cele 90 de minute. Ne aşteaptă un meci dificil, UTA a pierdut în ultimul minut la Oradea, apoi a fost egalată în ultimă instanţă de Târgu Mureş, a dovedit că este o echipă bună. Sper să câştigăm şi astfel să ne consolidăm poziţia din clasament“, a spus Claudiu Niculescu, conform liga2.ro. „Clau-gol“ nu va putea sta pe bancă nici în această etapă, el fiind suspendat după meciul cu FC Universitatea Craiova, din Cupa României.
„Vrem să câştigăm cele trei puncte, meciurile bune făcute până acum în campionat ne dau speranţe pentru un rezultat bun“, a spus ginerele lui Ilie Balaci, Eugen Trică, pentru sportarad.ro.

FC Olt dă piept
cu liderul

La grea încercare este pusă şi FC Olt Slatina, trupa lui Dan Oprescu urmând să întâlnească, pe stadionul „1 Mai“, liderul seriei a doua, Gloria Bistriţa. „Este un meci greu, de fapt nici un meci nu este uşor. Gloria Bistriţa e o echipă bună, ce a jucat în primul eşalon, dar ne bazăm pe experienţa multora dintre jucătorii noştri. Echipa este pe un drum bun, sper să continuăm la fel. Ne dorim să nu luăm gol şi să marcăm, să câştigăm cele trei puncte puse în joc“, a declarat preşedintele slătinenilor, Ion Geolgău, pentru Gazeta Nouă. „E cea mai bună echipă pe care o întâlnim, dar asta nu ne sperie“, a spus la rândul său fundaşul Raul Marincău.

CSU închide „balul“

Runda a treia o va „închide“ CS Universitatea Craiova, care va juca de la ora 18.00 (TVR 3), pe „Ion Oblemenco“, în compania celor de la Metalul Reşiţa, formaţie care va fi condusă de pe bancă de Stelian Gherman, acesta luându-i locul demisionarului Alexandru Pelici. „Cu toţii ne dorim victoria, sunt trei puncte importante pe care trebuie să le obţinem. Sper să terminăm seria de egaluri şi începând din acest meci să începem ascensiunea. Dacă vom înregistra o nouă remiză, nu facem un capăt de ţară, vom lupta pentru victorie în meciul următor, dar eu zic că băieţii sunt pregătiţi şi vom câştiga“, a spus Silvian Cristescu, în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Radio Sud şi GdS TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS