12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele craiovene, cele mai bune din ţară

Spadasinele craiovene, cele mai bune din ţară

La Satu Mare s-a desfăşurat, zilele trecute, Campionatul Naţionale de spadă pentru junioare. Sportivele din Craiova, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, au dovedit că sunt o forţă şi au cucerit titlul de campioane naţionale la echipe.
Fetele de aur sunt Claudia Năboiu, Cezara Constantin, Alexandra Deciu şi Roxana Iliescu, iar antrenorii care au contribuit la această performanţă sunt Dan Podeanu, Mădălina Mincu şi Oana Puiu.
La individual, craiovencele au obţinut trei medalii. Doar sătmăreanca Amalia Tătăran, sportivă din lotul naţional al senioarelor, a mai urcat pe podium, chiar pe cea mai înaltă treaptă. Amalia, multiplă campioană naţională, a învins-o în finală pe craioveanca Claudia Năboiu. „Amalia Tătăran este o forţă la această categorie de vârstă, obişnuită cu primul loc şi a fost puţin mai greu pentru Claudia să o învingă“, a explicat Mădălina Mincu, antrenoarea Claudiei Năboiu. Treapta a treia a podiumului şi-au împărţit-o alte două spadasine de la LPS „Petrache Trişcu“, Cezara Constantin şi Alexandra Deciu.
Aceste rezultate dau speranţe că în scurt timp selecţionerul echipei de senioare a României, Octavian Zidaru, va coopta, din nou, în lot sportive din Craiova.

Băieţii se duelează
la Craiova

Campionatul Naţional masculin, individual şi pe echipe, va avea loc săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, la Craiova, în sala de scrimă din incinta LPS „Petrache Trişcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS