10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără patru titulari, craiovenii încearcă să bată Clujul

Fără patru titulari, craiovenii încearcă să bată Clujul

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi „U“ Mobitelco Cluj deschid astăzi sezonul oficial 2013-2014 cu meciul tur din faza I a Cupei României. Partida se va disputa în Polivalenta din Bănie, de la ora 17.15.

Sezonul baschetbalistic 2013-2014 debutează oficial astăzi la Craiova. Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova primesc vizita formaţiei „U“ Mobitelco Cluj, în meciul tur din faza I a Cupei României. Jocul din Polivalentă va începe la ora 17.15 (în direct la DigiSport), iar preţul unui bilet va fi de cinci lei, cu menţiunea că pentru copiii sub 14 ani intrarea va fi liberă.
Revenind la meci, antrenorii şi managerul echipei din Bănie se confruntă cu numeroase probleme de lot. Patru jucători de bază vor absenta astăzi, doi cu probleme medicale, Ionuţ Drăguşin (indisponibil cinci luni), Mirko Kovac (indisponibil câteva săptămâni), Rade Dzambic şi Travis Bureau (ambii suspendaţi după incidentele din sezonul trecut de la meciul de la Craiova cu Gaz Metan Mediaş).
Incert pentru această partidă este şi LeVar Seals, care a suferit o entorsă la unul dintre antrenamentele de săptămâna aceasta. Dacă americanul nu va fi recuperat până la ora meciului, antrenorul Andelko Mandic va avea la dispoziţie doar trei jucători străini -Nemanja Maric şi cei doi estonieni – Reinar Hallik şi Sten Sokk.

Mandic: Echipa din Cluj este favorită

Toate aceste probleme medicale şi faptul că adversarul din primul tur al Cupei României este redutabil fac ca SCM-U să înceapă cu şansa a doua. De acest lucru este conştient şi antrenorul Mandic. „Echipa din Cluj este favorită, nu am avut noroc că am căzut cu ei în primul tur, dar atâţia cât suntem vom încerca să câştigăm. Nu mă tem de echipa din Cluj. Sunt puţin îngrijorat de echipa mea. Este primul meci oficial care nu se compară cu amicalele. Acolo, dacă ratai, dacă greşeai, dacă pierdeai meciul nu era o mare problemă, acum va fi. Accidentările fac parte din joc, nu le putem evita“, a spus tehnicianul sârb aflat la al treilea sezon pe banca echipei oltene.
Mandic a încheiat într-o notă optimistă: „se spune că după ploaie apare soarele, dar sperăm să nu dureze prea mult până apare“.
Managerul Marius Toma a punctat că presiunea este foarte mare pe echipă, în primul rând datorită rezultatelor bune din sezonul trecut – locul cinci, care obligă la un parcurs la fel de bun. „Într-adevăr, este presiune foarte mare. Trebuie să explicăm. Am jucat şapte amicale în zece zile, în România şi Serbia. Din cauza problemelor medicale, antrenorul Mandic nu a putut alinia două meciuri la rând aceeaşi formulă de echipă din cauza accidentărilor. Mocanu şi Hallik s-au antrenat cu echipa, la capacitate maximă, abia marţi. Am jucat urât la turneul de la Craiova, chiar dacă am câştigat două meciuri, nici nu se putea altfel în condiţiile date. Avem nevoie de suporteri să ne ajute să traversăm perioada dificilă până îşi revin Kovac şi Drăguşin“, a mai spus Marius Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS