22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU a început protestele

FCU a început protestele

http://www.youtube.com/watch?v=5SptccM32V0

Jucătorii, antrenorii şi staff-ul medical al FC Universitatea Craiova, în frunte cu preşedintele Marcel Iancu, au început ieri „greva de avertisment“, prin care cer autorităţilor locale să fie lăsaţi să-şi desfăşoare activitatea pe stadionul „Ion Oblemenco“. Alb-albaştrii au fost întâmpinaţi de poliţiştii locali, care nu le-au permis accesul în complexul sportiv.
„Conducerea şi echipa protestează în prezent pentru că ni se refuză dreptul de a juca acasă, pe «Ion Oblemenco». Cei doi căpitani, Ciucă şi Săceanu, au venit să transmită mesajul primăriţei Lia Olguţa Vasilescu de a nu ne mai îngrădi accesul pe «Ion Oblemenco» şi să ne dea voie să jucăm partida cu Petrolul Ploieşti, din Cupa României, la Craiova. E un semn lansat tuturor locuitorilor Craiovei ca să ne susţină şi să înţeleagă că în acest oraş nu a sosit colectivizarea. Stadionul «Ion Oblemenco» este un bun al tuturor locuitorilor. Şi noi avem dreptul să jucăm pe acest stadion, pentru că suntem cetăţeni ai municipiului Craiova. Echipa de tradiţie a Craiovei, care este înfiinţată în 1948, este întâmpinată cu poliţia locală. Acest stadion este ocupat în mod abuziv. Organele statului nu s-au implicat în acest diferendum, deşi este un proces pe rol… Practic, se încalcă orice lege a democraţiei şi de bun-simţ. S-a făcut o echipă peste noapte, pe care au băgat-o pe acest stadion şi noi am fost expulzaţi din oraş. Trebuie să revenim acasă şi dorim ca cei din politica judeţului Dolj să se trezească la realitate şi să înţeleagă că locul nostru este la Craiova, pe stadionul «Ion Oblemenco». Se pot găsi soluţii, pentru că şi la Milano joacă Inter şi Milan pe acelaşi stadion şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Şi-au bătut joc de noi cei de la Bucureşti,
ne-au pus să facem două echipe şi acum suntem râsul ţării. Ăsta este rezultatul acestei clone, care s-a înfiinţat în oraşul nostru şi noi am fost exilaţi la Severin. Îi mulţumim primarului de acolo că ne-a găzduit, întotdeauna la ei a fost un loc de-al nostru de refugiu, dar este ruşine şi o mizerie ce se întâmplă în Craiova. Oamenii au fost minţiţi, dar acum şi-au dat seama de adevăr“, a spus preşedintele FC Universitatea Craiova. „Vom protesta până când se va rezolva problema. Aici noi am investit peste trei milioane de euro, stadioanele de antrenament sunt făcute de clubul nostru, nu de clubul clonă. Investiţiile din stadion nu sunt recunoscute, în timp ce primarul Antonie Solomon a recunoscut aceste investiţii. Ce se întâmplă? A venit colectivizarea şi noi nu ştim“, a punctat Marcel Iancu.

Ciucă şi Săceanu,
pe aceeaşi lungime
de undă

La rândul lor, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu au menţinut ideea revenirii echipei FC Universitatea Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco“, punctând că astfel vor fi mult mai susţinuţi de suporteri.
„Ne dorim să jucăm pe «Ion Oblemenco». Aici am crescut, aici este casa noastră şi sper să se rezolve problemele şi cât de curând să putem evolua pe «Ion Oblemenco». Nu avem nimic împotriva celeilalte echipe. Cred că putem juca două echipe fără probleme pe acest stadion, aşa cum se întâmplă şi în alte oraşe. Noi suntem dispuşi să protestăm până se rezolvă problema, dar trebuie să ne şi antrenăm şi să ne odihnim, pentru că avem meci important sâmbătă, la Motru“, a spus căpitanul Mădălin Ciucă.
„Ar fi altceva dacă am juca pe «Ion Oblemenco». Cu siguranţă, suporterii ar veni într-un număr şi mai mare decât au făcut-o la Severin dacă noi am juca pe «Oblemenco». Este o distanţă considerabilă până la Severin şi le este şi suporterilor greu să parcurgă atâţia kilometri. Şi noi ne dorim să jucăm acasă. Am venit să tragem un semnal de alarmă, apoi ne vom continua programul de pregătire“, a punctat mijlocaşul Robert Săceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS