10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContrele craiovenilor, pe masa federalilor

Contrele craiovenilor, pe masa federalilor

Războiul dintre FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova va bifa astăzi un nou capitol, unul care nu are nici o legătură cu fotbalul. Înaintea confruntării directe din campionat, de la Severin, oficialii FCU au contestat dreptul de joc al fotbaliştilor de la CS Universitatea, motivând că legitimările acestora la FRF sunt neregulamentare. „Am contestat dreptul de joc tuturor celor trecuţi de ei pe foaia de joc, pentru că au fost legitimaţi în condiţii neregulamentare. Când au văzut contestaţia au îngălbenit, nu se aşteptau la aşa ceva. Carnetele lor au fost oprite de arbitri şi prezentate Comisiei de Disciplină a FRF, asta pentru că ei au fost legitimaţi înainte de afilierea clubului CSU. E ca şi cum ai primi un CNP (Cod Numeric Personal – n.r.) înainte să te naşti. Totul se va vedea când vor prezenta CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportiv – n.r.), pentru că acolo apare data la care a luat fiinţă clubul şi comparăm cu data pe care sunt realizate legitimările. Aduceţi-vă aminte că la şedinţa din 14 august a Comitetului Executiv s-a stabilit că CSU nu îndeplineşte criteriile de afiliere, că nu are CIS, şi trebuia să rezolve problema până la următoarea şedinţă, care până acum nu a avut loc. Deci cum i-au legitimat pe jucători? Fără nici un dubiu vom avea câştig de cauză“, a declarat preşedintele FCU, Marcel Iancu, pentru GdS.
Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF vor analiza contestaţia FCU în şedinţa de astăzi, care va începe la ora 14.00, iar Marcel Iancu s-a arătat optimist în privinţa verdictului. „Sunt tare curios ce acte vor aduce. Poate vin cu falsuri, ca să mai semnalăm un abuz… De data aceasta, nu se va tărăgăna «procesul», pentru că, în primul rând, lucrurile sunt clare, apoi pentru că nu pot să-i programeze în etapa de sâmbătă dacă le reţin în continuare carnetele. Deci este exclus să amâne totul pentru viitoarea şedinţă. În mod normal vor pierde jocul cu noi la «masa verde» şi le vor fi anulate transferurile jucătorilor în cauză“, a punctat preşedintele FCU, Marcel Iancu.

Grigore: CNSL-ul va judeca această contestaţie

„Previziunile“ lui Marcel Iancu nu l-au speriat deloc pe directorul sportiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, acesta declarând, pentru GdS, că nu are motive de îngrijorare întrucât legitimările au fost regulamentare, punctând că nu Comisia de Disciplină va lua o decizie, ci Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL).
„Haideţi să lămurim lucrurile: CNSL-ul va judeca această contestaţie. Comisia de Disciplină nu va lua nici o hotărâre mâine (astăzi – n.r.). Conform regulamentului, această contestaţie s-a înregistrat la Comisia de Disciplină, dar, fiind legată de dreptul de joc, va ajunge la CSNL, aceasta fiind comisia care judecă, de regulă, contractele de muncă ale fotbaliştilor şi legitimările. Abia după ce vor fi analizate documentele şi se va da un verdict va fi înştiinţată Comisia de Disciplină, care va pune în practică exact ce a hotărât CNSL-ul. Oricum, noi nu ne facem probleme deloc, pentru că fotbaliştii au fost legitimaţi regulamentar, la timp, şi vom demonstra acest lucru“, a declarat directorul sportiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.
Viitoarea şedinţă a CNSL va avea loc joi, începând cu ora 14.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS