8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleţii olteni s-au descurcat bine şi la semimaraton

Atleţii olteni s-au descurcat bine şi la semimaraton

La Oradea s-au desfăşurat, weekendul trecut, două competiţii de semimaraton (21,095 kilometri), Campionatul Balcanic (ediţia a doua) şi Campionatul Naţional, atleţii din Oltenia reuşind să obţină medalii la ambele concursuri. La Campionatul Balcanic, Elena Moagă de la CS Pandurii Târgu Jiu a obţinut medalia de argint, fiind depăşită de o sportivă din Serbia. Această competiţie internaţională nu a avut decât 14 sportivi la start (cinci fete şi nouă băieţi) din opt ţări. La campionatul naţional, oltenii au urcat de mai multe ori pe podium, cucerind un total de 13 medalii (patru de aur, patru de argint şi cinci de bronz). Luminiţa Achim (foto), de la CS Universitatea Craiova, a obţinut două titluri naţionale, la tineret şi junioare 1, iar la senioare s-a clasat pe locul patru, devansând alergătoare mult mai experimentate. Eleva lui Adrian Tudor a urcat şi anul trecut pe podium la semimaraton, cucerind aurul la junioare şi bronz la tineret.
CSM Craiova a câştigat la Oradea trei medalii. Una dintre ele a fost de aur, cucerită de echipa feminină de tineret, alcătuită din sportivele Andreea Ghiţă, Corina Pârvu şi Alina Bătilă. Andreea Ghiţă a fost medaliată şi la individual, cucerind argintul la tineret, iar echipa masculină de seniori de la CSM Craiova-Steaua Bucureşti, în alcătuirea Andrei Ştefana, Marius Buşcă, Alin Florea, a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Ştefana a fost aproape de bronz şi la individual, clasându-se pe locul patru.
Al treilea club oltean medaliat la CN de semimaraton este CS Pandurii Târgu Jiu. Dacă la Balcaniadă a luat argint, la Campionatul Naţional Elena Moagă a cucerit doar bronzul, la senioare. Tot bronz au obţinut şi Adela Bălţoi (tineret), Ana Maria Buguleţ (juniori 1) şi Florin Popescu (juniori 1). La echipe, CS Pandurii 2 s-a descurcat mai bine, obţinând două medalii de argint, la feminin senioare (Ana Maria Buguleţ, Mădălina Enache, Larisa Trică) şi la masculin tineret (Alexandru Staicu, Ionuţ Iordache, Florin Popescu). Staicu a obţinut şi la individual argint, la tineret.
Competiţia a reunit 70 de sportivi de la 23 de cluburi.
Pentru cele două concursuri, Federaţia Română de Atletism a oferit şi premii în bani, după cum urmează: la Campionatul Balcanic: locul 1 – 1.000 de euro (m+f), locul 2 – 700 de euro, locul 3 – 300 de euro; la Campionatul Naţional: locul 1 – 2.000 de lei (m+f), locul 2 – 1.500 de lei, locul 3 – 1.000 de lei, locul 4 – 500 de lei şi locul 5 – 300 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS