10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U, pe doi la Cupa Craiovei

SCM-U, pe doi la Cupa Craiovei

http://www.youtube.com/watch?v=7RYvKNOUhMA

Baschetbaliştii lui Andelko Mandic au fost învinşi doar de campioana Asesoft la Cupa Craiovei. De alfel, prahovenii au plecat acasă cu trofeul.

Prima ediţie a turneului amical Cupa Craiovei la baschet masculin, desfăşurat la sfâşitul săptămânii trecute, în Sala Polivalentă din Bănie, a fost câştigată de campioana CSU Asesoft Ploieşti, care a obţinut trei victorii din tot atâtea partide. În meciul pentru trofeu, prahovenii au învins, vineri seară, echipa gazdă SCM-U Craiova, cu scorul de 90-74. Jucătorii pregătiţi de Vladimir Arnautovic au demonstrat că sunt o echipă puternică şi în acest sezon. Diferenţa dintre ei şi restul competitoarelor de la Cupa Craiovei a fost vizibilă cu ochiul liber. Faptul că i-au condus mereu pe craioveni, la peste zece puncte diferenţă, i-a supărat pe spectatori, dar managerul secţiei de baschet de la SCM-U, Marius Toma, a spus că această înfrângere nu este un capăt de ţară. „Să nu facem o tragedie din meciul ăsta (cu Asesoft – n.r.). Avem probleme medicale grave, Asesoft este o echipă cu buget uriaş faţă de noi, cu participare în a doua competiție europeană, ca valoare, având cu totul şi cu totul alte obiective. Pe noi ne interesează în primul rând să ajungem în play-off pe o poziţie cât mai bună, să avem o evoluţie meritorie în Liga Balcanică şi să strângem rândurile până în ianuarie, când Ionuţ Drăguşin se întoarce pe parchet”. În ceea ce-l priveşte pe Drăguşin, cel mai înalt jucător din campionatul românesc, deşi operat de curând, a venit la meciuri sprijinit în cârje şi a stat în spatele băncii de rezerve a echipei sale, înconjurat de copii.

Popescu: Am primit multe puncte

Bogdan Popescu, sosit în vară la echipa olteană, a spus că SCM-U a încasat multe puncte şi trebuie lucrat la acest capitol: „Dacă în atac am punctat destul de mult, în apărare am luat 90 de la Asesoft, 105 de la Energia şi 82 de la Piteşti. Trebuie să mai lucrăm până începe campionatul. Spectatorii au fost de nota 10, mai ales că a fost vorba de un turneu amical. Nici nu îmi imaginez cum va fi la primul meci oficial. Cred că Asesoft este de departe cea mai puternică echipă din campionat, principala favorită la câştigarea competiţiei interne“. Americanul Travis Bureau le-a dat emoţii coechipierilor, antrenorilor şi spectatorilor spre finalul meciului cu Asesoft, când la un atac a fost faultat şi a căzut pe teren. Rade Dzambic chiar şi-a făcut cruce, de teama unei accidentări grave, care nu ar fi picat deloc bine ţinând cont că la SCM-U mai sunt doi jucători importanţi indisponibili, Drăguşin şi Kovac.

Joi e Cupa

Per ansamblu, turneul, care a adunat în fiecare zi aproximativ 2.000 de suporteri, un record pentru România, a oferit meciuri frumoase, şi chiar dacă echipele nu au pus mare accent pe faza de apărare, pe atac au oferit faze frumoase. Premierea echipelor a fost făcută de prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, acesta oferindu-le diplome şi cupe. SCM-U va disputa joi primul meci oficial, acasă, cu „U“ Mobitelco Cluj, meciul tur din prima fază a Cupei României. Partida va începe la ora 17.00

Clasament Cupa Craiovei

1. Asesoft Ploieşti
2. SCM-U Craiova
3. BCM-U Piteşti
4. Energia Rovinari

Rezultatele turneului: vineri: BCM-U Piteşti – Energia Rovinari 94-73, SCM-U Craiova – CSU Asesoft Ploieşti 74-90;
joi: BCM-U Piteşti – CSU Asesoft Ploieşti 60-86, Energia Rovinari – SCM-U Craiova 105-107;
miercuri: CSU Asesoft Ploieşti – Energia Rovinari 95-83, SCM-U Craiova – BCM-U Piteşti 82-78.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS